Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (789)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Disneyho Coco rozosmeje i dojme. Deťom i dospelým ukazuje, že ísť cez mŕtvoly kvôli vidine vlastného úspechu, nie je vždy najlepším riešením. Nechýba mu humor, silná myšlienka ani výborné technické spracovanie, originálny námet ani do detailu prepracované prevedenie. Veľmi ľahko malých i veľkých divákov vtiahne do deja a oni behom chvíľky splynú s veselým a hudbou pretkaným mexickým mestečkom. Veľmi podarený animák, ktorý zas prišiel s niečím úplne novým a za originalitu určite pochvalu zaslúži. Záver je v nejednom smere odlišný aj kvôli kultúre, kde sa odohráva - o to viac si miestny divák užije iné prostredie, tradície a dokonca aj vnímanie sveta živých a mŕtvych. A je to veľmi fajn sledovať. Na koho si totiž živí stále pamätajú, ten ešte v onom druhom svete naozaj nezomrel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mexiko, záhrobí, písničky. A ještě sympatické poselství. No, zajímavé spojení. Na druhou stranu animované filmy dnes svedou díky moderním technologiím zázraky, pokud navíc tvůrci přidají promyšlený příběh, dá se očekávat velká událost. Coco něco takového splňuje. Malý Miguel má sen. Chce se stát muzikantem a na svátek Día de los Muertos, tedy Den mrtvých, se koná soutěž pro hudebníky. Jeho rodina staví oltáře s fotografiemi mrtvých, zdobí si domy a chodí k hrobům, o hudbě nechce ani slyšet. Protože slavný pradědeček-muzikant kdysi opustil babi Coco, takže kytara a zpěv mají v rodině špatnou pověst. Hoch si ovšem postaví hlavu, čmajzne kytaru mrtvého a ocitá se kvůli prokletí ve světě mrtvých. Před divákem se tak prolínají světy, které jinak paralelně existují vedle sebe. A je to moc fajn sledovat. Na koho si totiž živí stále pamatují, ten ještě v onom druhém světě doopravdy nezemřel. Nechybí patos a kýč, ovšem celé je to zabalené do velmi povedené slupky s vtipnými dialogy, občasným černým humorem a nápaditými situacemi. Výsledek udrží pozornost dětí i jejich rodičů. Například jako u vydařeného animáku V hlavě jde o vyzrálý kousek, kterému úspěch jen a jen přeju. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Námět a mexická atmosféra je rozhodně fajn, pokulhává však propracovanost postav. Nehledě na to, že je cítit, jak moc chce být film dojemný, což se podle mě nakonec moc nepodařilo. Viděla jsem už hezčí pohádky. S hezčím koncem, se sympatičtějším hlavním hrdinou a hlavně bez nepříjemných vedlejších postav. Za hudbu a španělštinu bod nahoru, ale jinak to beru spíš jako lehké zklamání. 3* ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ak toto nedostane aspoň nomináciu za scenár, tak už neviem. Brilantne vystavaný príbeh s nečakanou krimi zápletkou a skutočne prekvapujúcim rozuzlením. Plus výživný doják - na konci som rumázgal ako dážď. K tomu fantasticky vyťažený svet mexicko-aztéckeho záhrobia. Nechýbajú solídne gagy, ale tentoraz to naozaj nie je o nich. Tlieskam, Pixar opäť na špičke. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Asi nejemotivnější a nejdojemnější pixarovka, u které si ale netroufám tvrdit, že zaujme mladší publikum. Vizuálně se opět jedná o bezkonkurenční animák a nechybí i nějaké to ponaučení (tentokrát, že rodina je to nejdůležitější), ale příběh a hlavně tempo vyprávění mi přišlo trochu slabší. Vtipů je zde minimum a chybí více "akce", která by příběh posouvala kupředu. Přesto povedený, ale ve výsledku slabší kousek z produkce Pixaru. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Po uvedení snímku v mexickém městečku Paracho, proslulém výrobou nástrojů, stoupl zájem o bílé kytary s tradičními motivy natolik, že je místní řemeslníci nestíhali vyrábět. (mrGhostly)
  • "Coco" môžeme voľne preložiť ako mýtického ducha / monštrum, ktorý sa nachádza v mnohých hispánskych a lusofonských krajinách. (LuiCJ)
  • Režisér Lee Unkrich řekl, že „Země mrtvých“ je inspirována barevným a členitým městem Guanajuato City, které se nachází v mexickém vnitrozemí. (vojacekr)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama