Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomický příběh mladého pětasedmdesátníka, věčného snílka, pábitele a recesisty (V. Brodský), který na rozdíl od své milované, ustarané maželky (S. Zázvorková), se odmítá smířit s údělem rezignujícího stáří a žije svůj život jako nikdy nekončící výzvu, v níž každý den se pro něho stává báječnou příležitostí k novému dobrodružství. Spolu se svým věrným a oddaným kamarádem z operety přenáší divadelní role do života a splňuje si tak své nesplněné sny. Vystupuje jako emeritní člen Metropolitní operety, který kupuje zámky, jako revizor, horolezec a dobrodinec. V řadě vděčných komických situací, plných jemného i černého humoru, válčí s manželkou o svou bezstarostnost a nezávislost, s níž vždy znova dokazuje, co je to UMĚNÍ ŽÍT. Tento film o přátelství, lásce a neumírání je věnován Vlastimilu Brodskému. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Dvojirakri

Dvojirakri (hodnocení, recenze)

Největší chvála se samozřejmě snáší na Vlastimila Brodského, ale myslím že Stella Zázvorková za ním nijak nezaostává, naopak, řekl bych že to byl snad její vůbec nejlepší výkon ve filmu, čím víckrát Babí léto vidím, tím víc to musím docenit! Bróďa mi ve své roli přijde rutinérsky klidný a jistý a Stella jako kdyby ten jeho klid nasála a skvěle ho tak doplňovala, žádné hysterické výlevy, přehnaná gestikulace rukama nebo i celým tělem, jako jsem u ní byl z jiných filmů zvyklý, prostě klid, maximálně tak chvějící se brada, hraní očima, nesrozumitelné povídání si pro sebe... Dokonalost od obou!

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Brodský se rozloučil ve velkém stylu!! Důstojný konec slavného herce!

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Je to nádherný film. Excelentní Brodský a Zázvorková. Já jsem uchvácen. Takto by se mělo žít. 5*

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

pan herec, ktory svoj tragikomicky zivot zakoncil ako najlepsie vedel..cest jeho pamiatke

Alusenka

Alusenka (hodnocení, recenze)

Rozhodně jeden z nejlepších českých filmů. Velmi povedený a silný příběh.. Všem, co se podílely na jeho tvorbě děkuju.. :)

Uživatel Šáry smazal svůj příspěvek.

hronik

hronik (hodnocení, recenze)

Famozni herecky vykon BRODSKY,ZAZVORKOVA.Jsem sice teprve tricetilety,ale pochopil jsem co nam chtel rict.Skoda jen ze herci uz nam nic noveho filmove nereknou.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

DawidDX: jestli ti přijde Babí léto jako nudný film, tak nevíš, co je to nudný film. Buď jsi zarytý příznivec akce, anebo si neviděl žádný film italského neorealismu, třeba :-)

Dawson321

Dawson321 (hodnocení, recenze)

Souhlasím Kimonem. Vlastimil Brodský předvedl, že má opravdu velký talent a na to kolik mu bylo to zahrál mistrovsky. Škoda, že už není mezi námi...

DawiDX

DawiDX (hodnocení, recenze)

Nektery pasaze mi padaly trosku nudne, na druhou stranu jine me opravdu dostavaly. Je potreba se nad timto snimkem trosku zamyslet, urcite jde o vic nez nudny film (jako celek). Proste mam pocit, ze mi tento film nedal vse, co v sobe doopravdy skryva... mozna, kdyby mi bylo o nekolik desitek let vic, tak bych z nej mel vetsi zazitek... takle ho hodnotim jako mirne nadprumerny.

Reklama

Reklama