Reklama

Reklama

Marta Kubišová naposledy

(koncert)

Obsahy(1)

Recitál přední české interpretky u příležitosti ohlášeného konce pěvecké kariéry z pražské Lucerny. Slavnostním koncertem ve velkém sále pražské Lucerny se 27. října 2017 uzavřela velkolepá kariéra jedné z ikon české populární hudby, zpěvačky Marty Kubišové, která se stala nejen symbolem neopakovatelného hudebního kvasu šedesátých let, ale také pevného lidského a uměleckého postoje, který pro ni, vzhledem k nesouhlasu s politickým režimem v někdejším Československu, znamenal dvacetiletý zákaz činnosti. V roce 1989 se pro mnohé stala jednou z tváří Sametové revoluce a píseň Modlitba pro Martu v jejím podání je neodmyslitelně spojena s dramatickými okamžiky československých dějin v letech ’68 a ’89. S Martou Kubišovou se do velkého sálu Lucerny, který je spjat se začátkem její profesionální kariéry, přišly rozloučit mimo jiné hvězdné osobnosti jako Václav Neckář, Lucie Bílá nebo Aneta Langerová. Hudebního nastudování se ujal Petr Malásek se svou skupinou. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice jen zkrácený ale i tak dokonalý poslední koncert geniální zpěvačky Marty Kubišové. Mám rád její písničky i ji samotnou. Největší radost mi udělal duel s Vaškem Neckářem. Chudák byl rád, že to vystoupení ustál a dal do toho všechno. Velká škoda, že to mezi nimi a Helenou dopadlo tak jak to dopadlo – ostuda ale je, že se tam neobjevila. I tak díky ostatním hostům a Maláskovi + ostatnímu doprovodu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

ČT opět udělala z tříhodinového koncertu, padesátiminutový. Nu což, mohl jsem vidět aspoň něco z té krásy. Paní Kubišová je nepřekonatelná zpěvačka, ale také velký člověk. Její upřímné rozhodnutí skončit je toho jenom důkazem. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Televizní záznam "závěrečného" koncertu Marty Kubišové (škoda, že zkrácená verze) z pražské Lucerny. Výborná atmosféra, přehlídka většiny nejúspěšnějších a nejoblíbenějších písní, i když na přehlídku všech jejích písňových drahokamů by asi nestačil ani tucet koncertů. Je jen velká škoda, že její uměleckou kariéru na dvacet let "přerušil" režim. A dvojnásobná škoda, že jsme tolik let "žili za drátama", jinak jsem přesvědčen o tom, že díky jejímu neopakovatelnému hlasu, charismatu i přednesu by se nestala jen hudební (nejenom) ikonou naší, ale celosvětovou. Totéž v bleděmodrém by se dalo říci i o Haně Hegerové. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Stylový koncert na závěr kariéry za účasti Václava Neckáře, Lucie Bílé, Anety Langerové a Petra Maláska. Dále účinkovali jako hudebníci Josef Štěpánek, Martin Lehký, Pavel Bady Zbořil a František Kop, vokály si vzali na starost Naďa Wepperová, Alena Průchová a Adam Koubek. Výtečný koncert, kde se jen zpívá a zbytečně nekecá. Bravo. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama