Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

Až na trochu pomalejší rozjezd a zbytečně otravného psa Danteho je to krásná a dojemná podívaná. Trochu překvapivě to vzhledem k potenciálu není až tak vtipné, ale aspoň si člověk po čase zase uvědomí, že i bez válení se smíchy může být animovaný film výborný. ()

Oliveris 

všechny recenze uživatele

Dlho mi nešlo do hlavy, čo môže byť na animáku tak dobré, že to má tak vysoké hodnotenie, aj keď priznávam, že som v podstate o tomto filme nevedel nič. Po úvodných 30 minútach som si vravel „no jasne, ďalšia prehypovaná detská hlúposť”. Ale potom....dokonalosť. Film krásnou formou rozpráva o dôležitosti vecí, ktoré sa mnohokrát zdajú ako nepotrebnosť. Chválim scenár a hudbu. Film, ktorý sa dotkne všetkých, doporučujem. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k těm dospělým, kteří by si užívali animované filmy, ale tady mě zlákalo vysoké hodnocení. A musím uznat, že Pixar to prostě umí... Velice originální prostředí a solidní příběh způsobil, že jsem se prostě nenudil, jak by tomu zřejmě bylo u zbytku kreslené produkce posledních let... 77 % ()

waits 

všechny recenze uživatele

I přes to, že moje chut sledovat setkání mexického chlapce se svými zemřelými předky za doprovodu příslušné středoamertické hudební produkce, byla poměrně malá, nakonec mě poselsttví, vyzdvihující současně rodinné hodnoty i právo na svou vlastní cestu na štěstí, převálcovalo. Zábavné, v rozumné míře dojemné a navíc poučné... pro celou rodinu ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Originální příběh, plný přesně načasovaných odlehčených i dramatických momentů, vyprávěný s hravostí a lehkostí. Navíc zarámovaný do naprosto úchvatného vizuálu a zprostředkovaný skutečně precizní animací. Jímavý konec filmu je důkazem, že lze natočit závěrečnou, opravdu dojemnou scénu, aniž by přitom bylo nutno příliš okatě tlačit na pilu. Sečteno a podtrženo: jasných pět hvězd. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Pixar Animation Studios | Ďalšia pixarovská trefa, na ktorú sa výborne pozerá, zvraty fungujú nadmieru dobre a koniec je dostatočne dojemný na to, že to nedokážete nemať radi. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Pixar boduje a predstavuje nám túto krásnu rozprávku, ktorá zabaví deti, má nádhernú animáciu a pre dospelých je tu zase dojímavý príbeh o tom, že rodina je nadovšetko. Koniec je dojemný ako sa patrí a slzám sa rozhodne neubránite. U mňa jasných 5* a Coco určite jedna z top rozprávok. ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy jednoznačně nejlepší animovaný film poslední doby. Neuhání se to klasickým směrem poslední doby. Kdy se zvolí nějaká filmová postava, která tvoří filmového šaška. Film má báječný hudební doprovod v latinskoamerickém rytmu a několik neočekávaných zvratů. ()

bezvim 

všechny recenze uživatele

Skvělý vizuál, který je škoda odložit až na domácí monitory. Původní znění je prvotřídní, hlavní hrdina je namluvený a nazpívaný fakt úžasně, takže zkuste vynechat český dabing. V rámci příběhu nečekejte kdovíjaká překvapení. Zkušenějšímu divákovi tvůrci dávají jasné indície k tomu, aby věděl, co bude následovat. Nápaditostí film přesto nešetří. Dojemné to je, zapláčou si i chlapi. Myslím, že kucí a holky z Pixaru mají plešouna jistého. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Pixar, jak ho mám rád. Velké množství humoru, aniž bychom sledovali pouze neskladný sled scének, poučení pro děti, aniž by z filmu čněl výchovný prst, ale hlavně výborně napsané postavy s jasně definovanou a konzistentní motivací, která má daleko k disnyeovským karikaturám. Navíc se jedná o dojemný příběh, odehrávající se převážně v nádherně vykresleném světě mrtvých, kteří během mexické obdoby našich dušiček chodí navštěvovat své živé příbuzné. Závěrečný twist je sice předvídatelný, ale věřím, že slzám se ubrání málokdo. ()

xtomas252 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině, kde jsem lehce převyšoval věkový průměr většiny zúčastněných, z těch 15 lidí, kteří byli v sále, tam byly tři pubertální nány, které se ve chvíli, kdy měla většina na krajíčku, smály jako protržené, pak maminka se dvěma dětmi, z nichž jedno bylo lehce pozadu a sourozenec ho neustále hlasitě uváděl do děje nebo házel jednu vtipnou hlášku za druhou o jednozubích důchodcích, a tuto plejádu publika končila trojčlenná rodinka, která se potmě rozhodla pořídit si selfie, a s bleskem nakonec i úspěšně, a další mamina se dvěma dětmi, kteří byli výjimeční tím, že ničím nevyčnívali. Tím chci říct, že už tak vtipný film doprovázel ještě nespočet dalších komických situací, díky kterým jsem si opět připadal jako desetiletý, a protlemil se víceméně od začátku až do konce. Něco takového je prostě na pět hvězd. :D ()

TuT 

všechny recenze uživatele

90 %, nemohu jinak, po patnácti minutách jsem si říkal, kdo ví jak se to bude vyvíjet. A poté to nabralo takový směr a obrátky, že to bylo přímo úžasné. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Tieto originálne "sólo" chuťovky od Pixaru mám najradšej. Vždy chytá za srdce silný príbeh ktorý ruka v ruke s kvalitným scenárom nikdy nesklame...v tomto prípade je to viacej hodné oscara ako väčšina filmov neanimovaných. Jedným slovom je to film BOMBA....ehm ..LA BOMBA. ()

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

90% za animáč, který bych dětem nepustil. 90% za to, že jsem asi třikrát jen těžce zakrýval slzy ačkoliv mi to bylo trapné. 90% za krásný příběh, zpěv, animaci. Jen 90% za to, že animace je přece jen vykradená Tima Burtona. 100% pocitově. ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z těch nejpovedenějších animáků. K nejdokonalejšímu hodnocení mi chybělo trochu více humoru, ale ono by se to asi do tohoto tématu úplně nehodilo. Bylo to super a nejlepší bylo překvapivé rozuzlení. 4,5* ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama