Reklama

Reklama

Stewart vs. Mitchum

(TV film)
  • USA James Stewart, Robert Mitchum: The Two Faces of America (více)
USA / Francie, 2017, 57 min (Alternativní 80 min)

Režie:

Gregory Monro

Hrají:

James Stewart (a.z.), Robert Mitchum (a.z.), Leonard Maltin

Obsahy(1)

Americký hrdina dvakrát jinak. Dvojportrét legendárních herců. James Stewart představoval většinou příkladné hrdiny, zatímco Robert Mitchum jejich protipóly. Oba vrstevníci patřili ve stejné době k největším hollywoodským hvězdám, ale zahráli si spolu jen jednou, a to ve filmu Hluboký spánek. Jamese Stewarta si pamatujeme z velkofilmů, jako Pan Smith přichází, Život je krásný či z Hitchcockových snímků Vertigo a Okno do dvora. Mitchum měl na svém kontě například tituly Noc lovce, Mys hrůzy či Ryanova dcera. Kromě Hlubokého spánku je pojila i doba úmrtí: rivalové stříbrného plátna zemřeli pouhý den po sobě: Mitchum 1. července 1997, Stewart pak o den později. Ve filmu na ně vzpomínají jejich nejbližší, především dcery. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Toto nebol ani tak portrét dvoch hollywoodskych legiend,ako skôr obraz Ameriky na pozadí vojnových a politických udalostí 20 storočia.Pre mňa je tento dokument bolestným sklamaním, zvlášť preto,že som sa ho nevedela dočkať. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Herecké legendy James Stewart a Robert Mitchum rozhodně zaslouží samostatné dokumenty s delší stopáží a daleko komplexnějším obsahem. Toto je spíše jen taková lehká jednohubka s těmi nejzásadnějšími fakty o jejich životě. Tvůrcům dokumentu se příliš nepodařilo obhájit, proč zrovna tyto dvě herecké legendy potřebují postavit vedle sebe do jednoho dokumentárního filmu, když toho spolu až tak moc společného ani neměli. Jinak ovšem nic proti ničemu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Robert Mitchum měl charizma a můj oblíbenec James Stewart byl pan herec. Tedy ne,že by to neplatilo u obou pánů,jen toho druhého mám nakoukaného více.:) Jj.takoví herci se dnes najdou už jen ztěží. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Tiež si myslím, že títo velikáni si zasluhovali samostatné dokumenty s podstatne bohatším obsahom a dlhšou minutážou. Ďalej som tiež nepochopil zámer postaviť ich proti sebe, dramaturgicky si to dokument neobhájil. Kúsok to skákalo z témy na tému a priveľký priestor mali vojnové konflikty. Skôr to bol obraz Ameriky než portrét hereckých ikon. Ako cinefilská jednohubka však potešila. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Mitchum měl skvělý smysl pro humor...co řekl o politice před kamerami: politika je o touze moci, nevěřím že nás politici zastupují... Stewart se spíš bral vážně.. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Ve jméně(-ech) umění starého, poctivého Hollywoodu. Oba pánové si vysloužili metál, vystavěli monument na celuloidovém pódiu. ()

Reklama

Reklama