Reklama

Reklama

Krev mé krve

  • Itálie Sangue del mio sangue (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Matka nutí svého syna Federica navštívit klášterní věznici v Bobbio, kde sestra Benedetta čelí obvinění z čarodějnictví při svádění Federicova bratra Fabrizia, jehož se snažila svést z jeho kněžského poslání. Zatímco matka chce, aby Federico očistil Fabriziovu čest,  Federico sám upadne pod kletby Benedetty... O třicet let později je Federicovi souzeno opět se setkat s Benedettou, stále uvězněnou za zdmi kláštera. Federico na údajné misi z pověření ministerstva přijíždí do kláštera, jenž byl později opuštěn, za doprovodu ruského milionáře, který má zájem o koupi nemovitosti. Místo je ovšem ve skutečnosti stále obývané, a to tajemným "knížetem", který zabírá část starých cel a v noci bloudí osamělý ulicemi města... A kníže chce, aby vše zůstalo při starém... (mac000)

(více)

Recenze (8)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejprve historická část, která je dobře natočená, je i celkem intenzivní, následně současná část, která je lehce fantaskní, ale skutečně jen lehce. Lepší mi přišla první část, ale je zřejmé, že je zde myšlenkové propojení. Bohužel to nic nemění na tom, že vás tenhle snímek může celkem snadno nebavit. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Dva filmy za cenu jednoho. A to se vyplatí. Dva příběhy odehrávájící se v rozdílných časových rovinách. Historická část mě navnadila (sestry Marta a Maria Perletti se opravdu hodně snažily zaujmout zmateného Federica), v té současné mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala, a i tato část byla v mnohém přínosná. Když si chcete pojistit příjmy z invalidního důchodu, psychické problémy to vždycky jistí. To u nás by to tak snadno neprošlo. Ten italský bordel mě prostě baví! ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

velice náročný film.Zvlášť když je otitulkovaný velmi skromně a jednotlivé pasáže ztrácejí kontext protože nevíte o čem je v italštině řeč. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem se nezorientoval, jak druhá část souvisí s první. Ta historická byla skutečně zajímavá, byť tragická, tudruhou jsem ale vůbec nepochopil. No, tyhle dnešní mafiánské způsoby už asi nepochopím nikdy. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Nešlo při začátku malým náznakem nevzpomenout si na komerčnější Jméno růže... téměř šok vystřídal prostřih do současné doby s lehce Drákulovským nádechem (nic jsem o filmu nevěděl). Film evokuje mnohé a rozhodně nutí hodně přemýšlet. Nevím která část byla lepší..., je to jak míchat otřepané hrušky s jablky. Nakonec vše chutnalo velmi intenzivně, ba lahodně. Mezi silné momenty hodnotím rozhovor u stomatologa a "bujaré veselí" v baru. Uff takové filmy jsou dle míry distribuce jen okrajovým zájemcům,ale na třeba na čt2 by určitě našly více příznivců co netrousí jen do popcornových krabic..., nevím však, kdo by to za této éry této veřejněprávní korporace taková práva koupil. (Nevěděl jsem, že nedávný "odejitý" ministr vnitra Slovenska si zde zahrál ruského miliardáře :-O , ne to je jen mystifikace, nebo ne...?) ()

Dan 

všechny recenze uživatele

Co je moc a jak se projevuje? Jak konají mocní? Jak dochází k rozkladu a rozpadu moci mocných? A kdo jsou ti, kdo jim zasadí smrtelný úder? ()

Reklama

Reklama