Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželka detektiva Han Do-kyunga (Woo-seong Jeon) je smrtelně nemocná. Aby zaplatil její léčbu, dělá Han špinavou práci pro bezcharakterního starostu Park Sung-baeho (Jeong-min Hwang), který se neštítí ničeho. Když prokuratura získá na Hana usvědčující důkazy, došlápne si na něj a nutí ho spolupracovat v usvědčení Parka. (LangiJ)

(více)

Recenze (9)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Asura patřila mezi mé nejočekávanější kousky z Koree letošního roku, není divu tak hvězdné herecké obsazení se vidí málokdy a zahraniční recenze šeptající o nejdrsnějším příběhu roku 2017 byly více než lákavé, nakonec však docela rozpačité pocity. Režijně vysoká kvalita o tom bezpochyby, příběhově mě to až tak nevtáhlo, zápletka mi sama o sobě nepřišla natolik atraktivní,abych z ní šel do kolen a Akce je na můj vkus málo, ale jakmile na ní dojde, je to velmi lukrativní podívaná. Především finále graduje do slušných toček a jakmile týpci naběhnou se sekerama do baráku je o zábavu postarané, přesto bych nehlásal, že se jedná o nejbrutálnější film roku ( Headshot byl o level více). Woo-seong Jeong byl opět bezchybný. Dám slabší čtverec za jednotlivé segmenty, které se mi líbily, znova se však do filmu nepohrnu. 70 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz vdaka skvelemu traileru a uchvatnemu hereckemu obsadeniu som ocakaval pecku, ale prve ohlasy ma na cas od filmu odradili. Chyba. Herecke vykony su fakt prvotriedne. Film o skorumpovanom starostovi (dokonale slizky Jeong-min Hwang), ktory kvôli svojim cielom nevaha ist cez mrtvoly a policia si pri snahe ho dostat, tiez neberie servitky. Nakoniec sa ale ukazuje, ze su vsetci rovnake svine. A aj hlavny hrdina Han (Woo-seong Jeong), ktory robi pre starostu spinavu robotu si akotak ziskava sympatie divaka len tym, ze sa stara o svoju umierajucu zenu. Napriek tomu, ze su vsetci prehniti, tak je fascinujuce sledovat ich osudy. Sice by ste medzi nimi zit nechceli, ale od ich pribehu neodtrhnete oci. Dalsou vyraznou postavu je nelutostny prokurator (Do-won Kwak, scena vysluchu Hana bola fakt kruta), ktory ide po starostovi alebo Hanov kolega, ktory si prejde dost smutnym vyvojom. Akcnych scen tu vela nie je, ale ked na nejaku dôjde to je to neskutocna parada. Napriklad famozna autonahanacka behom ktorej kamera poletuje okolo auta, prejde plynule cez sklo dnu a zase prec. Fakt nadhera. A cele to bombasticky vygraduje v originalnom finale, ktore je uchvatne nielen nejakou tou skvelou bitkou alebo krvavou prestrelkou (ale nejake velkolepe akcne orgie necakajte), ale hlavne vyustenim osudu vsetkych postav. Je to trochu prekombinovane a pritiahnute za vlasy, ale vdaka hercom to proste funguje na jednotku. Za jediny nedostatok by som oznacil miestami urcitu rozvlacnost niektorych scen. Filmu by prospelo skratenie o takych 15 minut, aby pôsobil strhujucejsie. Ale vdaka finale davam spokojne 4* a rozhodne si to este niekedy pozriem znova. Je vtipne jak vysportovany Woo-seong Jeong neustale hlaskuje, aby mu pobozkali jeho tucnu prdel. 8/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Už podle reportáže jsem se obávala podobnosti s o rok starším snímkem Inside Men a bohužel to tak i dopadlo. Hodně očekávaný drsný snímek se skvělým obsazením u mě ve výsledku vzbuzuje spíš rozpačité pocity. Jako jo, líbilo se mi to, ale... V porovnání s Inside Men z toho vychází Asura o něco lépe, ale i tak to s délkou zas trochu přestřelili, takže tam jsou nudnější úseky, kdy se spíš vykecávají, než by se něco dělo, a téma střetu zkorumpovaných policistů, bezcharakterních politiků a prokuratury u mě taky moc nezabodovalo. Jung Woo-sung byl ovšem super jako vždy, stejně jako "slizoun" Hwang Jung-min. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Opět úžasnej velkofilm z Koreje, kterej tentokrát bere téma policajta v nesnázích mezi politikou a vlastními kolegy a je mi ho upřímně opravdu líto. Scéna na dálnici, kde se hlavní protagonista dostane do potyčky s gangem, je tak neskutečně atmosférická a sakra dobře natočená (dlouho tu podobný záběr nebyl). Přes celou dobu stopáže se furt něco děje, ač se však nejedná o násilí, ale spíše o nechutné zvraty. Finále je vygradované na maximum - všichni proti všem, nikdo neodejde živej, jinak tohle peklo bude pokračovat dál. Za mě obrovská spokojenost, ale přece jenom tomu něco chybí - pár vysvětlení, leč jsem se po zhlédnutí dostal na stezku otázek ohledně několika věci. Příkladem: zajímalo mě, co se stalo s ženou hlavního protagonisty? No bohužel se to asi nedozvím. Snímek si ale celkově čtyři silné hvězdy zaslouží, doporučuju. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Klasická korejská kriminálka o zkorumpovanejch fízlech a politicích kde v podstatě neexistuje kladná postava, jen víc či míň zlý zmrdečci. Samotný přeskakování hlavní postavy z jedný strany na druhou by nebylo moc záživný ale naštěstí má film pár akčnějších scén co člověka trošku proberou z toho konverzačního pekla. Pomáhá i trefný obsazení postav kdy zejména starosta a prokurátor jsou perfektní. Osobně mi moc nesedl závěr, ano sice se v tom pohřebním ústavu zmasakrujou slušně ale je to takovej línej a nedotaženej konec kdy se dvě hodiny něco buduje aby scénář nakonec řekl "a pak se všichni pozabíjeli". Po takový stopáži čekám lepší odměnu. I tak slušný. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela pěkný drsný příběh. Kdo máte rádi brutalitu, šup do toho - poprvé se mi v letadle stalo, že mě požádala ženská ze zadního sedadla, jestli bych se nemohla dívat na něco jinýho, že jí brečí děti. :-))))))))) ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Mesto v ktorom ma každý svoju cenu. Klasická kórejská žánrovka, kde na diváka čaká herecký koncert na pozadí intrigami a plot twistami prekombinovného príbehu a kúpel plný krvi. Trošku škoda, že to nebolo miestami poňaté o niečo viac akčnejšie, na druhú stranu si však snímok zachováva viac reálnejší tón a neskĺzava zbytočne do účelovej akcie. No a čo sa finále týka, tak to je zbytočné komentovať, treba vidieť. ()

Reklama

Reklama