Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

santiamén 

všechny recenze uživatele

7/10 Neskutečně barevný animák s hudbou, která není mému srdci blízká. Jednoduchá dějová linie o lásce k rodině nakonec kulminuje tak, jak to Pixar umí nejlíp - bez kapesníku ani ránu. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Prelestný a v skutku obsažný príbeh, dýchajúci nezameniteľnou spleťou silných emócií, rešpektu a vyjadrenia obdivuhodnej, vzájomnej úcty v kruhu rodiny i priateľov. Vzájomné prepletenie komediálnych a sentimentálnych prvkov je sofistikované, kreatívne, dojímavé a celé vizuálne i hudobne ohromujúce. Jednoznačne najkrajší „rozprávkový“ príbeh, aký bol doposiaľ divákovi ponúknutý. Komplexné dielo s hlbokou myšlienkou, ktorému sa nedá vytknúť absolútne nič. ❤ ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"Papá is comming home?" "No, Mamá. It's okay. I'm here." "Who are you?"     Dojímavá animovaná snímka o sile rodine a o sile hudby, jedno z vrcholných diel štúdia Pixar. Je to krásne pestrofarebné (výborná animácia), hravé, príjemne muzikálne, pulzujúce v rytme temperamentnej latino-americkej hudby, no a predovšetkým ľudsky hrejivé. Veľmi pútavý príbeh využíva prvky mexickej mytológie a krásne sa v ňom prelínajú svet živých a veľmi farbistý svet mŕtvych. Hlavným hrdinom príbehu je malý chlapec Miguel, ktorý neochvejne kráča za svojím hudobným snom a je to sympatická postava, s ktorou sa rozhodne dá stotožniť. Veľmi zaujímavou postavou je i jeho záhrobný spoločník Héctor, na prvý pohľad lump a podvodník, ale zdanie môže niekedy klamať. Dianie ani na chvíľu nenudí a po niekoľkých výborných zvratoch (hlavne ten jeden zásadný stojí za to, po ňom je zrazu všetko inak) dospeje až do nesmierne emotívneho záveru (nemôžem si pomôcť, ale ten ma vždy dojme). Veľmi sa mi páči aj hudba, najmä tie krásne spevy a úplne najviac nádherná latino-džezová inštrumentálna skladba počas záverečných titulkov.     "I am sorry to see you go, Miguel. I hope you die very soon." ()

spageta 

všechny recenze uživatele

Málo platné, animované filmy od Pixaru mají velmi vysokou úroveň. Snímek Coco opět velmi originální co do zpracování a prostředí. Máte zde možnost podívat se z druhé strany na to, jak se v Mexiku slaví Día de Muertos (dušičky), do toho je zasazen příběh mexického chlapce se svojí láskou k muzice a rodinným hodnotám, a celé je to protkané úžasnými písničkami. Pravda, scénář je lehce předvídatelný, nicméně zde najdete i napětí, zajímavé zvraty, humor a na závěr emoce. Pixar prostě válí! ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Perfektní animovaný film, ve kterém bylo krásně ukázáno, že rodina by měla být tou nejdůležitější hodnotou, kterou my jako živí tvorové máme. Brilantně vystavěný scénář, překrásná animace, dobrá akce, i vtípky, které zde dobře zapadaly. Musím přiznat, že velké finále po mně nezanechalo úplně suché stopy na očích. Není v podstatě co vytýkat, tato pohádka není jen pohádkou pro děti, ale jakýmsi důležitým poselstvím i pro nás dospělé- jak již zmíněné rodinné hodnoty a láska k ní, tak kupříkladu umění odpouštět. Pleskám, Pixar se opět předvedl na jedničku :) Jsem moc rád, že kvalitní animované filmy ještě stále nevymřely! Art **** Vtip *** Napětí *** Akce *** Láska ***** Celkové hodnocení filmu: 90% ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Tyhlety rodinný hodnoty, že jo, a pak a tak. A ono to jde podat nedebilně. Zdá se, že u Disneyho jim došlo, že do toho borcům od PIXARU je lepší moc nekecat. Mám chuť na ňákou tu kesadílu a servézu. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Knihou života se přímo nabízí, ať už díky podobné animaci nebo říši mrtvých. Coco mě chytla víc za srdce. Nechybí zde pěkný příběh, animace ani zvraty. Na druhou stranu postava Miquela mě místy rozčilovala 4,5 *. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Pixar posúva latku zase o čosi vyššie, a to nielen prenádhernou a živou animáciou, ale aj originalitou sveta, kultúry, ktorú našinci príliš nepoznajú, príbehom, scenárom a postavami. Animák je to posledné miesto, kde by som čakal takto prekvapivé a fungujúce plot-twisty. Čistá radosť zo všetkých aspektov filmu od začiatku do konca. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Jsem ráda, že filmařina je multikulturní a na Oscara útočí právě Coco. Miluju to prostředí, do kterého je příběh pozasen, ty výrazy, hudbu a taktéž poselství, které je velmi poučné pro všechny věkové kategorie. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Coco je překrásný animovaný film. Ne jenom vizuálně ale i zvukově. Zasmál jsem se u něho. Ukápla mi sem tam slza. Párkrát jsem si zazpíval.. No, španělština je pro mě jako španělská vesnice... Výslovnost by byla hrůza!! Tak, jsem si ty nádherné písně jen broukal. Zkrátka hodně dobrý kousek, který všem doporučuji zkusit. Díky němu jsem se navrátil zpátky do svých raných dětských let. Děkuji filme. Dávám ti 90%, amigo! ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

I přes hezké vyznění filmu, zajímavý a barvitý svět i líbivou animaci mě příběh úplně nezaujal a místy dosti nudil. Film je ale cílen na dětské publikum a zde jistě zaboduje. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Po tom, co jsem o tom všude slyšel, jsem čekal nějakou pecku, ale to se rozhodně nekonalo. O animacích asi netřeba říci více než to, že je to to, na co jsme u Pixar zvyklí - paráda. Námět příběhu originální, ovšem děj jako takový už ne. A co se týká humoru pro dospělé - naprostá absence. Což u animáku, u kterého se mají bavit i dospělí, je docela dost problém. Pro děti to asi bude fajn - barevné, takové vtípky pro dospělé kdy se rozsype kostlivec, upadne mu hlava apod., ale pro dospělého kde nic tu nic. A celkově tomu chybělo něco, co by mě tam vtáhlo, bavilo, zaujalo. Tedy až na poslední asi půl hodinku - menší zvrat a překvapení, troška napětí a nějaké emoce. Ale celkově mě to prostě nechytlo. Howgh! ()

WayDott 

všechny recenze uživatele

První animák co mě na konci fakt rozbrečel (když hrál Miguel svojí babičce Coco), a to nejsem nějaká citově rozpoložená sra.ka. Prostě fakt dojemný. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Až tak mě to teda nevzalo, ale celkově jde o docela fajn animák, který není nijak zvlášť předvídatelný a dokáže tak bavit po celou dobu. Jo a vizuálně dost pecka. Taky musím pochválit za to, že jde o originální příběh a ne pokračování nebo prequel nebo tak něco... Btw: Ještě, že ten Ektor jenom zpíval a nezačal taky rapovat. 7/10 ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Hodně doporučovaný animák, který jsem měl už delší dobu připravený ve frontě na shlédnutí. Co dodat? Bylo to neskutečně kouzelné, krásné a snad i poučné. Netušil bych, že takový nápad, kdy se dostane malý chlapec do říše mrtvých, může být pojat tak skvěle. Skleněné oči na konci filmu nebyly výjimkou. No doporučuji všem na 100%. ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Vážně hodně silnej příběh, dokonce i na standardy Pixaru. Po vzhledový stránce naprostá dokonalost. Přesto, že je to "animák", byly scény, kdy vážně nešlo poznat, jestli se jedná o práci grafiků, nebo prostého fotografa. Navíc i obecně to prostředí naprosto dokonale vystihující hlavní nosnou linku filmu. Nejlepší animák za docela dlouhou dobu, řekl bych. (Cinema City Liberec, 18.2. 2018) ()

Thomas_xxxxx 

všechny recenze uživatele

Strašne debilný príbeh a v polovici filmu to už začalo byť otravné dookola to isté pozerať. Dookola len "papá" a "grandgrandgrandmother/father". Po tomto filme tieto slová už nechcem počuť aspoň rok. A keď toto je 81. najlepší film, tak neviem už, kto to tu hodnotí a takýmto stupídnym filmom dáva 5 hviezd. Veľmi slabé 3* odo mňa. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama