Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

tartan 

všechny recenze uživatele

Keď na tento film pôjdete do kina, určite si zoberte vreckovky. Budete ich potrebovať. Coco je nielen ďalšia špičková pixarovka, technicky perfektná a vizuálne úchvatná, v tomto prípade farebne doslova oslepujúca, ale vyniká aj prekvapujúco dobrou zápletkou a predovšetkým veľmi silným príbehom. Už ani nepamätám, kedy som bol v kine taký dojatý. ()

hiding 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalé a úchvatné! Při příchodu do kina by mě ani nenapadlo, že ve mě může tento snímek takto nadchnout a vyvolat tak krásné emoce. Nejlepší animák za hodně hodně dlouhou dobu! 95% ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

A po čase zase jeden skvělý animák, který má koule. Vizuálně dokonalé, příběh o rodině vypilovaný do detailu, zápletka má říz. Poučné a hlavně pochopitelné pro děti i dospělé. Konec dojemný. Dávám 5 hvězd. ()

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Velice krasne zpracovana pohadka o lasce k rodine a sile cloveka si jit za svym snem.... Predevsim ocenuji to, ze pohadka je nepredvidatelna....cloveka samozrejme napadne, co by se mohla stat, ale ve finale je to uplne jinak.... Pekny napad, jak ukazat detem, ze na blizke, co nam odejdou, se nesmi zapomenout, a ze v srdci jsou stale s nama. Byla jsem opravdu dojata :) ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která by měla vzít každého za srdce. Motiv svátku "el Día de los Muertos", které bylo úžasně zpracováno - od vysvětlení základních informací o tomto svátku, po úžasné detaily ve filmu. Barevnost, šmrnc a spousta kvítků cempasuchil. Pohádku jsem viděla v AJ verzi, ale také s dabingem. Osobně se přikláním k dabingu, klučina má úžasný hlas, který vyniká v písničkách. Tvůrci si s tím krásně pohráli a dle mého názoru si to určitě zasloužilo Academy award! ()

Estwen 

všechny recenze uživatele

Smutek, láska, touha, rodinné hodnoty. Všechno tam je, ale tlačené divákovi takovým tím typickým latinskoamerickým kontaktním způsobem. Přiběh se vás dotýká stejně samozřejmě, jako vás bere za ruku prodavačka na mexickém trhu se zeleninou, aby vám ukázala lepší kousky. A to nemusí být každému vždy úplně příjemné. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

To bylo skoro tak nudný, nezábavný, nevýrazný a rádoby dojemný jako V hlavě. Ani jedný scéně jsem se nezasmál, žádnej vtip mě nepobavil, slzy dojetí se nedostavily a o nějakým silným okamžiku nemůže bejt ani řeč. Za první hodinu jsem snad desetkrát kontroloval časomíru, jak se nevyvýjející se děj vlekl hlemýždím tempem bez sebemenšího spádu. Ten se ke konci o nějakou gradaci sice snaží, ale u mě naprosto bez efektu a poslední tři minuty dojetí jsou možná fajn, ale dostačující tak pro dvacetiminutovej krátkometr. Mexická kultura skombinovaná s jogurtovýma kostíkama mě zkrátka moc nebere a vážně nechápu, co je na tomhle filmu tak výjimečnýho, takže potlesk jen za technický zpracování, Miguela a jeho českej dabing a babí Coco. 60%. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Nádherné, vtipné, ale i smutné. Po dlouhé době to je pro mě animák, který se povedl. Ukazuje na španělské zvyky ohledně mrtvých příbuzných, něco jako u nás dušičky, ale tam to berou tak nějak barevněji i veseleji. Svět mrtvých byl teda suprový a to procházení přes hranice, to nemělo chybu. Byly tam i smutné momenty a přiznávám, slzu jsem nezamáčkla, nechala jsem ji stéct. Byla jsem dojatá. A i ten hafan Dante byl rozkošný. ()

aichwald 

všechny recenze uživatele

Těžká k uzoufání nudná sračka která se nelíbila nikomu z mé rodiny ve věku 8,17,27,38,40 takže se ptám pro koho to točily?? ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

V krásně barevném mexickém obalu věčná pravda o síle soudržné rodiny. Mají ti Mexičani pěknou představu o posmrtném světě. @Lima ()

Stranger77 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc povedené. Možná tomu někdo může vyčítat neoriginalitu vizuálu nebo i děje, který je přeci jen místy předvídatelný. Ale to srdce tam prostě je a tohle je Pixar, který mám rád. 9/10 ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Mně se to až tak moc nelíbilo. Uznávám, že barev, hudby a groteskních scén tam bylo vskutku požehnaně. Vzpomněl jsem si ale na geniální duchařskou Mrtvou nevěstu, které tenhle spektákl nesahá ani po kotníky. Možná je to tím, že je mi že srdce protivná ta mexická posedlost kostlivci, mrtvolami a vůbec vším, co souvisí se smrtí. Nebo bych pro tento žánr volil spíše více hororovou a méně kýčovitě pouťovou výpravu. Nebo mi jen prostě byla odporná ta hlavní myšlenka totální submisivity vůči zabedněné a naprosto totalitářské rodině. Kam se proboha poděl americký sen "make your dreams come true"? Prostě tohle nebyl můj šálek čaje. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Pěkné, všechno má smysl a zapadne do sebe, rodina je základ státu, pardon, všeho, ... Ne vážně, moc pěkné to je. Vtípky fungují ne na rozchechtání, ale na pousmání, dialogy fungují, příběh je nádherně vyklenutý a patřičně dojímá, hudba tomu dává šmrnc, prostě fakt dobrej animák. Děti sice tak odvázané nebyly, ale co, ať si založí svůj účet a hodnotí a komentují sami, ne? ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Moc hezká pohádka o důležitosti rodiny. Začátek je trochu vlažný, ale závěr je už pořádná jízda s dojemným koncem. Neokoukané mexické prostředí s netradičním grafickým ztvárněním. Hodně barevné a hezky ozvučené. ()

OJan 

všechny recenze uživatele

Pixar umí udělat skvělý film, ze kterého mi vždy dojde dech, buď s toho jak dobře je to udělané, či s toho jak je to dojemné, či napínavé, ale Coco je film, který je za mě trochu slabší a nevracím se k němu tak často jako například k Toy Story: Příběh hraček, ale i tak by mi dvojka nevadila. |85%| ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama