Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (785)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ještě tak tři čtvrtiny stopáže se to jeví jako prima čtyřhvězdičkový animák, se spoustou vizuálních vychytávek a nápadů, s trocha odhadnutelnými postupy a jednou slabší scénou, kterou už jsem viděli v jiných filmech (odhalení záporáka veřejnosti). Ale pak to vygraduje do neuvěřitelného dojáku a při stěžejní scéně s písničkou na konci jsem se rozbrečel jak malý dítě. To už se mi dlouho nestalo. Je to tak, nejdůležitější v životě je soudružnost rodiny a vzájemná rodinná láska a úcta ke starým lidem. K tomu to oku lahodící, v hollywoodské produkci neokoukané mexikánské prostředí, jeho šmrnc a pozitivní nálada. Jo, bylo to moc fajn. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

K naprosté dokonalosti mně osobně chybí jen to, aby byl celý film natočený ve španělštině, ta angličtina k tomu úplně nesedí. Ale to nic nemění na tom, že jde o nejlepší animák za nevím-kolik let, který jsem viděla a konečně zase můžu říct, že tohle je ten Pixar, který jsme dřív znali. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NEODPOUŠTĚJTE MU, ALE ZAVRHOVAT HO NEMUSÍTE. Je naprosto neskutečný, kolik modifikací může mít příběh o soudržnosti rodiny. A k tomu navíc výprava do mexického svátku, o kterém nemá mnoho -minimálně- středoevropanů ani potuchy. Dospělý příběh pro děti a dospělé. Pixar měl i bude mít slabé chvilky, ale tohle je přesně důvod, proč ho milovat. 90%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ak toto nedostane aspoň nomináciu za scenár, tak už neviem. Brilantne vystavaný príbeh s nečakanou krimi zápletkou a skutočne prekvapujúcim rozuzlením. Plus výživný doják - na konci som rumázgal ako dážď. K tomu fantasticky vyťažený svet mexicko-aztéckeho záhrobia. Nechýbajú solídne gagy, ale tentoraz to naozaj nie je o nich. Tlieskam, Pixar opäť na špičke. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pixar asi vždycky bude záruka kvality. Hezká animace, super postavičky, pěkné písničky, hezký nápad nemrtvého světa, který je kombinací světa Tima Burtona a herního Grima Fandanga. Pokud máte rádi oboje, nemůžete být nespokojeni. K tomu český dabing opět na úrovni. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $210,460,015Tržby Celosvetovo $807,816,196Tržby za predaj Blu-ray v USA $54,490,220Tržby za predaj DVD v USA $27,426,997║ Dojemný príbeh, silný námet, Pixar má opäť svoju tvár, blyskli sa. /95%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Vtípky s kostrami a psem mě nejak nerozesmívaly, ale cca od hudební soutěže se to rozjede a konec mě spolehlivě dojal. Animovaná důchodkyně Coco vypadala megadobrácky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pixarovka jak má být, ale Zootropolis je u mě pořád nepřekonaný. Coco má solidní vizuál, hezký příběh, fajn písničky, slušné tempo, dostatečnou dávku humoru a jeden velmi podařený plot twist. Emocionální finále mě tentokrát nechalo chladným,ale jinak spokojenost. Fajn zábava pro celou rodinu. Není divu, že je Coco v Mexiku hit. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pixar se po case rozhodl zase jednou pro neco originalniho misto delani zbytecnejch pokracovani uspesnejch veci a vysledek je moc fajn. Pribeh je ocekavane na Pixar v pohode, samozrejme se obcas trochu moc tlaci na pilu ohledne nejakejch rodinnejch hodnot a konec je ultimatni dojak a zvraty se daj vicemene cekat, ale tak nejak to vubec nevadi a sem se to vlastne hodi. Navic celej dej skvele utika, podporenej jeste perfektnima pisnickama a skvelou vizualni strankou, ktera je fakt pastva pro oci, i kdyz paradoxne animace sama o sobe az takovej zazrak neni. Proc teda ne 5*? Protoze ma Pixar jeste na vic a forky moc nefungovaly, ale jinak jsem spokojenej. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velká pocta mexické kultuře a tradici písničkářů, významu rodiny a svátku Dne mrtvých ve spojení dvou světů a vzpomínek na zesnulé - krásný vizuál, sem tam hezky černý humor, promyšlená story a hlubší poselství, než co bývá u 3D animáků obvyklé. A oproti většině je tu i cítit duše. Takže moc fajn, sem s vinyly Ernesta de la Cruze. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Námět a mexická atmosféra je rozhodně fajn, pokulhává však propracovanost postav. Nehledě na to, že je cítit, jak moc chce být film dojemný, což se podle mě nakonec moc nepodařilo. Viděla jsem už hezčí pohádky. S hezčím koncem, se sympatičtějším hlavním hrdinou a hlavně bez nepříjemných vedlejších postav. Za hudbu a španělštinu bod nahoru, ale jinak to beru spíš jako lehké zklamání. 3* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Skutečně nádherný design, který je tím působivější, že ačkoliv jde o CGI animaci, takže by byl možný jakýkoliv pohyb kamery, jakýkoliv úhel pohledu, se plně drží pravidel hraného filmu - čímž evokuje, že ty úchvatné věci jsou hmatatelnou součástí našeho prostoru. Jakkoliv většinou lituju toho, že se animáky moc vážou pravidly fyzické kamery, taky je ten princip využitý na maximum. Byla opravdová radost ten film sledovat. Dokonce i příběh je dobrý a konečné momenty patřily k tomu nejemociálnějšímu u Pixaru - škoda, že v několika momentech se až moc spoléhá na klišé (rodina nesmyslně urputně odmítající hrdinův sen, a co mělo být to přiznání záporáka před kamerami?). Rozhodně nejlepší pixarovka pod Disneym a jedna z nejlepších vůbec. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, ktery je vysmechem Mexicanum a vzniknul tak, ze si par hollywoodskych Zidu reklo: "Hej, pojdme 2 hodiny urazet Mexicany tim, ze nemuzou nikdy niceho dosahnout a ti blbi negramoti nam za to jeste zatleskaji, protoze inkluze. " Ten film je totalne konzervativni wtf. Miguel ma talent, ale vsichni se k nemu chovaji jako svine. I mrtvi. A ackoli ma celou dobu pravdu a dela vlastne jen dobry veci, zbytek familie se mu ani neomluvi. Misto toho, aby ten talent rozvijel, film otevrene rekne, ze dulezita je rodina, ne to, co chce individualni jedinec s talentem. Z Miguela se tak vedome stava generickej mexikanec, co si brnka leda doma, aby nahodou rodine neublizil tim, ze v zivote uspeje a nedej boze vydela love. To totiz mexikancum zjevne neprislusi. Jedinej uspesnej mexikanec ve filmu je #rychtarjevrah, protoze cestnej mexikanec by rodinu nikdy neopustil. Lolwut? By me zajimalo, koho zabil Michael Pena, aby se stal uspesnym. 😂 Zapletka postavena na orizly fotce, ktera vizualne 3/4 filmu neodpovida vzezreni skutecnyho clena rodiny a je jen scenaristicky manipulativni. Stejne jako uberdementni plot se zapominajici Coco, ktera ale odhali ze si otce pamatuje, protoze ma jeho fotku a dopisy? Co to do prdele je? A jako bonus dostanu prehlidku klise, radoby sokujicich zvratu a trestani vyniku jako v 368 filmech predtim. Jeste jeden filmovej reveal pred obecenstvem a zabiju se. Neumim si kazdopadne predstavit spolecensky odpornejsi film, kterej by se pod zastitou rodiny posmival celymu narodu a zneuzival jejich tradic k tomu, aby si je skatulkoval do tridnich kast a jeste to malejm detem implicitne futroval do hlav. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 200 miliónov $ | Tržby: 807,1 miliónov $ | Animák, z ktorého pestrej farebnosti mi budú žiariť dúhovky ešte niekoľko ďaľších dní. Pixar shined again! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tyhle dojáky umí už jen Pixar. Vizuálně propracovaný svět s chytrými pravidly a mexickými reáliemi s tím správným poselstvím. Poselstvím o rodinně a tom jak je důležité nezapomenout. No a o muzice samozřejmě. Giacchino si to neuvěřitelně dává. Propracované kytarové party a chytlavé písničky zahřejí u srdce i mrtvého. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V době mého hodnocení 14 dní po české premiéře 89%? První půlku jsem tomu vůbec nemohl uvěřit. Být to původni Disney film, tak nic neříkám, ale ačkoliv už to také není co to bývalo, Pixar by měl být o ten stupínek výše. Nebýt bombového závěru, který ve mně alespoň nějaké emoce probudil a nechat vzpomenout na jednu z mých nejoblíbenějších pixarovek, na Up, tak tam napálím tři a řeknu si, co sakra tvůrce vedlo k tomu natočit zrovna mexickou pohádku. Repete si určitě nedám, na druhou stranu si říkám, že je to kvalitativně srovnatelné se stále mnohem oceňovanějším “V hlavě,” které mě také přiliš neuchvátilo (loňská Moana je lepší). Holt až do příchodu Příběhu hraček z těch animáků asi zas dlouho odvařený nebylo. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Jak jdou spolu dohromady příběhová klišé a stage performance Fridy Kahlo 'Hořící avokádo'? Ač místy disneyovštější než samotný Disney, míra nápaditosti a barevnosti převažuje. Navíc je to nádherný film o předávání a řešení rodinných traumat. Kapituluji a docela rád. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

19. celovečerní Pixar Film inspirovaný kouzelnou atmosférou Día de los Muertos. Nic lepšího se na podzim vidět nedá. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá barvitá taškařice v cool mexickém vibu, která má všechny ty správné hodnoty a ingredience, že vypadá, jako kdyby vyjela vyprecizovaná z nějaké pintlich pásové výroby od Rolls Royce. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama