Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

holub109 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý animák, některé starší pixarovky jsou ale pořád lepší. Začátek trošku pomalejší, poté se to však slušně rozjíždí, animace na úrovni, ale radši si znovu pustím třeba Toy Story nebo Úžasňákovy. 85% ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Škoda předposlední třetiny filmu, kdy si tvůrci nemohli odpustit akčnější nádech - tuhle módu prostě nechápu. Přitom ale stačilo trochu víc zapojit emocí, kterými je film nabitý k prasknutí a stalo by se to nejemotivnějšim animovaným filmem všech dob. Podobný osud potkalo i Wall-E, kdy se z parádní, originální, citlivě emotivní podívané stal kolotoč akčních scén. I přes tenhle jasně viditelný nedostatek však Coco drtí veškeré své konkurence, minulé, současné a budoucí a právoplatně se zařazuje mezi to nejlepší co mohlo v animovaném světě vzniknout. Ohledně pohádek jsem dost vybíravý, ale takovéhle pocity jsem neměl od prvního dílu Jak vycvičit draka. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Další překrásná pohádka, tentokrát navíc s náhledem do mexických tradic, to celé ve vpravdě kouzelném grafickém kabátku. Neskutečně pohladila po duši, děkuji. 5/5 ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Americký velkoanimák, který dokáže ze sebe i diváka vymáčknout více emocí, než se dlouho podařilo kdejakému jinému byť hranému filmu. Detektivka pro děti i celou rodinu v netradičních kulisách, která pobaví, zahřeje nechá ve vás pocit, že jste viděli něco, co mělo smysl, i když tam létaly barevné kočky netradičních velikostí a mrtví si užívali jako za mlada. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase animák, ve kterém není jedna šílená akce za druhou a pořád tam všichni někam nepadají. Děj je příjemný, jen s jedním "nečekaným" zvratem, pochopitelný i pro děti, ale zároveň nenudí. Prostředí netradiční a zajímavé a k tomu příjemná hudba. ()

Raijin 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je film, ktorý sa zaoberá hudbou a všade je hudobná tématika. V rodine, v kultúre, v minulosti, tak hudba je z tohto filmu úplne nezapamätatelná. Nevadí, je to hádam jediné mínus, keď pominiem rodinné finále. Coco rozplače, Coco zasmeje, Coco prekvapí. Vyvolá všetky emócie, ktoré chcem, aby film vyvolal. Užil som si peknú a kreatívnu jazdu. Posmrtný svet funguje, nie je neobmedzený a aj v ňom môžete umrieť. Netreba sa preto báť, že postavy nemajú čo riskovať a tak ide o veľa - o druhý život. Pekná farebná a pocitami nabitá jazda, na ktorú ešte dlho nezabudnem. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná pohádka plná dojemných scén a parádního zpracování. Rodina je základ života. Babi Coco je nejvíc a scéna kdy Miguel babi zpívá, mě přinutila slzet :) 100% ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Řeči o kriminální zápletce jsou sice ridikulózní, pokud jste v životě viděli víc filmů než jen Hledá se Nemo, přesto je zde vše, co dělá Lampu Lampou - fantastický svět s bohatě načrtnutou mytologií a systematikou, silná story, hodnoty a emotivní vyvrcholení, které zde hlavně díky kontrastu dvou světů na opačných březích funguje naprosto fenomenálně. Pixar se zkrátka jako obvykle vytasil se skvěle vymyšleným a oku lahodícně zpracovaným námětem, který využívá bohatosti mexické kultury a kreativitu svých animátorů rozhodně nezapře, díky čemuž promlouvá k široké cílové skupině nejen malých imigrantů, ale v podstatě všech, kteří pravidelně obdivují Salmu Hayek v Desperadu. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Nádherné! Toľko vrstiev, och. Keď sa vám bude zdať, že je príbeh predvídateľný, ešte počkajte. A keď odhalíte zvrat, stále sledujte. Keď spoznáte výsledok, sledujte ďalej. Nádherné až do poslednej chvíle - ku koncu dokonca stále viac. Vychutnajte si to a aj slzičky potečú :-) ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

Toľko farieb až sa mi hlava zamotala. Výborný animovaný film, ktorý vie veľmi pobaviť, zaujať a donúti vás zabudnúť na okolitý svet a nechá vás vtiahnuť do deja farieb a kvalitnej muziky. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků dnešní doby, možná i nejlepší. Příběh je úžasný, když si na začátku řeknete, že je předvídatelný a že už víte co se stane, tak vás film vyvodí z omylu a na konci si řeknete, že to byla sakra jízda. Prostředí Mexika a mexického záhrobí si zamilujete, postavy jak by smet. Písničky tomuto animáku dodávají tu pravou atmosféru a celkově jsou všechny pěkné a nenucené, není jich tam až tak moc, že byste si řekli, že to tvůrci přehánějí, ale právě naopak si řeknete, že jich tam mohlo být víc. Musím říct, že jsem už dlouhou dobu neviděl animák, který by mi dokázal navodit takové emoce jako Coco. Coco je hrozně emotivní animák, který si každý zamiluje a oproti dnešním animákům není dětinský, takže si ho může pustit kdokoliv, aniž by se chytal za hlavu. Animace byla opět skvělá, ale tak to už jde od Pixaru čekat, každopádně vykreslení posmrtného světa bylo úžasné, stejně jako okouzlující Mexické městečko. Po zhlédnutí mám dobrý pocit, vše ve filmu zapadlo zapadlo dohromady, až si člověk řekne, co bude po smrti. Nebojím se dát 10/10, jelikož je tato animovaná rodinná komedie jednou z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl a asi nejlepší za posledních 10 let. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Úžasný animovaný snímek. Zajímavý a atraktivní příběh plný dobrodružství, kouzelný a pestrobarevný svět mrtvých, skvělá hudba, vtipné i dramatické momenty a myšlenka na konec. Pixar zase ukazuje svoji vysokou kvalitu. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Studio Pixar opět dokázalo, že animovanému světu jasně kraluje, neboť jen ono dokáže přijít s naprosto bezkonkurenční pohádkou, která má neopakovatelnou atmosféru, silný příběh, sympatické postavy, ale především velkou porci humoru a emocí. Coco má přímo úchvatný vizuál, pěkně barevný a do detailu propracovaný. Zvolené příjemné mexické prostředí, doplněné o živelnou hudbu, byla jednoznačně trefa do černého, atmosféra je tím pádem velmi živá, na závěr silně dojemná, přesně tak, jak to u Pixaru máme rádi. Tvůrci chytře zakomponovali i nějaké to hlubší poselství, takže film má přesah i pro dospělejší publikum, nejen krásné barvičky pro děti. Přiznám se, že mě Coco naprosto dostal, pobavil jsem se, pobrečel jsem si, zkrátka Pixar nezklamal. Nemám absolutně o vytknout, maximální spokojenost. 10/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tento animák mne naprosto uhranul. Jednak svým okouzlujícím vizuálem, město mrtvých je naprosto fantastické. A taky i příběh, ale ten konec. To prostě slza musí být. Opravdu skvělý anime. A beztak tam je inspirace z Grim Fandanga ( Pc adventura, kdo nezná, ať napraví). ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér Lee Unkrich ,nám natočil nebo-li vyvořil animák toy story 3 a po 7 letech máme od něj zase nový animák Coco , lepší animák ani letos už neuvidíte ,auta 3 byl dobrý ,tenhle je ještě lepší .A pro mě se animák řadí mezi ty nejlepší pixarovky co kdy ,byli natočeny.Dobrá část je mezi živími a mrtvími ,skvěle vytvořená.Příběh je dost dobře propracován ,tvoří dost silnou zápletku a taky dojemný konec i když,málem mi slza ukápla.Tohle je pro mě animák roku .Pixar je zase na špici.90% ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama