Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Krása. Oscar za nejlepší animovaný film roku? Zaslouženě. Je to krásně barevný. Hudba pěkná. Skvělý nápat udělat tenhle film. Na konci ukápla i slza. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Tak toto je přesně to, co jsem potřeboval. Konečně jsem po dlouhé době měl možnost shlédnout originální a úžasný animák. Fungovalo tu úplně všechno od skvělé animace, přes chytlavé písničky, chytře napsané postavy až po dojemný závěr. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nebylo pro mě překvapení že je to dobrý film, to se dá z hodnocení odhadnout. Překvapením byla stavba filmu, příběh, pointy scén i závěr. Hlavní je že to překvapení bylo v pozitivním smyslu. Velmi dobrý a funkční celek působí na diváka opravdu velmi silně po všech stránkách. Emoce diváka jsou navíc v jasném zajetí filmu a všechny generace se rády nechají unášet, zvlášť když vizuál je nadmíru příjemný. Neokoukaný, příjemný, dojemný a prostě hezký animáč. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Ach, neokukané mexické prostredie a Sviatok Mŕtvych, krásna výprava, krásna hudba, krásne myšlienky. A záver by len necitovi neroztrhal srdce. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Keď som si tento animák pustil, nečakal som že bude oplývať takým silným príbehom a predá mi veľmi silnú emóciu a vynikajúci filmový zážitok. Pôvodne som si ho zapol so synom ako oddychovku na poobedie ale malo to na mňa trocha silnejší dopad. Príbeh sa točí okolo malého Miguela, ktorého rodina doplatila na rojkov z radov pouličných muzikantov a po tejto zlej skúsenosti sa celá rodina upla k tvrdej práci, ako obuvníci. Miguel je ale výnimka miluje hudbu a pre to aby dokázal rodine že má vážne talent je ochotný urobiť všetko na svete a to nie iba na svete živých ale aj vo svet mŕtvych, kde Miguel musí nájsť stratené korene. Ako som hovoril silný príbeh, silná emócia a prekrásny vizuál dávajú tejto rozprávke právo štatút najlepšia v roku 2017. 97% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Podprůměr ušitý na míru USA publiku. Věřil jsem námětu, avšak ten mě více méně neuspokojil. Žádná odvaha, snad jen krimi zápletka byla plusem. 53%. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Krásný to příběh o rodinných hodnotách pestrobarevný víc jak samotné Mexiko! Jednou bych chtěl Día de los Muertos zažít v Mexiku naživo, ale tahle animovaná fikce nebyla vůbec špatná, ba naopak vynikající, nápaditá a originální. Sledovat cestu malého Miguelita do světa mrtvých a zpět bylo tu humorné, tu smutné, tu udivující, tu dojemné a kdo si u toho nebo po nevzpomene na své blízké co už nejsou mezi námi je asi od malička sirotek nebo kus ledu. A pak je tu ještě skvělá MÚSICA. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Zásadním úspěchem Coco je, že nepůsobí jako film vytvořený americkým studiem o mexické kultuře, ale právě naopak, jako film který prezentuje mexické tradice v souladu s jejich historickou skutečností, vytvořený s plným porozuměním této kultury. V tradičním Pixarovském stylu film působí skromně i přes svou očividnou velkolepost, to je především úspěch scénáře, kterému v Pixaru nejspíš věnovali stejně velkou pozornost jako dokonalé animaci. To že se vydávají do neprobádaných vod a čerpají z kultur, jejichž zvyky nejsou světu úplně známé, svědčí nejen o odvaze, ale i promyšlenosti práce tvůrců. Je vidět, že na rozdíl od jiných studií si uvědomují, že originalita, kvalita a komerční úspěch mohou fungovat v naprostém souladu. Coco je opravdovou ukázkou toho kam by se svět animáku mohl a měl posouvat. Hlubší a temnější téma, které film řeší, je cesta jak získat dospělé publikum, barevnost a vtip zase cesta jak získat to dětské. Lee Unkrich, který má za sebou legendární kousky z produkce Pixaru/Disney se spojil s čerstvou sílou Adrianou Molinou a pokračují v tradici posouvání kvality animovaného filmu. Coco je film stejně zábavný jako je srdečný a instantně se zařadí mezi klasijy žánru po bok Toy Story a Finding Nemo. Pixar tím finálně nastolil směr, kterým se hodlá ubírat a je to směr, který má skutečně smysl. Remember Me je píseň s prosbou, která se v tomhle případě lehko vyplní, Coco si totiž velmi lehko každý zapamatuje. 85% ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Coco má skvelú myšlienku, zaujímavé zvraty, je zábavný, bez zbytočných infantilností a dokonca aj hudobne mi brnkol na správnu strunu. Neviem si predstaviť lepší spôsob ako predstaviť deťom záhrobie a úctu k mŕtvym. 100% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když vidím, že Disney vydává nový film říkám si, že půjde o velkou kravinu. Ale já nevím proč jsem takový vypatlanec a nepoučím se. Zootropolis bylo to samé a nějak mě to uchvátilo. Coco vypadalo taky jako kravina. Aha, a on je z toho jeden z nejlepších filmů roku. Neříkám, originalita tam je, jelikož animák s takovýmto příběhem zde ještě nebyl. Mexická kultura Disney seděla taky. Španělština je další věc, protože je to jeden z těch jazyků, který mám rád a nebo mě otravuje. V tomto filmu se nádherně kombinovalo obojí. Plot twist, který měl také následovat přišel nečekaně rychle a pak jste si uvědomili, že to ani není plot twist a na ten si musíte ještě počkat. Celý film nakonec fungoval skvěle a hrál i skvěle na city, což zkresluje dojem, ale asi ne nijak špatně. Naopak. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Za zvuku mexické hudby si dvacet diváků v kině poplakalo a tím odsouhlasilo pravdu, že rodina by měla mít přednost před vším: 80% (aktuálně 61. nejlepší film s 88% od 3671 hodnotitelů). ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Pixar klobúk dole, animák ktorý má po dlhej dobe bavil a užil si ho ako keby som pozeral prvý krát hľadá sa nemo alebo toystory. Prepojenie sveta mŕtvych jednoducho chytil aj v tomto veku kedy už niesom dieťa a vôbec mi nevadilo že sa vo filme pár krát spievalo a bol trochu viac aj o hudbe. Záver ozaj dojímavý. Mexičania môžu byť na svoju rodinnú tradíciu hrdí. 5* ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Viděno sice v letadle ale kromě hezké animace a grafiky je to banální až hloupé. Vedle V hlavě dost neoriginální. Vlastně je to asi tak primitivní jak Flashdance ale ten byl alespoň sexy. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu povedená pohádka, která i mě bavila. Pastva pro oči i krásné písničky. Námět se mi taky moc líbil, konečně něco neotřelého. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama