Reklama

Reklama

Zločin v dívčí škole

  • angličtina Crime at the Girls School (neoficiální název)
Povídkový / Krimi / Komedie
Československo, 1965, 107 min

Předloha:

Josef Škvorecký (kniha)

Hrají:

Lubomír Lipský st., Petr Kostka, Jana Gýrová, Jan Faltýnek, Jan Přeučil, František Miška, Josef Beyvl, Karla Chadimová, Vilém Besser, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Povídkový film natočený na motivy prvních detektivních povídek ("Smrt na jehle", "Jak se koupe žena" a "Zločin v dívčí škole"), které Josef Škvorecký už podepsal svým jménem. Hlavním hrdinou a spojovacím článkem je zde poručík Borůvka, ztvárněný Lubomírem Lipským. Postupně zde řeší případ vraždy mezi horolezci, smrt tanečnice v hudebním divadle a také podivné zmizení profesora matematiky. Ve třetí povídce byli poprvé před kameru přineseni Matěj a Petr Formanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
dakan7191

dakan7191 (hodnocení, recenze)

Á ten negramotný súdruh riaditeľ tuna zasa šéfuje divadlu :-) Kto nechápe, nech si po tomto filme ešte pozrie - "Šest černých dívek aneb Proč zmizel Zajíc?" z roku 1969, tie filmy na seba trošku nadväzujú. Mne sa to všetko celkom páči, je to taký jemný humor. 

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

el-lobo: Mas samozrejme pravdu. Ale kedze tu posobia "experti", ktori nazvy doplnaju podla toho ako sa rano zobudia, tak kravinu typu ZLOČIN NA DÍVČÍ ŠKOLE prevzal podla dnesnej ZONY do svojho katalogu aj Bonton. Opravil som to a som zvedavy kolko tu spravny nazov vydrzi. :-) Lebo blbci nespia.

Reklama

Reklama