Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

AloeB 

všechny recenze uživatele

Tuto pohádku jedině s dabingem a to španělským. Ne vážně, český byl skvělý, originál jsem neviděl, přesto mi však k všem těm muchachům a mamám nejvíc seděl jazyk země jejíž esence z filmu přímo vyzařuje. A nejde jen o krásně ztvárněnou mexickou kulturu a její atmosféru, to co drží tuto zdánlivou nevinnost nad valnou většinou současného filmového umění je zvláštní schopnost snímku vyvolat v divákovi emoce dosud nevídané. Ne vážně, pusťte si to, uvidíte. Já plakal. Jak v kině tak doma. A to se u filmů (zvlášť amerikánských) nestává moc často. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Zaprvé, úžasná animácia. Také pestré farby v tak vyváženej tónine sa len tak nevidia. Celý čas som si hovoril, aká pastva pre oči to je. Za druhé, príbeh. Krásne jednoduchý, ale zároveň aj jednoducho krásny. A s veľkou myšlienkou. Pri záverečnom "Remember me" (tvorcovia zaň získali Oscara) sa nedalo ubrániť slzám. Pixar o opäť raz dokázal. Super animák a zaslúžený Oscar (aj) za najlepší animovaný film roka. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Spíš tento můj komentář vnímejte jako jakýsi zápis z deníčku než regulérní zhodnocení filmu... V pondělí mi začíná škola až v 10:00 (v týdnu mám pak kvůli tomu jednu hodinu odpoledne a druhou v nultou), a já jsem dorazil do školy už chvíli před osmou, protože jsem jel kvůli kámošovi, u kterýho jsem den předtím přespával a kterýmu škola začíná v pondělí normálně v 8:00. No tak jsem šel klasicky sedět na lavičku před třídu. Potkám nedlouho poté svoji spolusedící, jak jde na hodinu, ale ejhle, ve třídě nikdo, a to ani 5 minut po zvonění, jen ona. Dost se tomu diví, stejně jako učitel, který pak dorazil. Nakonec chvilku pokecáme, zhodnotíme, že za to můžou děcka z béčka odjetý na lyžáku, a učitel nás nechá o samotě. Co budeme dělat? „Film!" navrhne spolužačka a vybereme po krátkém „dohadování" Coco (který ona sice viděla, ale já ne). Zpočátku se to nějakou dobu seká kvůli kvalitě školní wifi, ale pak se to rozjede a parádně to fachčí až do samotného konce, tudíž 9:50. Což je sakra skvělý, protože to vychází tip ťop! Summa summarum jsme si Coco(ta) náramně užili, obzvlášť to naše vtipné komentování všeho, co se dělo, a i ty hlučné Dány, kteří si prohlíželi naši školu, a se spolužačkou jsme na ně následně nadávali, že se chceme v klidu dívat na film, ať zalezou! Vyhodnocení: Nejlíp strávený čekání na vyučování vůbec! ()

CommanderCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé, dojemné a k zamyšlení, osolené špetkou humoru a hezkou mexickou hudbou. Z kina jsem odcházel zcela spokojen. Doporučuji. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Vždycky si po shlédnutí filmu říkám, jestli bych ho chtěl vidět znovu, anebo si jej dokonce koupit. Coco si nekoupím a celý ho asi opětovně vidět nemusím. On je to samozřejmě skvělý film, výborně udělaný, s neotřelým námětem, ale i přes dojemné a dojímavé scény mi k srdci nepřirostl. Navštívil jsem večerní představení a celkem logicky děti nikde, jenže v té souvislosti mě napadlo, jak se asi Coco líbí jim? Jakou postavičku by doma chtěly mít? Hectora? Možná Danteho...? Opravdu nevím. Také nevím, jestli děti tak úplně docení citlivé a zajímavé podání smrti a zapomnění. A poslední výtka, asi nejzásadnější ze všech, trochu humoru navíc by nezaškodilo, přestože rozumím tomu, že žertovat o smrti je poněkud náročnější. Z toho všeho mi vychází, že je tento film z 50% pro děti a z 50% pro dospělé a to dle mého není u animovaného filmu s dětskou hlavní postavou ideální poměr. U akademiků bude bezesporu kladně přijat, ale troufám si říci, že popularity jiných slavných animáků nedosáhne. Pět hvězdiček za provedení, ale jen tři bych dal za osobní dojem. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tohle vůbec neoslnilo. Jednak si nemyslím, že téma smrt a posmrtný život by byl úplně vhodný pro děti a do pohádek všeobecně a druhak nevím proč bych jim měl vtloukat do hlavy Mexické tradice. Výrazy Grino, Mariachi jsem musel vysvětlovat své dceři už v kinosále. Absence humoru i zvířátek a písničky co mě nebavili. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

TENTO KOMENTÁR MÔŽE OBSAHOVAŤ SPOILERY!!! Pixar už nie je tým, čím kedysi býval. Toy Story, Monsters, a.s., Hľadá sa Nemo a ostatné "klasiky" zostanú pre mňa navždy niečím, čo si znova pozriem a zaspomínam si na detstvo. Pixar však nestojí na jednom mieste, stále sa posúva dopredu a prekračuje nové hranice. Či už príbehové alebo animačné. No a tie staršie filmy boli začiatok, začiatok niečoho, čoho výsledok teraz vidíme v podobe novších filmov. A práve takým je aj Coco. Animačný gigant sa tentoraz s príbehom posúva úplne niekam inam. Doteraz mali takmer všetky ich filmy niečo veľmi blízke s USA. Aj keď sa tam dej priamo neodohrával, bolo to v tých scénach cítiť. Tuto to skoro vôbec necítiť. Ako som už spomínal, je to niečo úplne iné, samostatná kategória (ktorá sa o pár rokov začlení medzi klasiky), iná úroveň. Príbeh je spolu so scénarom vybrúsený a z témy, ktorú si Pixar vybral, je vyťažené úplne všetko. Vydali sme sa do Mexika, za chlapcom Miguelom a sledujeme jeho príbeh. Chce sa stať hudobníkom, ale rodina mu to kvôli "kliatbe", ktorú na nich niekto "uvrhol" (nechcem veľa okolo toho písať, veď uvidíte sami), nechce dovoliť. Znie to trochu klišé, ale nie je to tak. To čo sa od toho odvinie je neskutočné a veľmi silno to podporuje asi najdokonalejšia animácia, akú som doteraz mal možnosť vidieť v (prekvapivo) animovanom filme. Je prepracovaná do úplnych detailov a maličkostí. Jasným príkladom je napríklad pokožka Mamá Coco (Miguelova prababka). Úplne vidno každú vrásku, detail. Niekedy sa to dosť približovalo k realite, ale som rád za to, že je to animák a, že postavy vyzerajú animovane. Vráťme sa teda k príbehu. Témou je Día de los Muertos a.k.a. Deň mŕtvych. Pravda, tam ešte pixarovské príbehy nezašli. Avšak aj tak, celý ten svet, prostredie, je nádherné a prepracované (kvôli animácii). Svet mŕtvych (tam sa odohráva najväčšia časť filmu) je plných úžasných a originálnych nápadov, skvelých postáv a farieb. Film je fakt veľmi pekný aj kvôli jeho farebnosti a rozmanitosti. Páči sa mi taktiež, že vytiahli niečo z tej pôvodnej mexickej kultúry, napr. mýticke tvory Alebrije, Ofrenda a všetko tieto veci okolo Mexika a jeho dedičstva. Je to veľmi pekne pospájané. Ďalšou vecou je soundtrack. Ten je pekný, nechýba ani tradičné mariachi, salsa, bolero, flamenco, pop či son mexicano. Hudba si veľmi ctí celý film, a aj keď by som to až tak za muzikál nepovažoval, spievalo sa tam viac ako v iných pixarovských snímkoch. Síce to je menej tradičná pixarovka, všetkých to vrelo odporúčam - aj dospelým aj deťom, každý si tam niečo nájde. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Prekvapil ma zvrat vo filme, ktorý som nečakala, obvykle na začiatku rozprávok vie človek presne záver, odhadne kladné a záporné postavy, tuná prekvapivé rozuzlenie. Tak som si porumázgala, aj sa narehotala, všetko, čo potrebujem k inteligentnej zábave a zamysleniu sa... Americké klišé - choď za každú cenu za svojím snom - dojemne zbúral ideál súdržnej rodiny. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka o rodinných hodnotách. Nebola nejaká vtipná, ale zábavná v tom zmysle, že nenudila, bola. Pesničky boli presne tak španielské, ako by mali byť, len je škoda, že ich bolo tak málo. Čakal by som omnoho viac, ale v takomto množstve aspoň hudobná zložka filmu nebola otravná, ako tomu býva v niektorých prípadoch, ale išlo skôr o vítané spestrenie. 7,7/10. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Setsakramentsky barevnej animák! Coco nás vezme na výlet do Mexika spolu s rodinkou tamních předních šveců a šve... švecek (inu, vymyslel jsem už i horší a méně libozvučná slova)? Ale co je přednější, nechá nás nahlédnout do říše mrtvých, která na velké svátky paradoxně ožívá a celé plejáda kostlivců jde na výpravu za svými žijícími rodinnými soukmenovci, aby si spolu mohli užít nějakou tu rodinnou chvilkovou idylku než svátky skončí, a mrtvolky se vrátí zpět do svého světa (který se nijak zásadně neliší od toho našeho "živého"...). A přesně to je hlavní motiv celého filmu Coco. Rodina. Film kromě své výrazné rozsáhlé palety barev nabízí i dobré písničky, poměrně zajímavou krimi zápletku a pár vtipných scén (bohužel opravdu jen pár). I přes fakt, že jde vesměs o animovaný muzikál, dost mě bavil a příběh poměrně rychle odcejpá a ke konci i dojme. Nicméně ani to nic nezmění na tom, že nedávný Zootropolis či V hlavě jsem si užil poměrně více. 80% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Za mě překvapivá pecka. Ze začátku mi sice trochu déle trvalo, než jsem se do toho dostal, ale postupem času jsem film žral tak moc, že jsem byl z něj místy doslova nadšený. Je to chytrý, dospělý, ke konci má i překvapivou krimi zápletku, na konci dojemný jak blázen a hlavně je to skvělý. Není to tak vyšperkovaný jako V hlavě, ale Pixar zase ukázal, že stále umí a čas od času nám to ukáže. Pro nás Evropany je bonus i tolik odlišná latinskoamerická kultura a scenérie, které jsou prostě oproti našim končinám úplně jiný a hrozně líbivý. Jasně, je to animovaný film, ale hned bych se tam přestěhoval a klidně bych si všechnu elektroniku nechal doma. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Krásná animace a velmi silný příběh. Nevím, co si z tohohle filmu odnesou děti (ano, barvami hýřící Dante je skvělý a já potřebuju nutně plyšáka), pro dospělého je toho ovšem opravdu hodně. Spousta citu, hezké hudby a milých postaviček. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Je až stále neuveriteľné ako pixarovské veci dokážu nanútiť plné vrece pravých (!) emócií akoby ste sedeli v kresle u psychológa. Pixar je vizitka až urieknutej tvorby, kde funguje na tak malom priestore snáď všetko. Že Ernesto je taký a tamten onaký, twisty hodné zbytočných sošiek Oscarov. Tento snímok potvrdzuje dokonalosť Pixarosvkého univerza, kde je absolútne jasné, že aj keby ste si mysleli, že už nemôžu prísť s niečím drvivým, tak oni prídu. Určite a s ešte s väčšou gráciou. Ríša mŕtvych pre deti ? Bez problémov a kdeže len deti. Ja dospelí na to čumím s takou úprimnou radosťou, že sám seba prichytím rozcitlivený pri babke Coco. Ja vlastne chyby nenachádzam a kreslím si rybu do piesku.... (videné 10.03.2018, BDrip) ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Oceňuji neotřelý příběh. I když jsem pochyboval, chytlo mě to od první minuty. Lehce spooky příběh, ale ani jednou nepadlo slovo halloween (ani dinosaurus). Těší mě, že nějaký mexikánec pronikl do hlubokého nitra Pixaru. A nezkazili to. Fakt dobrý ;) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo jen o nádherné animaci. A skvělé hudbě. Bravurním dabingu. Ale ono to je hlavně o povedeném, napínavém, dojemném příběhu. Prostě na 1,5 hodiny jsem zapomněl o okolním světě a ponořil se do fantastického světa, o kterém bych rád doufal, že může existovat:-) ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Coco je krásný a neuvěřitelně dojemný animak. Naposledy jsem se od Pixaru takto dojmul u Vzhůru do oblak a Ratatouille. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný animák, ktorého hlavnou zbraňou nie je humor, hoci aj ten tu nájdeme a čo treba podčiarknuť, je nesilený. Coco stavia do popredia silný príbeh, ktorý spracoval výborne. Slovenský dabing super ako v drvivej väčšine animákov po slovensky, niektoré pesničky v slovenčine až také dokonalé neboli, za to však hodnotenie nemôžem zraziť dole. Z kina som odchádzal mimoriadne spokojný. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama