Reklama

Reklama

Tři kroky od sebe

  • USA Five Feet Apart (více)
Trailer 2

Stella s cystickou fibrózou se v nemocnici zamiluje do chlapce se stejnou nemocí. Stereotypní nemocniční život je nudí, proto se rozhodnou žít svůj život naplno a po svém… Stella a Will jsou teenageři, kteří trpí genetickým onemocněním známým jako cystická fibróza. Žádní dva lidé s CF se k sobě nesmí přiblížit více než na metr a půl, aby se navzájem nenakazili. Stella, která je odhodlaná se jednoho dne z nemocnice dostat, je přísná na svou léčbu a pravidelně užívá všechny prášky. Will se raději fláká a vyhýbá se svým povinnostem, čímž ji velice rozčiluje. Will, který se nakazil bakterií B. Cepacia, se účastní i testování nového léku, protože pro něj není možná transplantace plic, zatímco Stella je na seznamu transplantací už velmi dlouho. Stella později zjistí, že Will léčbu fláká, a snaží se mu pomoci. Will ji na oplátku požádá pouze o svolení nakreslit její obrázek. Postupem času začnou léčbu absolvovat společně. Will a Stella se do sebe zamilují, ale nesmí se k sobě přiblížit na víc než tři kroky. Stelle se později dostane infekce do hadičky, která jí pomáhá s dýcháním, a musí podstoupit operaci, aby jí ji vyměnili. Stellina sestra Abby, která byla během každé operace vždy se Stellou, nedávno tragicky zahynula. To zanechalo ve Stelle těžký pocit viny „toho, kdo přežil“, a nyní musí operaci podstoupit bez sestřiny podpory. Will, který se dozvěděl o Abbyině smrti, jde Stellu doprovodit a zazpívá jí píseň, kterou jí Abby vždycky před operací zpívala. Když Will opouští Stellu těsně před operací, přistihne ho zdravotní sestra Barb. Barb mu vypráví příběh o lidech s CF, kteří se do sebe zamilovali; oba zemřeli, protože byli blízko sebe a vzájemně se nakazili bakteriemi. Will nechce Stelle ublížit, a tak jí řekne, že už se s ní nemůže vídat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (81)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu mám rád, ale očekávám od něho nejspíš moc. Smutný příběh nese sebou i pěkné chvíle plné úsměvu a poznání a naděje ale také bolesti, nedostal jsem bohužel dávku emocí jako jsem čekal. Soundtrack slabý, herecké výkony byly celkem v pohodě ale prostě nebylo to ono, po ukázce a dobré písní jsem se těšil moc no nakonec jsem dostal hodně jednoduchý film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Romance ve chvilce mezi životem a smrtí. Před pár lety (asi to celé odstartovalo 50/50 Josepha Gordona-Levitta – 2011, Teď a tady s Dakotou Fanning – 2012, či Hvězdy nám nepřály se Shailene Woodley – 2014) se s podobnými teenagerovskými látkami roztrhl pytel, mnohé se nicméně nepodbízely, nenutily lacině vytahovat kapesník, hrdiny spojovala prořízlá pusa, smysl pro kousavý humor i bystré poznatky. Jindy to s tou laciností bylo přesně naopak. Five Feet Apart stojí někde uprostřed. Tentokrát mají ona i on cystickou fibrózu (netušil jsem, že je to až taková svině). A dost mizerné vyhlídky. Její stereotypní nemocniční život naruší právě on, který naopak vedle jejího přísného přístupu k léčbě povinnosti fláká a k testování nového léku přistupuje netečně. Chemie mezi ústřední dvojkou je hmatatelná, emoce zaručené. Jen je to celé oproti výše zmíněné trojici patetičtější, naivnější a dialogy jsou až přespříliš uhnětené pro své cílové publikum. Tvůrci přesto dvojici i přes fádní nemocniční prostory nepasují do stereotypních pozic a párkrát i docela mile překvapí. A Haley Lu Richardson si už nějakou dobu všímám mnohem důkladněji. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S mŕtvymi alebo minimálne smrteľne chorými mladými ľuďmi sa v posledných rokoch na filmovom plátne roztrhlo vrece, že im už dôchodcovia vôbec nestíhajú. To človek už nestíha spočítať koľko tých rakovinových, cystových, fibrózových a kto vie akých ešte akých chorôb stihli ľudia do 18 rokov nachytať. Samozrejme za tým istým účelom - dostať na konci z človeka strašne úprimnú slzičku pri veľmi smutnej hudbe. Viac filmov furt o tom istom už točí len Marvel, ale s tým rozdielom, že tam hlavný hrdina zase nikdy nezomrie. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

Vezměme v úvahu otázku, jak by se daly filmy měřit podle smutnosti. Nenapadá mě nikdo, kdo by byl vhodným kandidátem k předloze tohoto prapodivného hodnocení a já asi také ne. U tohoto filmu mi však trvalo docela dlouho, než jsem se rozbrečela, přestože jsem měla namále. Ale pak už jsem nemohla přestat. A nepamatuju si film, který mi ležel v hlavě tak dlouho, jako tenhle. Film byl úchvatný, nenucený a pořád se v něm něco dělo, jako bych zapomněla, že někdy skončí. Stále jsem očekávala smrt někoho z protagonistů, ale ne se strachem nýbrž s nadějí k ukončení nejen jejich trápení ale i toho mého. A přesto jsem doufala, že se to nestane a že všechno dobře dopadne a také doufala, že to dopadne špatně, protože jinak by pak film nemusel mít takovou váhu. A dopadlo to přesně tak, jak mělo. Film celý byl přesně takový, jaký měl být. -- Hlupáci, kteří zde píšou, že by v jejich věku nebyli schopni vymyslet a říct to, co oni si neuvědomují, že tito lidé jsou mnohem hlubší než my. Že když je někdo tak blízko smrti, přemýšlí úplně jinak, je dospělejší. To vezměte v úvahu a buďtě rádi, že to nemusíte být vy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dostalo mě to. Něco mezi nezávislým rom-comem a hollywoodskou dojímačkou a nebo jak už tu bylo zmiňováno, něco mezi The Fault In Our Stars a Red Band Society. A ze všeho si to bere to nejlepší. Haley Lu je 100% kouzelná, Cole Sprouse neotravný sympaťák a jiskří to mezi nimi perfektně a to i když jsou pět stop od sebe. Soundtrack též supr. Realistický film? Jak v čem, ale asi spíš ne. Kvalitní pocitovka? Naprosto. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Len rok po uvedení filmu sa „pravidlo šiestich stôp“ stalo v dôsledku pandémie COVID-19 univerzálnym usmernením a bežne by sa nazývalo „sociálnym odstupom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama