Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná rozprávka v ktorej je všetko, čo si len môžte priať. Má to veľmi pekný vizuál, ktorý vyzerá miestami až realisticky. Príbeh je tiež veľmi dobrý a hlavne originálny. Pesničky nie sú moc zdĺhavé a rýchlo sa cez ne prenesie, takže u mňa plus. Humor je tu celkom slušný a aj keď sa nájde zopár viac suchších vtípkov, tak sa to dá celkom prežiť. Príde mi ale, že toto nie je úplne vhodné pre menšie deti, kedže tam je dosť vecí, ktoré doslova musíte pochopiť a pre deti stačí napríklad len, aby nejaká postava zakopla a spadla. Neviem, či to príde len mne? Každopádne, ale film má slušné emotívny koniec a podarenú zápletku, ktorú by ste vôbec nečakali. Tento animák je presne to, čo od Pixaru chcem vidieť aj ďalej. Treba sa už posunúť od animákov, ktoré strácajú hlavu a pätu a ide im len o blbé zakopávanie, ktoré som vyššie spomenul. Bude ich to možno stáť veľa mladých divákov, avšak prídu nový - starší. Tento animák je silno potenciálna oscarovka. Rozmýšľam nad piatou hviezdou, ale zatiaľ tam nechám štyri a možno po druhom pozretí to zmením. ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Chuťovka. Pixar opäť oprášil mexickú noc mŕtvych, len jej tentoraz dodal viac krimi, viac akcie, nové pesničky a nejaký ten dojáčik. A ono to zafungovalo skvelo. ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Priemerná rozprávka, ktorá ma nijako špeciálne nezaujala ani hudbou ani príbehom. (a to mám rada španielske rytmy) 3* ()

Talina 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka. Smrt je vždy citlivé téma a ve spojení s tím, že rodina je základ máte prostě recept na slzavé údolí...nebo možná jen já :D I hodnocení zde na ČSFD, i to, že snímek vyhrál zlatý glóbus a nejspíš vyhraje i Oscara , mluví taky za vše. Takže nepřemýšlet a zkouknout! ()

Zveldr 

všechny recenze uživatele

Postavy. Mocný předmět, na kterém stojí celý film. Pohádka vás uvede do španělských zvyků a ukáže vám postavy, které fungují. Od začátku, kdy mě zaujala hlavní postava, si pohádka držela uvěřitelnost jejího chování. Nádherná pohádka, po dlouhé době. Pixar je opravdu to studio, které si zaslouží obdiv! ()

El.Negros 

všechny recenze uživatele

„A jéjej, další kapitalisticko-fúzní-cashcow“, pomyslel jsem si, když jsem na todle kráčel se svou menší dna kopii do kina. Přiznávám ale, že se mi po dlouhé době (oproti animákům v posledních letech), nechtělo spát. Dokonce mě to bavilo a v nanosekundových intervalech i dojímalo. Ale…. pořád to na mě působilo jako výborně zkonstruovaný německý stroj na prachy. Všechny součásti příběhu do sebe zapadaly s lejzrovou přesností. Všechny barvy působily příjemně a vyváženě, sympatie a emoce se dávkovaly s chronometrickou pečlivostí a disciplinovaností, jako na přátelské návštěvě u doktora Hannibala Lectera. Takže jo…nebylo to vůbec špatné, ale opět fňukám a štkám nad dobou minulou, osamocen ve sprchovém koutě laboratoří Walta Disneho, kdy měli hoši z Pixaru koule dělat něco trochu více inovativního. Třeba jejich počiny před rokem 2010!. Jináč doporučuju jako alternativu na podobné téma The Book of Life (producírovanou Guillermo del Toro) , ovšem v origo znění. ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Moje slabost pro animáky mi zase jednou přinesla dokonalý zážitek v kině. Studio Pixar jako obvykle vytvořilo nádherně barevný, originální magický svět, do kterého je skvěle zasazen velmi přívětivý a místy až dojemný příběh o tom, co je v životě důležité. Téma, které se, pokud je dobře uchopeno, nikdy neomrzí. A to všechno doplněno hřejivě vitální mexickou hudbou dokáže diváka doslova pohladit po duši. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Jé to zase byla Cocotina, citečky, písničky, natahované jak sopel čtyřletého cigoše. Pár vtípků teda ušlo, to se musí nechat, ale že bych to potřeboval někdy vidět znovu? Určitě né. 2. hvězdy ať nežeru. ()

incognito 

všechny recenze uživatele

Pixar se vrací! Krásné a originální. Pohádka o kostlivcích? No jasně! A proč ne? Tady je vše tak veselé a barevné, že není na strach čas. Prostě nádhera. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Animák roka, jednoznačne. A možno jeden z najlepších za posledné roky. Táto rozprávka má hodne veký presah aj pre dospelého diváka a vaše deti nebudú jediné, ktorých to bude baviť. Je to krásne animované, občas vtipné, pekný príbeh a výborný záver. Ozaj originálne a veľkolepé, bravo Pixar. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Rozprávka pre dospelých s mrazivo pravdivým posolstvom - žijeme dovtedy, kým si na nás ešte niekto spomenie. Čiže koniec októbra a začiatok novembra nie je sviatkom strašidiel ale časom, keď si treba (minimálne vtedy) spomínať na všetkých tých, ktorí tu kedysi boli a teraz sú tam, kde budeme o chvíľu aj my... ()

Jacccob 

všechny recenze uživatele

Pixar je zpět. Po několika přešlapech opět najel do starých kolejí. Originalita a humor už nejsou přeplácané, a jsou zde v rozumné míře, sympatický Miguel a Hector, a vlastně všichni členové jeho rodiny ( hlavně ti mrtví ). Na prvním místě je zde ovšem hudba. Když někdo dělá film, kde hraje podstatnou roli hudba, tak čekám, že bude vyšperkovaná k dokonalosti. A ona skutečně byla. Velká spokojenost. A jsem si celkem jistý, že u jedné projekce to nezůstane. "Remember Me." ()

elimS 

všechny recenze uživatele

60% - komentář 20ti slovy: Hodně kvalitní a krásný animák, který mi ale nesedl. Téma smrti a absence pohádkového vtipu a lehkosti. Spíše pro mexikánce a rodinně založené dospěláky. ()

hekla 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Ty barvy a animace, hudba, energie, emoce a krásný konec s poselstvím. Rozhodně i pro dospělé. Neváhejte a koukněte na to! ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

...alebo o chlapcovi, ktory sa aj za smrtelne dvere vybral, aby nasiel otca... komentar uzivatela Lima som bral celkom na lahku vahu, ale v onom momente vyhrkli slzy dojatia...same.... (4,5 Danteho z 5) ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Extrémně dojemné. Coco opravdu nutí diváka cedit slzy, ale to není jediný cíl, ačkoliv to téma, tedy nejenom snění a rodiny, ale hlavně pracovaní se smrtí je neuvěřitelně silné. Je vtipný, hudebně a vizuálně vytříbený, což mu zajišťuje absolutní pozornost po celých 105 minut (ano i titulky jsou super). 90% ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Hudba je strašně mocná a jsou věci, který se hudbou vyjádří nejlíp. Jak chcete hodnotit film, kterej vás dojímá i několik minut po jeho skončení, jen když si na něj vzpomenete... Vzpomínku máš... ()

Wlastik 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, pěkně zpracovaného detaily, originálnější příběh. Jen ty písničky mohli být více "mexické" (ok, 2-3 z toho byli). ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama