Reklama

Reklama

Blíží se Vánoce, a tak většina lidí touží po setkání se svými rodinami. Na cestách je mnoho těch, kteří jedou na svátky domů. Tunelem v norských horách přejíždí kamion přepravující plyn. Stane se nehoda a všichni, kdo se tam v té chvíli nachází, rodiny, turisté, teenageři jedoucí na Vánoce domů, zůstanou uvězněni pod tunami skal v absolutní tmě. Exploze cisterny zaplňuje tunel nebezpečným kouřem. Hasiči hrají o čas a každý v tunelu musí bojovat sám za sebe a poradit si jak umí. Čas neúprosně běží a šance na záchranu jsou čím dál menší. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (69)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nórsky thriler, ktorý stojí a padá na detských klišoidných chorobách. Bez toho, s lepšie využitým časom na napätie a akciu by to bola plná palba. Nemalo to tendenciu skĺzať do amerických alebo ruských gerojstiev, držalo si to ten severský spôsob tvorby napätie, postavy boli príjemné, len tie dejové barličky to neskutočne kazili. Rozhodne ale pozeratelné. 3 z 5 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

V Norsku je 1100 tunelů. Pokud jsou všechny v takovém stavu, tak potěš Pánbůh. SPOILER: celý tunel řídí jediná operátorka ZTP/P. Spousty lidí uvězněných v tunelu zachraňuje jediný záchranář, ostatní stojí před tunelem a čekají. Když osamocenému záchranáři docházejí síly, jde ho zachránit jeho stará, servírka z místního bistra. Pokud by nebyla v tunelu dcera záchranáře i on by stál před tunelem a čekal, až vše přejde :-) :-) :-) Strašné. Do Norska nikdy nepojedu :-) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Norská verze Denního světla moc nevyšla. První půlka kde je aspoň i nějaká ta jakž takž technicky dobře zpracovaná katastrofa by ještě ušla, ale časem se z toho stává čím dál tím víc uslzený uječený a nefunkční rodinný drama na pozadí katastrofy což je přesně ten typ filmu který nemusím a ke konci už jsem to měl skoro chuť vypnout takže nejslabší možný dvě hvězdice dávám spíš za svou náklonnost k žánru. Jako Norové co se těch klasických postupů týče se v tomhle žánru určitě snaží o tom žádná, ale něco jim pořád ještě chybí a tohle zatím v tomhle směru byla bohužel dosud nejslabší viděná záležitost.25% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Finsku se říká země tisíce jezer a přesně tak by se Norsku mohlo říkat země tisíce tunelů ( respektive 1100 ) a občas tam dochází k nehodám, čímž je inspirovaný i tento katastrofický film. Uchvátil mne námět, norská zimní příroda, technický systém správy tunelů, ale ten film samotný zahynul na způsobu vyprávění. Čekal jsem něco strhujícího ale ne něco ve stylu leklé ryby. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně natočený i zahraný tunelový katastrofák opírající se o tísnivou atmosféru mocně podporovanou všudypřítomným kouřem. To se mi líbilo. Nevadil mi ani ten klasický kýč s rodinnou krizí, která se vyřeší až díky katastrofě. Vlastně si ani nevzpomenu na podobný film, kde by něco takového nebylo. Problém jsem měl s naléhavostí a emocemi. Byť se tu lidé dusili a umírali, pořád se mi zdálo, že se vlastně nic tak strašného neděje. Ne že by to šlo úplně mimo mě, ale pod kůži se mi to zažrat nedokázalo. Na city se hraje až v závěru a to tak že tvrdě, ale to už mě díky chybějícímu vztahu k postavám nemohlo dojmout. Ale za podívání to stojí. 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Ve 22. minutě vydíme odtahové auto, že stojí šikmo přes cestu. V dalším střihu už je ale ve svém pruhu a připravené odjet. (Duoscop)
  • Film bol natočený na diaľnici Riksvei 15 v Leikangeri (Nórsko). (Arsenal83)
  • Ve 22. minutě stojí u naloženého auta tři lidé, ale v následujícím střihu už je cesta prázdná. (Duoscop)

Reklama

Reklama