Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (787)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu spravedlivě, tak je Coco asi nejlepším animovaným filmem tohohle roku. Je to krásně barevné, má to drive, postavy jsou sympatické, je to zábavné a příběh je opět (na Pixar) velmi slušný. Emoce jsou skvěle zvládnuté a v samotném závěru jsem se málem neubránil nějaké té slze. Co se negativ týká, tak je to místy hodně předvídatelné (kdo je Hector?), někdy lehce neuvěřitelné (opravdu může rodina až takhle důsledně zakazovat hudbu?) a první polovina filmu je mnohem méně zajímavá, než ta druhá. Při závěrečném hodnocení jsem si to srovnával především s loňským Kubem a Knihou života z roku 2014 (protože ten námět k tomu prostě svádí) a o výsledku mám nakonec jasno - 8,4/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Mexická záhrobná mystika + americký apel na súdržnú rodinu = vydarený rodinný príbeh s tajomstvom a dobrodružno - rozprávkovým riešením. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Velký apel na rodiče, aby nechali potomstvo žít jejich vlastní životy a nevnucovali jim své představy, nerealizovali si přes ně svoje ambice a nechali děti dýchat. Velký apel na děti, aby naslouchaly rodičům, poučily se z jejich chyb, čerpaly z jejich moudrosti a měly úctu k předkům, bez nichž by ostatně nikdo z nás na tomhle světě nestrašil. Nemusíme se měnit ve svíčkové báby a pálit svíčky, nemusíme chodit na hřbitov a morbidně tam pokládat na hroby předků pochutiny, co si však naši drazí, co nejsou s námi, zaslouží, jsou naše vzpomínky a to nejen na Dušičky (jak já ten svátek nenávidím). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mexiko, záhrobí, písničky. A ještě sympatické poselství. No, zajímavé spojení. Na druhou stranu animované filmy dnes svedou díky moderním technologiím zázraky, pokud navíc tvůrci přidají promyšlený příběh, dá se očekávat velká událost. Coco něco takového splňuje. Malý Miguel má sen. Chce se stát muzikantem a na svátek Día de los Muertos, tedy Den mrtvých, se koná soutěž pro hudebníky. Jeho rodina staví oltáře s fotografiemi mrtvých, zdobí si domy a chodí k hrobům, o hudbě nechce ani slyšet. Protože slavný pradědeček-muzikant kdysi opustil babi Coco, takže kytara a zpěv mají v rodině špatnou pověst. Hoch si ovšem postaví hlavu, čmajzne kytaru mrtvého a ocitá se kvůli prokletí ve světě mrtvých. Před divákem se tak prolínají světy, které jinak paralelně existují vedle sebe. A je to moc fajn sledovat. Na koho si totiž živí stále pamatují, ten ještě v onom druhém světě doopravdy nezemřel. Nechybí patos a kýč, ovšem celé je to zabalené do velmi povedené slupky s vtipnými dialogy, občasným černým humorem a nápaditými situacemi. Výsledek udrží pozornost dětí i jejich rodičů. Například jako u vydařeného animáku V hlavě jde o vyzrálý kousek, kterému úspěch jen a jen přeju. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do “puntiku” premyslený príbeh s nesmierne hlbokou myšlienkou, až z toho bolí srdce. Sem tam sa objaví aj nejaká tá vtipná pasáž, no humor je v tomto prípade na úplne vedľajšie koľaji. Pekná, v závere pomerne dojemná rozprávka .. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ježkovy voči, to je nádherné. Parádna jazda, plná farieb, napätia aj dejových zvratov. A na konci aj veľmi dojímavá. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Když vám odejde někdo blízký, najednou máte Smrt na dosah. Duše zemřelého, ale jen tak nezmizí, to pouto mezi vámi zůstává i nadále. Jistě existuje někde - něco. Pevně tomu věřím. A tak to i cítím. A Coco? Učaroval mě příběh, mexické tradice (Día de los Muertos) a ze všeho nejvíc babi Coco i když s námi "živými" byla jen na chvíli. A hudba? Ta je věčná. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc pěkné a (povzdech) prvoplánovitě dojemné stokrát viděné animované pohlazení po duši, které mi sice učarovalo provedením a zápletkou, ale už vůbec neoslovilo lacinou gradací a předvídatelným finišem. Pixar protentokrát promine, ale po dokumentárním Naganu mi prostě došly všecky slzy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nadhera. Film prezentujuci rodinne hodnoty sposobom az by z toho tvorcom Rychlo a zbesilo odpadol vyfuk. A zaroven najlepsi Pixar od posledneho Toy Story. Prekvapivo neinfantilny animak s napadmi na rozdavanie, dokonalou technickou strankou a krasnym pribehom. Poslednych 20 minut som intenzivne prereval. A poprosil by som oscarovu nominaciu za scenar. Silnych 9/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pixarovky po velkém spojení s Myšákem můžeme kritizovat za cokoliv. Máme tady vychtěné pokračování Aut, Nema, Příšerek nebo hrozivě špatného Dinosaura. Ale na druhou stranu se taky povedly Třetí Hračky, V hlavě a momentálně příjemně překvapili s Coco. Upřímně se mě do nejnovějšího animáku moc nechtělo a kdysi uprostřed noci jsem jej v s čistým srdcem vzdal, protože jsem se nedokázal jaksi popasovat s látkou. Jenže... o pár dní později jsem se houževnatě pustil do druhé projekce a ukázalo se že nad ránem zřejmě vnímám filmy krapet jinak a najednou se přede mnou objevil zajímavý kousek, který přes jistě ukrytý kalkul disponuje solidní hloubkou a za srdce vzít rozhodně umí. Takže výsledek je zcela určitě pozitivní. Kouzlo se tentokráte podařilo vyvolat s kdysi běžnou lehkostí a ony třeba dobře dopadnou i noví Úžasňákovi nebo Čtvrté hračky a zase bude fajn. 80% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ultimátní animovaný doják, kde není scénář slepenec beze smyslu, ale má příběh dobře vystavěný a se zamotáním/vyjasněním děje přesně tam, kde to má být. A taky je to doják. Animace je sice klasický, jindy unylý disney-pixar standart (technicky vždy perfektní, ale tak nějak sterilní), ovšem tady je to perfektně vyvážené mexickou stylizací día de los muertos, díky tomu to působí lépe a výtvarně zábavněji. A... Už jsem říkal, že je to doják? ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Silná hispánská tradice v uctívání mrtvých přetavena ve skvělý myšlenou osazený "mortální" příběh o malém chlapci, který během svého putování ve světě těch "druhých" pozná pravdu života a smrti. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době nějaký pořádný animák, který má své kouzlo, jedinečnost a chytí vás za srdce. Ač je téma dosti ponuré, je to přesně to, díky čemu se Coco odlišuje od ostatního. Nese poselství, že rodina je nadevše a že bysme neměli zapomínat ani na ty, kteří tu již s námi nejsou. Mexikánská kultura je v tomhle pěkná. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Čím víckrát to vidíte, tím intenzivnějším zážitkem Coco je. Minule jsem byl "pouze'" odpálen do emocionální stratosféry – tentokráte si však Coco s mým hektolitrem slz vytřela svoji mexickou podlahu. Anebo mi pode mnou někdo krájel nejmíň tunu cibulí, jinak si tu neuvěřitelnou emocionální explozi nedokážu vysvětlit. Fakt výjimečný žánrový klenot a jeden z nejpůsobivějších filmových zážitků týhle dekády. Nepopsatelnej doják....  top tier Pixarovka. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Disneyho Coco rozosmeje i dojme. Deťom i dospelým ukazuje, že ísť cez mŕtvoly kvôli vidine vlastného úspechu, nie je vždy najlepším riešením. Nechýba mu humor, silná myšlienka ani výborné technické spracovanie, originálny námet ani do detailu prepracované prevedenie. Veľmi ľahko malých i veľkých divákov vtiahne do deja a oni behom chvíľky splynú s veselým a hudbou pretkaným mexickým mestečkom. Veľmi podarený animák, ktorý zas prišiel s niečím úplne novým a za originalitu určite pochvalu zaslúži. Záver je v nejednom smere odlišný aj kvôli kultúre, kde sa odohráva - o to viac si miestny divák užije iné prostredie, tradície a dokonca aj vnímanie sveta živých a mŕtvych. A je to veľmi fajn sledovať. Na koho si totiž živí stále pamätajú, ten ešte v onom druhom svete naozaj nezomrel. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Slaďoučký příběh postavený výhradně na klišé a základních rodinných hodnotách a v čele s typickým outsiderem, jehož všichni podceňují a brání mu věnovat se tomu jedinému, co ho v životě těší. Rutinní vývoj se naštěstí vydatně okoření po představení Říše mrtvých, film vizuálně i lidsky pookřeje, nabere dravé tempo a osudy hrdinů uzavírá způsobem, který musí obměkčit i největší morouse, jakkoli se ždímou slzy s ručením neomezeným. Morální poučení je důležité a ve výsledku i zábavné, takže mise splněna. 75% ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama