Reklama

Reklama

Tři kroky od sebe

  • USA Five Feet Apart (více)
Trailer 2

Stella s cystickou fibrózou se v nemocnici zamiluje do chlapce se stejnou nemocí. Stereotypní nemocniční život je nudí, proto se rozhodnou žít svůj život naplno a po svém… Stella a Will jsou teenageři, kteří trpí genetickým onemocněním známým jako cystická fibróza. Žádní dva lidé s CF se k sobě nesmí přiblížit více než na metr a půl, aby se navzájem nenakazili. Stella, která je odhodlaná se jednoho dne z nemocnice dostat, je přísná na svou léčbu a pravidelně užívá všechny prášky. Will se raději fláká a vyhýbá se svým povinnostem, čímž ji velice rozčiluje. Will, který se nakazil bakterií B. Cepacia, se účastní i testování nového léku, protože pro něj není možná transplantace plic, zatímco Stella je na seznamu transplantací už velmi dlouho. Stella později zjistí, že Will léčbu fláká, a snaží se mu pomoci. Will ji na oplátku požádá pouze o svolení nakreslit její obrázek. Postupem času začnou léčbu absolvovat společně. Will a Stella se do sebe zamilují, ale nesmí se k sobě přiblížit na víc než tři kroky. Stelle se později dostane infekce do hadičky, která jí pomáhá s dýcháním, a musí podstoupit operaci, aby jí ji vyměnili. Stellina sestra Abby, která byla během každé operace vždy se Stellou, nedávno tragicky zahynula. To zanechalo ve Stelle těžký pocit viny „toho, kdo přežil“, a nyní musí operaci podstoupit bez sestřiny podpory. Will, který se dozvěděl o Abbyině smrti, jde Stellu doprovodit a zazpívá jí píseň, kterou jí Abby vždycky před operací zpívala. Když Will opouští Stellu těsně před operací, přistihne ho zdravotní sestra Barb. Barb mu vypráví příběh o lidech s CF, kteří se do sebe zamilovali; oba zemřeli, protože byli blízko sebe a vzájemně se nakazili bakteriemi. Will nechce Stelle ublížit, a tak jí řekne, že už se s ní nemůže vídat... (TV Nova)

(více)

Recenze (81)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Five Feet Apart" podľa mňa bude filmom, ktorý funguje a nefunguje zároveň. Vie ma zaujať svojim spracovaním a postavami a dramatickými momentkami, no romantické časti to pre mňa úplne zabíjajú. A okrem toho ten melodramatický gýčovitý záver to skutočne len dorazia. Pravda je taká, že prvá polovica filmu ma celkom bavila. No potom prídu všetky scénky, ktoré som predpovedal, prídeme do sveta veľkej melodrámy a viac-menej sa pokazí všetko, čo film celkom slušne počas začiatku budoval. Nemyslím si, že je to vyslovene zle spracované. Je tu pár dobrých momentov, no aj v tom prípade by som vám ponúkol lepší film s podobnou témou a konkrétne film "The Book Of Stars". Aj keď môžeme argumentovať, že ten film je tiež dosť melodramatický, tak jednotlivé scénky nepôsobili, ako keby sa tu varili všetky možné klišé dokopy. Film ma totiž ku koncu nezasiahol. A to je chyba. Nemôžem film zakopať, nakoľko si myslím, že má svoje dobré momentky a určití ľudia ho určite ocenia, no jeho romantická stránka mi proste neulahodila. Je mi ľúto. Hodnotenie: C+ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

1 dítě z přibližně 2500 až 3000 narozených dětí se narodí s Cystickou fibrózou, to je docela dost. O nemoci jsem už slyšela, ale nevěděla jsem, že má i tak přísná pravidla mezi pacienty. Tři kroky od sebe je ten typický film plný kliše, citových vydírání a nepřichází s ničím novým... Má ale jeden velký plus - sympatické postavy. Hlavní hrdinku si prostě musítě zamilovat. A Cole? Ten je pro mě objev roku. Tak se mi zalíbil, že jsem kvůli němu začala koukat na Riverdale a přítel se mi za to doma směje :D Tři kroky od sebe se stal mým oblíbeným filmem!!! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hvězdy jim znovu nepřály. Cystická fibróza je svým způsobem ještě zákeřnější než růžné formy rakoviny, takže o emočně vypjaté scény tady není nouze. Díky covidu jsem si sice částečně zvykl na respirátory, dezinfekce a sociální distanc, ale v kombinaci s depresivním nemocničním prostředím, je to stále těžko stravitelná záležitost. Hlavní dvojice utáhne i lehce naivní pasáže. Richardson je zlatíčko a charismatický Sprouse se v mládí učil od nejlepších. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Romance ve chvilce mezi životem a smrtí. Před pár lety (asi to celé odstartovalo 50/50 Josepha Gordona-Levitta – 2011, Teď a tady s Dakotou Fanning – 2012, či Hvězdy nám nepřály se Shailene Woodley – 2014) se s podobnými teenagerovskými látkami roztrhl pytel, mnohé se nicméně nepodbízely, nenutily lacině vytahovat kapesník, hrdiny spojovala prořízlá pusa, smysl pro kousavý humor i bystré poznatky. Jindy to s tou laciností bylo přesně naopak. Five Feet Apart stojí někde uprostřed. Tentokrát mají ona i on cystickou fibrózu (netušil jsem, že je to až taková svině). A dost mizerné vyhlídky. Její stereotypní nemocniční život naruší právě on, který naopak vedle jejího přísného přístupu k léčbě povinnosti fláká a k testování nového léku přistupuje netečně. Chemie mezi ústřední dvojkou je hmatatelná, emoce zaručené. Jen je to celé oproti výše zmíněné trojici patetičtější, naivnější a dialogy jsou až přespříliš uhnětené pro své cílové publikum. Tvůrci přesto dvojici i přes fádní nemocniční prostory nepasují do stereotypních pozic a párkrát i docela mile překvapí. A Haley Lu Richardson si už nějakou dobu všímám mnohem důkladněji. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak zase niečo o chorobe a umieraní. No som prekvapený, na to ako som tohto námetu v poslednej dobe prejedený, to nebolo až tak zlé. A to aj napriek tomu, že mi tu občas trápne klišé romantických umieracích filmov otrieskalo hlavu o stenu. Napríklad to porovnávanie jaziev, narodeninová oslava.... Nejak mi to v tomto prípade nevadilo. Možno to bolo vďaka sympatickému hereckému obsadeniu, alebo že sa celý príbeh autori snažili poňať reálne a čo to o chorobe aj povedať. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jeden by sa utopil vo vlastných slzách. Typická tínejč/smrteľnáchoroba/byťnadvecou romantika, ktorá sa nevyhne klišé a samozrejme aj scénam, ktoré sa môžu stať hádam len vo filme. Ale má príjemnú atmosféru a pre mňa neopozeraných hercov, ktorí ma bavili asi najviac. Tradične skvelý soundtrack. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Hvězdy nám nepřály. Jenže trochu jinak. Trochu méně ve všem a trochu víc pateticky. Tyhle filmy o smrtelných nemocech jsou takové těžkopádné v tom, jak ždímají ty city z diváka tou lineární cestou. Všechno je terminální a deterministické a hrdinské. To je samozřejmě správně. Ale já asi možná i hypochondricky se prostě ošívám. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jsem googlil cystickou fibrózu. Romance o nemocných lidech, která je trochu jiná, než podobné filmy, které jsem dosud viděl. Docela doporučuji. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Takový druh marcipánového mučednictví s emocionální manipulací. Takovýhle podobných filmů a knih o hodných lidech jsou tisíce. Přes úsilí Haley Lu Richardson s jejím brilantním výkonem jde film postupně do kytek. Dialogy znějí jako instagramová pošta teenagera, ale aspoň film zná své cílové publikum. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Lacinější variace na populární romanťárnu pro náctileté "Hvězdy nám nepřáli". Bohužel tentokrát bez silného scénáře, který jede na jistotu a nepřesvědčivých herců. Kdybych byla 13 letá holka, sežral bych to i s navijákem a bulel jak želva. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S mŕtvymi alebo minimálne smrteľne chorými mladými ľuďmi sa v posledných rokoch na filmovom plátne roztrhlo vrece, že im už dôchodcovia vôbec nestíhajú. To človek už nestíha spočítať koľko tých rakovinových, cystových, fibrózových a kto vie akých ešte akých chorôb stihli ľudia do 18 rokov nachytať. Samozrejme za tým istým účelom - dostať na konci z človeka strašne úprimnú slzičku pri veľmi smutnej hudbe. Viac filmov furt o tom istom už točí len Marvel, ale s tým rozdielom, že tam hlavný hrdina zase nikdy nezomrie. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmu mám rád, ale očekávám od něho nejspíš moc. Smutný příběh nese sebou i pěkné chvíle plné úsměvu a poznání a naděje ale také bolesti, nedostal jsem bohužel dávku emocí jako jsem čekal. Soundtrack slabý, herecké výkony byly celkem v pohodě ale prostě nebylo to ono, po ukázce a dobré písní jsem se těšil moc no nakonec jsem dostal hodně jednoduchý film. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Review: We know Brian Tyler’s work mostly because of his iconic scores for blockbusters such is the series of The Avengers films, Fast & Furious series and other action epic films. It was very surprising to see his credits in a teenage drama film, and even more interesting to listen to how his unexpected collaboration with a quite unknown Breton Vivian turned out. ... Together, Brian and Breton managed to create a beautiful touching soundtrack full of incredible melodies played by diverse instruments. From old school sounds and retro pads, to modern guitar supplemented by a nice clean soft piano. ... The soundtrack in this film just does what it is supposed to. It greatly emphasizes the emotions which we can feel through the film. It’s a sad story with some beautiful moments and a touch of love. Both composers made the job as best as it could be done. They picked the right instrument combinations plus diversity and came up with some very appropriate and image fitting melodies. ... Listening to the track ‘On My Watch’ right now. The way it slowly starts and develops, the way how instruments are constantly changing, yet as a complex, it sounds very completed and smoothen. ... Overall, exemplary work. Somehow reminding me the style of Rob Simonsen or Michael Danna. Very soft and cautious music. It’s a pleasure to listen to. Beautiful album for a beautiful film. I’m very excited to see what this young guy Breton Vivian brings in the future! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dostalo mě to. Něco mezi nezávislým rom-comem a hollywoodskou dojímačkou a nebo jak už tu bylo zmiňováno, něco mezi The Fault In Our Stars a Red Band Society. A ze všeho si to bere to nejlepší. Haley Lu je 100% kouzelná, Cole Sprouse neotravný sympaťák a jiskří to mezi nimi perfektně a to i když jsou pět stop od sebe. Soundtrack též supr. Realistický film? Jak v čem, ale asi spíš ne. Kvalitní pocitovka? Naprosto. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Připomíná to Fault In Our Stars, připomíná to Red Band Society a stejně je to jiné a své. Je to kýčovité, nevěrohodné teen drama, které mě ovšem rozesmálo i rozbrečelo. Postavy jsou sympatické a herecky je to zvládnuté dobře. Neměla bych problém vidět film znovu. 4* ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Pěkný romantický teenage film, díky kterého si vzpomenete jak je hezké být zamilovaný, ale zároveň i zdravý. K tomu přidejte velmi sympatický pár v hlavní roli, skvěly soundtrack. Jasně je zde několik žánrových klišé, ale vcelku jde o velmi příjemnou podívanou u které pár slz ukápne...8/10. ()

a.keram 

všechny recenze uživatele

Poměrně obstojně zpracované klišé a vlastně přesně to co jsem od filmu očekával. Oba hlavní herci padávají v celku dobrý výkon. Taky se mi líbí že na rozdíl od většiny filmů stejného ražení, kde se obě postavy navzájem nesnáší až se po dlouhé době dají dohromady, je tady vidět že obě postavy mají vůči sobě minimálně nějakou tu "initial attraction". Vlastně ta klasická will they, won't they výplň většiny romcomů je tady poměrně přeskočena, což byla pro mě krásná změna. Bohužel jakmile se dostaneme do druhé poloviny filmu, kdy už spolu jasně obě postavy chtějí být, do cesty se dá gimmick tohoto filmu. A to že musí být minimálně 2 metry od sebe, jinak by se mohli navzájem nakazit. No nejsem žádný doktor, ale jsem si poměrné jistý že kdyby kontakt se jiným pacientem byl vážně tak nebezpečný, tak by je nenechali jen tak chodit po nemocnici s právě těmi dalšími pacienty. Navíc je ve filmu nespočet momentů, kdy je toto pravidlo porušené, z velké části kvůli záběru. Na druhou stranu kdo by čekal nějakou extrémní logiku od romcomu, takže tohle bych byl schopen filmu odpustit. Problém to ale začné být, když to je hlavní zápletka finále filmu, kde se Will rozhodne opustit Stellu, protože je pro ní "hrozně nebezpečný". ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě hodně překvapil! Patří do té sekce filmů, které miluji a nesnáším zároveň, protože je většinou probrečím. Tento jsem snad probrečela nejvíc. Je to krásný, ale smutný film se silným námětem. Tématem je podobný snímku "Hvězdy nám nepřály", ale o dost lepší. Jsou tu sympatičtí herci a soundtrack, který celu story podtrhuje. K tomu je snímek inspirovaný skutečnou osobou, která trpěla stejnou nemocí, jako hlavní postavy ve filmu. Dál už nebudu spoilerovat a doporučuji. Knihu si určitě přečtu. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítal popis k filmu, tak som si len povzdychol, že to bude ďalšie teenage slzavé údolie prekryté ironickým feelingom á la "nič sa nedeje, veď len umierame". Napriek skeptickým očakávaniam, to bolo napokon celkom fajn a tá náklonnosť medzi Stellou a Willom tomu dodalo veľmi príjemnú atmosféru. Aj keď bolo úplne jasné, kam to celé speje, bolo pekné, že si boli takouto oporou. Záver bol absolútne zbytočným tlačením na pílu, a fakt nechápem ako je možné, že by dvaja smrteľne chorí pacienti len tak uprostred noci mohli ujsť von z nemocnice... Fakt absurdné. Ale chápem, bolo tam treba dodať dramatickosti, aj keď si myslím, že sa to dalo aj inak, ako týmto nezodpovedným útekom cystických zaľúbencov. Bol som rozhodnutý, že dám 4*, ale ten záver to zrazil na tri. ()

Reklama

Reklama