Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků, který kdy byl vytvořen. Oceňuji, že díky tomu, že celý příběh se točí kolem muzikantů, tak je mnohem jednodušší do příběhu přirozeně dát písničky, které jsou naprosto fantastické i v českém dabingu. Potěšilo po dlouhé době slyšet Jiřího Lábuse v roli strýčka, ale i další dabéři předvádějí naprosto perfektní hlasové výkony. No a emocionální témata, že nikdy nepotkávejte své mentory, najděte balanc mezi sny a rodinou jsou vynikající pro každé dítě. A připočítejte si k tomu originální prostředí Mexických svátků zesnulých a máte jeden z nejoriginálnějších a nejvtipnějších animáků za hodně dlouhou dobu, které navíc dokážou dojmout. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný a místy i očekávaný doják, který první hodinu je na krásných 70%, aby to v poslední půl hodině u mě dotáhl na kulatých 80%. Jistě, že to je klišé, celý příběh jím je, ale co na tom, když to má tak nádherné prostředí, spoustu nápadů a hlavně Pixarovsky emotivní konec, který mě dlouho už takto nedostal. A to jsem myslel, že po Příběhu hraček 3 už mě nic tak nerozpláče, inu mýlil jsem se, ale vy se nemylte a pusťte si Coco. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Babi Coco prosím vzpomeň si na něj... a ten konec je vážně dojemný, prostě jako v animáku. Je to hezký příběh, akorát jsem teď nějak těmi animáky přehlcen. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mrtvá nevěsta, ale pro děti. Tak možná by se dal charakterizovat film Coco, ale i tak by to pořád bylo zjednodušené. Coco je možné doporučit všem těm, kteří neví, jak dětem vysvětlit, kam odcházejí zemřelí. Rozhodně to Pixar dělá citlivě, legračně a zábavně. Tento film vyniká především svou barevností, která je vlastně tak charakteristická i pro Mexiko celé. Další stránkou je vynikající hudba, která jen málokoho nepřinutí se alespoň vlnit v sedačce. Díky milým i úsměvným postavám, dost propracovanému systému záhrobního života i příběhu, který je v současnosti aktuální (X Factor, Superstar a plno dalších talentových soutěží) a srozumitelný pro všechny děti, je Coco úžasná záležitost, která pobaví jak děti, tak i dospělé a rodičům ulehčí mnohá vysvětlování. Od první do poslední chvíle mě snímek chytil a rozhodně si jej pustím zase příště. ()

DoubleJack 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a pohodový výlet do říše mrtvých. Vizuál je zde zas o krok dále a i když je celá zápletka snadno odhadnutelná, vše je řemeslně kvalitně zpracovováno. Osobně se mi vhled do Mexického prostředí a tradičního svátku líbil, a to možná právě proto, že nám Evropanům, je tento svět trochu vzdálen. Fajn písničky byly už jen trešnickou na dortu. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Mexico, mariachi, přesah jak sviňa a touha přetáhnout zpátky kohokoliv kdo uvízl ve světě mrtvých.. Hudba, animace, děj - tomu říkám spravená chuť po včerejší Barbie. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Klasický animák, který nemá čím překvapit. Možná tak opravdu povedenou stylizací těch mexických tradic. Nic jiného jsem na něm neviděl, takže nechápu tak vysoké hodnocení. Normální dětský příběh, který jede v šabloně plných klišé. 3-* ()

Xenerix 

všechny recenze uživatele

Tim Burton meets Kubo and the Two Strings? Je prima vidět, že Pixar pořád umí dělat precizní, krásné a dojemné rodinné originální filmy a nespoléhá se jen na sequely. Neberte mě špatně, Cars 3 byl pořád nadprůměrný animák, který si člověk užije a je to stále lepší než 3/4 animované produkce (Despicable Me 3 atd.), ale vždy raději uvidím něco nového (a to i navzdory tomu, že v tomto případě se Coco částečně inspirovalo u The Book of Life), protože od sequelů člověk prostě ví, co čekat a málokdy ho něco překvapí, mluvím teď výhradně o animovaných filmech. Studio vezme fungující koncept a naroubuje na něj nový příběh, protože to vyšlo minule. Coco v sobě mísí standardní koření Pixaru - fungující postavy s reálnými pohnutkami a motivacemi, což je činí uvěřitelnými, příběhový oblouk, který vcelku dává smysl a nědělá z diváka debila a emotivní finále s určitým životním poučením, které se ale zároveň vcelku dobře vyhýbá takovému tomu typickému "pohádkovému" patosu. Zkrátka a jednoduše na té ploše 105 minut mě to baví. Nemyslím si, že to bude taková trvalka jako byla Inside Out, kterou si člověk jednou za čas rád pustí, ale rozhodně stojí za to Coco alespoň jednou vidět a nechat se unášet tím skvělým koktejlem, který umí Pixar namíchat a jak nám vždy jednou za čas připomene, tak pořád to umí sakra dobře, tedy když má tu možnost ukázat to. ()

MichaelKey 

všechny recenze uživatele

Coco je překrásnej animák, kterej na konci vezme za srdíčko. Úplně jsem roztál. A to jsem šel tak trochu naslepo. Nezkouknul jsem ani jeden trailer a i díky tomu mě překvapilo, kam jsme se dějově posunuli. Prostě žádný zajetý koleje. Šlo si to svojí originální cestou a i to strašně oceňuji. Takže vzhůru do kin, tohle stojí za to. ()

Aundreyka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších pixarovek, možná úplně nejlepší pixarovka, jakou jsem kdy viděla. Tolik barev se na mě z plátna valilo snad jen u Avatara. A když k tomu přidám dokonalý scénář a animaci která občas působí tak reálně (když Miguel hraje na kytaru u televize, která se mu odráží v očích), vzniká z toho perfektní zážitek, který se vryje do paměti. Bravo, Pixare! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Musím říct,že jsem čekal,že se budu o hodně více smát a bude to slušná taškařice v animovaném kabátku.Popravdě to jsem moc nedostal,ale je to vlastně asi ta jedna kaňka v jinak parádním obleku.Vlastně všechno hraje do karet příběhu a jeho struktuře.Ještě si pamatuju jednu hru na PC,kde to mělo přesně podobný nádech,pořádný muchacho,hromada mrtvých a hlavně svůj styl.Tohle Pixar umí.Ke konci si může taky někdo zívnout,jakoby příběh se jemně zbytečně natahoval,ale jako dobrodužství to je na jedničku bez debat. ()

Hannahh 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších animáků jaké jsem viděla. Příběh opravdu originální a i když je vlastně o smrti a posmrtném životě, je velmi citlivě a zábavně zpracovaný pro malé diváky. Překrásná animace a povedení kostlivci, kteří vás vtáhnou do magických míst mezi nebem a zemí. Začátek se sice rozjíždí trochu pomaleji, ale nakonec nabere zajímavé obrátky. Líbilo se mi na konci to rozuzlení a neočekávaný závěr příběhu. Také trochu dojáček a tak to má být. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Za 90 minút odprezentovať na rozprávku celkom komplexný a vrstevnatý príbeh, tak to si naozaj zaslúži pochvalu. Tempo je tu naozaj skvelé, cestovanie naprieč záhrobným svetom spolu s rozvíjaním príbehu a postáv bol fakt skvelý nápad. Nemá to podľa mňa ani slabé miesto, a animácia je iba jedným z prvkov, ktoré tu dominujú. Sústredí sa to na veľmi silné myšlienky, ktoré miestami zaváňajú klišé, ale vôbec to tak nie je. Všetci píšu jak ich dojal moc koniec, ja som to ešte zvládol s menšou triaškou po celom tele :D. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama