Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodilý Newyorčan Frank (Hynek Čermák) získá díky svým šlechtickým předkům dávné rodové sídlo - zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií (Yvona Stolařová) a temperamentní ženou Vivien (Tatiana Vilhelmová) na velký návrat do Čech. Čerství aristokraté jsou neznalí místních poměrů a nepolíbení českou realitou, někdejší vlast a zámecký život znají jen z prastarých vyprávění příbuzných. Záležitosti spojené s navrácením majetku pro ně řeší právní zástupce Benda (Vojtěch Kotek). Po příjezdu rodina zjišťuje, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán Josef (Martin Pechlát), bodrá hospodyně paní Tichá (Eliška Balzerová) a hypochondrický údržbář Krása (Pavel Liška). Zatímco osazenstvo Kostky pozvolna procitá z mátožného spánku porevolučních devadesátých let, rodina Kostkových stojí před těžkou volbou, zda generacemi vybudované sídlo prodat a vrátit se do Ameriky, nebo se pokusit zámek Kostka zachránit. Film vznikl podle stejnojmenné knihy Evžena Bočka. (Falcon)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Opravdu hodně nablblá krávovina. C jsou aristokraté? Jen šmejdi, kteří po generace dřeli obyčejné lidí jako otroky a na tom zbohatly. Obyčejní otrokářští šmejdi. Co chtějí vracet? Já bych jim vrátil tu nuzotu a bídu v jaké týrali prosté lidi!!!!

Flyman91

Flyman91 (hodnocení, recenze)

Zámek Kostka je v Čechách? Tvůrci filmu asi nechodili do zeměpisu, jinak si nedovedu představit jak na takovou kravinu mohli přít. Čeho se dočkáme příště? Karlštejnu na Moravě, nebo katedrála sv. Víta v Sasku?

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Čirý zoufalství. Vlastně ani nevím, za co jsem ty dvě hvězdy dal. Jo, už vím, za Liškovy hudební a pěvecký kreace u varhan. A za to, že Hynek Tatianu nezabil už první den pobytu - já bych to nedokázal. Komedie? Fakt se mám smát hrajícímu zlatýmu hajzlu v baráku s odpojenou elektrikou? Nechci víckrát vidět.

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Docela by mě zajímalo, kde leží hranice mezi humorem Troškových filmů, a tohoto opusu. Ty pokusy o vtip a vtipné situace mi přijdou přinejmenším na jedno brdo, i když u toho Trošky jsou častěji promakanější a kupodivu veselejší.

struudla

struudla (hodnocení, recenze)

da sa to niekde vidiet na nete? nenasla som to na google play. do kina uz roky nechodim. chceli by sme si to pozriet doma.

na příspěvěk reagoval honajz

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

 To by mě zajímalo, kolik je na ČSFD profilů lidí z PR různých produkcí.

StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Zapomněla jsem napsat - kino ve Zlíně bylo plné a smáli se všici, takže fajn :-).

StarAmateur

StarAmateur (hodnocení, recenze)

Šla jsem na tuto komedii do kina, jelikož dcera (16 let), měla prostě chuť jít do kina :-D. Takže jsem absolutně netušila na co jdeme, upoutávky jsem neviděla. (Byla jsem ráda, že jsme nešly na Ledové království :-D)

Za mě super i když děj mohl být svižnější. Nejvíc jsem se zasmála, když se hospodyně a spol snažili odradit kupce zámku :-D. Liška jako hypochondr byl skvělý a ožralá hospodyně ještě víc :-D. Pak tam následovaly vážné záběry a opět veselá scéna s hrníčky s hákovými kříži - to už bylo slabší, něco tomu chybělo. Možná bych to vtipné vyvrcholení prodloužila s hospodyní a spol a zkrátila vážnější scény mezitím a přidala něco vtipného před samotným podpisem. Okamžiky s kupcem (Nárožný) nebyly prostě úplně vyčerpané, škoda. Nicméně film moc hezký, krásné záběry zámku a okolní přírody. Jen si lámu hlavu, kde vzali tolik sněhu a sněžení :-D. 

Prostě vánoční komedie pro nenáročného diváka. Určitě fajn film :-).

na příspěvěk reagoval rounen

MegSimpson

MegSimpson (hodnocení, recenze)

Podle upoutávky rodilá Američanka Vivien s dcerou mluví tak plynule česky? Jak je to možné?!

MMXIII

MMXIII (hodnocení, recenze)

Mega hustá haluz! :D Válel jsem se smíchy od začátku do konce! :) Nechápu ty hodnocení tady! :D Jste divný...

na příspěvěk reagoval honajz, Ozzy2

Ragimiri

Ragimiri (hodnocení, recenze)

Z Fukovy recenze vybírám: „Je vyprávěna historka o tom, že kdysi došlo na zámku k výbuchu a "proto má dnes jen jednu věž". O chvíli později následuje exteriérový záběr, na kterém má zámek tři věže.“ Tohle dílko musím vidět. 😂

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Viděl jsem dvě ukázky z filmu tady na ČSFD plus jednu televizní upoutávku, a nebylo čemu se zasmát. Myslel jsem, že cílem upoutávek je navnadit na ty nejlepší fóry. Pamatuju si jen, že ořechovka je na všechny neduhy. S čímž by Ozzák nesouhlasil, ten tvrdil, že na všechny neduhy je fernet. Asi takhle originální (a starý) je celý ten fór s ořechovkou, na které stojí hned dvě upoutávky. Takže se docela bojím, jaké další otřepané vtipy tvůrci vytáhnou. Mimochodem, knížku jsem četl a taky mi dvakrát vtipná nepřišla. Sprostá jo, vtipná ne. Bývaly doby, kdy jsme měli humoristické knihy i filmy bez nutnosti fekálních narážek, a stejně se lidi smáli.

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

TominoLa

Tak to bych chtěl vidět, ten trailer je trapnej, jako kdyby ty fóry vymýšlel Zdeněk Troška.Vypadá to jak pokračování Kameňáku,akorát hudba zní jak ze Sám doma V.

TominoLa

TominoLa (hodnocení, recenze)

Trailer se mi moc nelíbil, ale film příjemně překvapil. Je to Krásná vánoční podívaná kde se bude většina diváků skvěle bavit. Hvězdou je Eliška Balzerová.  Knihu jsem nečetl, nemohu tedy srovnávat, ale hodnotil bych 8/10. 

na příspěvěk reagoval Ozzy2

Billie777

Billie777 (hodnocení, recenze)

Představitelka hlavní hrdinky se zdá se být sympatická ale kde je Deniska?

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Reklama

Reklama