Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

JADIM 

všechny recenze uživatele

To sú tie témy, ktoré PIXAR tak často a tak rád omiela. Rodina, priatelia a sny. Ku tomu milé tradície o spomínaní na neživých, keďže nikto nechce byť zabudnutý a novembrový sviatok podobný naším dušičkám. Nie je to prvoplánový príbeh, je to výborne premyslené a so skvelými vizuálmi. Extrémne ma to zahrialo pri srdci a rozhodne nie som sám. Coco sa pripísal na zoznam filmov, ktoré by proste mal vidieť každý. Videl som to pred rokom, ale moc som sa nesústredil, čiže som si to musel zopakovať. 10/10 (Videné v TV, 1.11.2019, SK aj CZ dabing) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Coco je obrovským překvapením pro všechny jak animované tak pro hrané filmové kousky. Kdo by očekával, že se pixíci domluví na tom, aby se příběh odehrál tam, kde to bolí nejvíce u srdíčka... a to je smrt. Přesně na tomhle si docela Pixar vylámal zuby, ale zase si je nazpátek získal, protože tenhle animovaný skvost je filmovým hitem, který dožene kvalitou Lvího krále. Příběh se odehrává v Mexiku, což není zas až tak nějakým překvapením, ale když postupně začneme ujídat jogurt z kelímku, zjistíme, že nám to začne chutnat a budeme se snažit vyškrabovat celé sousto až do posledního vylízání... a takhle probíhá celý film. Je plný krásných písniček, magických barev, úžasného příběhu, spoustě nečekaných zvratů a hlavně doslova citlivých momentů, které určitě sami prožijeme v našem životě a díky tomuto filmu uroníme i tu slzu. Když jsme se na to dívali s mamkou, tak jsme se shodli, že tento film musel vymyslet člověk (bůh), který prožil velice smutný život a ty všechny vzpomínky ukládal do svých ústřižků na papír... jenomže ty papíry najednou odletěly a když je začal ten člověk bůh chytat, objevovali se u něj další lidé, kteří přispěli s dalšími nápady včetně babičky Coco, která příběh nakonec celý zapečetila a je mi velkou ctí, že Coco je reálná. Pro mě je tento film obrovským šokem ale zároveň velice milým překvapením zejména v době dušiček na listopad. Z tohoto filmu jsem si odnesl spoustu velice cenných informací: I když člověk zemře, je s námi do té doby, než na něj zapomene, a přesně v tomto filmu je to pravým příkladem. Já třeba věřím na zázraky a díky tomuto úžasnému filmu věřím, že v srdíčku moji známí z rodiny stále žijí. ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Je to nádherný příběh nasáklý láskou a úžasně zpracovaný. Vzpomínka na zesnulé v mystické tradici a v rytmu Mexika. Na Coco mě přivedla naše pětiletá vnučka, která nám nedávno zpívala krásnou písničku, jen pro mě, díky španělštině, s nesrozumitelným textem:-). Z písně La Llorona s chraplavým hlasem Alanny Ubach, který je nabitý emocemi až k prasknutí, mi běhá mráz po zádech. Pro mě je to nejlepší písnička z celého filmu. Úžasný konec, skvělé písničky.. všechno jak má být! ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Tak takovou pecku jsem nečekal! Film, který je od Disney a Pixaru zároveň znamená super film a je to tu vidět. Animace jsou na skvělé úrovni no ani se není čemu divit, když to vytvářeli Disney a Pixar. Hudba byla mexická (překvapivě) a vůbec mi tam nevadila, ale také to nebyla hudba, kterou bych si pouštěl dokola. Zkráceně hudba byla v pohodě. Příběh byl hodně zajímavej a dabing byl dobrej nebo aspoň po anglicky (české znění jsem neslyšel). Také musím říct, že to byla hodně kvalitní komedie, která není jen pro děti ale i pro dospělé. Nejlepší podle mě a nejvtipnější z celého filmu byl Dante (Miguelův pes), který byl úžasně naanimovaný. Coco je vážně vážně peckovitá animovaná komedie u, které se zabaví jak dospělí tak i děti, jak jsem říkal a toho si cením, neboť podle mě je poslední dobou málo animovaných komedií i pro dospělé, proto si Coco hrdě zaslouží 5 hvězd a Dante místečko u mě v srdci. Jeden z mých oblíbených. 9,5/10 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Neskutečně smutný, depresivní, ponurý a přesto nádherný film. A to neznám mexickou mytologii a ze začátku jsem si neodpustil při sledování u piva pár rasistických, xenofobních a vůbec zlých vtipů a hlášek. Ale málo platné, dobrý film Vás strhne ať chcete nebo nechcete. Film o důležitosti rodiny, o síle lásky k hudbě. Film o tom jak končí mrtví, na které všichni zapomenou, nemilosrdné zrcadlo krutému showbyznysu, který byl nejspíše stejný tehdy jako dnes. A přitom veskrze originální nahlédnutí do mexického světa mrtvých, zvyků a tuna odkazů které nejspíše nepoberete jako já, pokud se v tom nevyznáte. Při sledování mě napadla podobně laděná adventura z 90. let Grim Fandago, ale tohle bylo trošku někde jinde... jsem plný dojmů a pocitů a nemám slov. A Oskar za písničku Remember Me naprosto zasloužený! ()

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nejosobitější a nejcitlivější film of Pixaru vůbec. Každá scéna je naprosto nádherná, nemám vůbec tušení kam ještě můžou bohové animace dál jít. Samozřejmě musím pochválit úžasný příběh, ale co mi přijde moc moc příjemné je český dabing. Protože je Coco hudební film, extrémně závisí počeštěná verze na pěveckých výkonec našich dabérů a hlavně titulní postava Miguela je fenomenální! Tohle se povedlo od začátku do konce. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že snímku Coco bych mohl vytknout mnohé, ale tentokrát to neudělám a budu jen chválit. Především proto, že si mě už dlouho žádný "mainstreamový" animák tak nezískal svým vyzněním. Jde o krásně napsaný příběh, který nám ukazuje, že tím nejdůležitějším je soudržná rodina a úcta ke starším a k našim předkům nemusí být jen prázdná fráze. K tomu si navíc tvůrci vybrali mexické kulisy a mexický způsob dušiček, což se povedlo skvěle. Místo smutného postávání u hrobů, jde spíše o barevnou oslavu svátku zemřelých a radostné vzpomínání na naše milované předky. Vůbec celý film přes poměrně vážné téma působí velmi pozitivně a je radost se na něj dívat. K tomu mi ještě parádně sedla animace a také hudba. Jak jsem psal na začátku, Coco není dokonalým snímkem, ale mě svým kouzlem dokonale uhranul a já mu rád dám plný počet. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Mexicky" animak o svete mrtvych (ktery mi vzdy pripomene lucasovskou herni adventuru Grim Fandango), jenz se dotkne asi kazdeho. Svatek zesnulych je v Mexiku sice barevnejsi a veselejsi nez treba u nas, ale podstata zustava stejna a tu vam tento krasny pixarovsky snimek pripomene. Neni to prvoplanove muzikal jako byvaji disneyovky, i kdyz skladeb zde par zazni - nektere anglicky, nektere spanelsky. Ani to neni vtipna groteska, i kdyz je film prospikovan spoustou roztomilych forku. Je to hlavne film s poselstvim, ktery (nejen) detem neco "da". A pokud me jako dospelaka film privede k slzam (v dobrem slova smyslu) - dokonce i pri druhem zhlednuti - asi nemuzu dat nic jineho nez plnej pocet. [2x Oscar 2018: Nej. anim. film, Nej. skladba: "Remember Me"] ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si animáč a v TOP100? Blbost! Plánoval jsem si to dlouho, ale přeci jen jsem už z animáčů vyrostl a tak je úplně nevyhledávám. Tento se ale hodně povedl! A to jak po stránce vizuální, vyprávěcí, tak vtipů...a tak to má být 👍 Líbí se i malým dětem! Navíc takto vymyšlený koncept 'záhrobí' je úžasný a dojímací. Nevím jestli je to za 5*, ale teď sem plný dojmů, tak je zatím dám 👍. COCO, LOCOOOO! ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

„Nikdy nepodceňuj moc hudby.“ Velmi dobře hodnocený a oblíbený animák, který mi byl mnohokrát doporučován a slyšela jsem na něj jen samou chválu. Čekala jsem film opravdu vysoké kvality. Klady: Musím přiznat, že Coco má asi nejoriginálnější nápad, který jsem u animáků viděla. Snímek na 100 % naplnil má očekávání. Dokázala to být milá a příjemná podívaná, která byla ale také zároveň vtipná i velmi dojemná. Kromě toho všeho, jak je u kvalitních pohádek zvykem, má v sobě film i důležité poslání a obsahuje i jistá ponaučení. Písničky byly hezkým zpestřením opravdu krásného animáku.  Zápory: Já jsem nic hrozného na filmu nenašla. Hodnocení: 90 % / 9 z 10 – Film jistě dokáže alespoň trochu potěšit každého. Já se k němu vrátím hned, jak to půjde. (43.) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

6 rokov som to odkladal, kým dcérka dorastie do takého veku, že to s ňou zhliadnem. Možno som ešte mohol počkať, má síce 10 rokov, ale nemyslím si, že to brala až tak vážne, ako som to bral ja, ale nevadí. Možno s ňou niekedy o tom prehodím slovo a vysvetlím aj to, čo jej hlavička možno ešte nepobrala. Dospelý príbeh zabalený v detskom spracovaní s krásnym nadčasovým spracovaním, exotickou mexickou príchuťou, jednoducho balada a odporúčam všetkým. Mimochodom, na to, že je to staré 6 rokov, tak by sa to nestratilo svojim spracovaním ani teraz v kinách a nielen to, stále by to malo v určitých aspektoch riadne navrch. Nadčasové animované dielo s posolstvom, ktoré by si mal vážiť každý bez rozdielu veku, pohlavia či národnosti. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Po třech slabších filmech se Pixar zase předvedl. Animace je perfektní a líbí se mi perfektní využití kostlivců. Film dýchá pěknou atmosférou mexického svátku a vše podkresluje ještě výborný dabing s latino přízvukem. Opět moc potěšil Gabriel Iglesias stejně jako ve Ferdinandovi. Příběh je fajn, nechybí akce, napětí, humor ani nějaký ten dojáček na konci. Za mě velká spokojenost. PS: Psa si asi pučili z Hledá se Dory, protože hodně připomíná toho retardovanýho lachtana, hlavně hlavou a výrazy. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem zašel do kina na animovaný film. A musím říct, že to byla zrovna trefa do černého. Super příběh, který má i zvraty a má fakt nádhernou animaci. I ten zpěv mi tam nevadil prostě to byl opravdu super animák. Originální příběh, který nic nevykrádá, jede si svoje a jede si to fakt skvěle. Lidem co jsou citlivější na duši dokonce ukápne i slza. Přitom množství animovaných film co se dneska dere ven je tohle poklad.Za sebe musím říct, že pes Dante je fakt vtipnej a dost mě bavil. Určitě doporučuji. 90% ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Zo všetkého najskôr musím najprv vyzdvihnúť veľmi inteligentný scenár. Ani jedna scéna mi neprišla navyše, všetko malo zmysel a zapadalo do seba. Na to bolo samozrejme potrebné, aby sa dej rozohral, teda okrem (na rozprávku) slušnej stopáže aj pomalší rozjazd. Ten ma v úvode napĺňal skepticizmom, no o to príjemnejšie bolo moje prekvapenie na záver. Veľmi pekná základná myšlienka filmu a asi najoriginálnejší happy end, aký som kedy videl. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Docela mě ten děj tady napadal dopředu a trefoval jsem se...takže pro mě žádné velké detektivní překvápko, ale pořád hodně dobrý rodinný animák. Který naštěstí s Knihou života má společný jen ten svět mrtvých (bál jsem se prachsprosté vykradačky). ()

eagle-eye odpad!

všechny recenze uživatele

Ehm... Možná to bude jediný odpad zde, ale nemůžu jinak...Hnusná ždímačka od začátku do konce a traumatický zážitek pro moje děti...Dcera nemohla 3 noci spát...Pěkně děkuju...Něco mi říkalo, že se tomu mám ze široka vyhnout... ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama