Reklama

Reklama

Hitlerovi narkomani

(TV film)
  • Francie Les Junkies d'Adolf Hitler (více)

Obsahy(1)

Stály za úspěchy bleskové války na západní frontě skutečně drogy? Velitelé i vojáci Třetí říše na počátku války udivovali svět téměř nadlidskými výkony. Podnikali rychlé přesuny, při kterých uháněli vpřed bez přestávky i několik dnů. Podivuhodná blesková válka byla podpořena miliony tablet pervitinu, chemické látky, kterou pro povzbuzení brali nejen vojáci wehrmachtu, ale i běžní Němci, jimž nahrazovala kávu. Závislost a abstinenční příznaky nebyly na pořadu dne, zázračná pilulka měla pomoci vyhrát válku, to bylo to hlavní. Fascinující příběh metamfetaminů jako drogy utvářející dokonalého vojáka, schopného několik dnů nespat a perfektně plnit úkoly. A jaký vztah k lékům měl sám Hitler? (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď prepínam televízne programy (mám ich asi tak päťdesiat) tak vždy, v hoci ktorý deň, v hoci ktorom čase na mňa odnekiaľ vybafne Hitler. Všade samé pseudo dokumenty o Hitlerovi. Samé polopravdy, nezmysly, fabulácie, bludy, senzácie, výmysly, hlúposti. Hitler bol diabol, satan, sexuálny deviant, mimozemšťan a čo ja viem čo všetko. Najnovšie ma francúzski dokumentaristi chceli presvedčiť o tom, že Adolf Hitler, jeho najbližší spolupracovníci a celý wehrmacht boli feťáci zavislí na pervitíne. Fantasmagórie o Hitlerovi nemajú konca. Hitler, Hitler, všade len Hitler. ** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nemci vraj dobyli Poľsko a potom celú Európu vďaka pervitínu? Čo to je za amatérske tvrdenie? Ako pikoška dobré, jasné, ok, drogy sa brali, bol k nim aj ľahší prístup a nikto to nebral tak vážne ako dnes, ale výsledky vojny to určite nijako neovplyvnilo. To môžeme rovno tvrdiť, že alkohol je najlepšie stimuluje mozog, lebo víťaz vojny Churchill bol alkoholik (a Stalin nemal ďaleko). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejpodrobnější reportáž o tom jak Wehrmacht a německá společnost využívali pervitin. V bitvě o Francii se použilo pro vojáky miliony dávek pervitinu, přestože se už vědělo, že má velmi škodlivé následky.Nemám rád cestování, to bych si asi mohl brát na přesuny pervitin... ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Už dlouho je známo, že Třetí říše jela na pervitinu, ale že jela takhle těžce.. Uf... Dokument s všeříkajícím názvem nastiňuje vliv dlouho volně dostupné, za vylepšený celaskon považované a velmi populární drogy na dějiny 2. světové války i německého národa. Tabletky a čokolády s pervitinem pro vojsko, perníkový šumák pro dětičky, pralinky s pervitinem pro hospodyňky a zcela speciální cocktaily pro Vůdce. Leccos se tím vysvětluje. Bez legrace. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nehodlám hodnotit pravdivost dokumentu, ale spíš to, že šlo o hodně zajímavou hodinku zabývající se možnými dopady užívání pervitinu v německé armádě. Dnes už tradičně udělaný dokument obsahující původní záběry kombinované s nově natočenými scénami rozhodně zaujme. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Kolik vojáků bez,léků, narkotik,alkoholu dokáže opravdu zabíjet... Válka ve Vietnamu a armádou distribuované drogy taky dobré téma... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Velice zajmavý dokument. Syntetické drogy se za druhé světové války používaly na všech stranách, nicméně v tomto pořadu se dozvíme mnoho o historii metamfetaminu a jeho použití v nacistické mašinerii. Cesta pervitinu je celkem dobře známá, tenhle dokument ji ale pěkně a srozumitleně shrnuje pro široké obecenstvo. A že to nějací nejmenovaní zabedněnci v komentářích považují za fantasmagorii, toho si nevšímejte. To jsou takoví, kteří jsou pak schopní třeba popírat holokaust. ()

Reklama

Reklama