Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

Aywes 

všechny recenze uživatele

Vtípky jsou mířený na mladší publikum stejně jako hlavní pointa, která je drhnutá v animácích až na dřeň. Rodina na prvním místě, úcta, pochopení. Konec se ale zvrhl v celku mile vykonstruovaný doják, který vám dá pocit, že na světě jsou stále důležité hodnoty, které se dodržují. Z cynického úhlu pohledu je to ale moc obyčejný. Nemůžu popřít snahu o trochu jiné pojetí, ale pořád to ve výsledku na mně působilo jako precizně vytvořená citová vydíračka. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby film nebyl tak šíleně nadhodnocený. Jako dobrý, ale 107. nejlepší film? Eeeee, to teda nevím... ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Absolútne generický, klišoidný animák s predvídateľnou zápletkou. A naviac vo veľmi nekomfortnom prostredí. Z toho, čo som pochopil, tak mŕtvi boli v záhrobí v tej podobe, v ktorej zomreli. Takže tie deti ktoré tam boli... ...fuuuh... Vy ste naozaj na konci plakali? Tak to budem asi strašne veľký cynik. Jediné, čo sa mi naozaj páčilo bola animácia hrania na gitaru, kedy postavička naozaj hrala na gitare to, čo sa z nej ozývalo. A to nevedia ani niektoré hrané filmy. Ľudia, začnite mať prosím nejaké nároky na filmy, pretože takýmto spôsobom už naozaj budú točiť iba stále väčší hnoj. ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Krásný, vizuálně propracovaný a hlavně upřímný snímek s hlubokou myšlenkou, která vás donutí zamyslet se na sebe samými. Dlouho jsem se odhodlával, abych se na film podíval, jelikož i přes vysoké hodnocení, i spousty doporučeních z řad přátel, se mi prostě do filmu nechtělo. No ale po téměř roce kdy Coco navštívilo kina jsem mu konečně dal šanci a zklamaný nejsem. Filmu na první pohled dominuje famózní vizuál, který po chvíli diváka uhrane, ale to hlavní co většina nejen zdejších recenzentů a diváků chválí do nebes je příběh. Skvělý nápad, který ale v sobě nachází mnohem více než jen hezkou vizuální pohádku. Přináší sebou i hlubokou myšlenku, která donutí k zamyšlení nejen malé obyvatele naší planety, ale pak hlavně psychicky vyspělejší dospělé publikum, kteří mají možnost zažít, kromě zábavného filmu pro jejich děti, příjemný zážitek i pro ně, když si každý najde na filmu něco svého. Takže za mě určitě hezký filmový zážitek a doufám že Pixar v teď nově nastaveném kurzu nepoleví a připravý další originální a citově výrazné filmy. 80% ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Sice už mám té španělštiny v poslední době dost (vzhledem k tomu, že mám za týden za sebou dvě série Narcos a teď se chystám na třetí), ale emotivní a dechberoucí animák od Pixaru mě fakt neomrzí. Hvězdičku srážím za humor, kterému jsem úplně nepřišel na chuť. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Já čekal víc! Ale co na plac. Někdy jsou očekávání vyšší, odlišnější, než potom uvede filmové plátno. Dvě podstatné věci si z tohoto filmového zážitku přesto odnáším. První je uctívání zesnulých. Neměli bychom zapomínat na své předky, jelikož jejich krev koluje i v našich žilách. To je mimochodem podstatou i zde, protože nikdo nechce být zapomenut. Druhá věc je rodina sama o sobě. Můžeme si myslet své, můžeme mít jiné názory, můžeme chtít dělat věci, ale vždycky platí, že rodina je základ života a to v dobrém i ve zlém. Uvědomění si toho přichází v těchto 105 minutách, které jsou mimo jiné hravé, barevné, zábavné, kruté ale i srandovní a vtipné. Na oranžový most prostě nelze zapomenout. ()

BlondShark 

všechny recenze uživatele

Má to všechno. Krásnou hudbu, nádherné animace, normálního hlavního hrdinu, který není debil a já ho miluju, je to vtipný, dojemný a poučný a já prosím víc takových pohádek! <3 ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Po čase opäť jedna päťhviezdičková rozprávka. Lepšie povedané animák. K dobrej rozprávke dnes už nestačí len kvalitná animácia (ktorá je v tomto prípade naozaj výborná), ale aj príbeh. Coco je jedinečné svojou originalitou, príbeh je posadený do neznámeho mexického prostredia, pre mňa s neznámym sviatkom. Do popredia však kladie hodnoty známe nám všetkým. Vynikajúco podané, nápadité, na svoje si prídu deti aj dospelí. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Coco je vskutku unikátny príbeh podaný na atmosferickom animovanom plátne v prostredí kostlivcov a toho druhého sveta. Príbeh o láske, rodine a o tom, že v živote ide o omnoho dôležitejšie veci, ako tie pozemské. Pixar sa opäť buchol po vačku a vytasil na nás rozprávku z ríše snov, ktorá vás jednoducho dostane. Vadili mi tam nejaké logické prešľapy a niektoré hluché miesta, ale v globále som veľmi spokojný. Konečne niečo iné v tomto žánri. 80 % ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Je to neuveriteľných desať rokov, čo som čakal na animák, ktorý by ma citovo odrovnal, vizuálne potešil a hudobne očaril. How to Train You Dragon, posledný animovaný film, ktorému sa to podarilo. A teraz Coco. Film, ku ktorému som sa odhodlal dva roky po jeho oficiálnej premiére. Nie že by mi mexické prostredie nebolo sympatické, ale očakával som maximálne priemer, napriek oceneniam a všeobecnej chvále. A div sa svete, PIXAR ma dokázal vtiahnuť do sveta, ktorý svojou vizuálnou stránkou je miestami na neroroznanie od sveta hraného. Čo je treba pochváliť, to už tu a inde pochválili iní a lepšie. Preto ja vysvetlím moje najvyššie hodnotenie tak, že tento animák sa chopil príležitosti a zaradil sa medzi moje TOPky. A nestáva sa často, aby som si po záverečných titulkách chcel film okamžite pustiť znova. Bravo, PIXAR. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele

Pixar a jeho další příběh s hlubokou myšlenkou, úchvatným provedením a dojemným příběhem. A finále dožene k slzám fakt každýho...nádhera. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Absolutní fantazie! Neměl jsem žádná očekávání, ale tenhle skvost by je i tak překonal. Opravdu krásný příběh, který navíc čerpá z neokoukaného námětu. Málokdy se mi stane, abych si animovaný film užil tak moc. Rozsah toho filmu je magický, kam až se za něco přes 100 minut dostanete. Krásný, relativně jednoduchý děj filmu vůbec neubírá, ba naopak. Zcela vynikající příběh, a hlavně ta zápletka (zjištění)! No prostě brilantní. Ve finálových 5 minutách už nezůstalo ani jedno oko suché.. Navíc po opakovaném zhlédnutí zážitek i nadále trvá, prostě skvost! Když vás něco takového dokáže rozbrečet jako malého kluka, tak na to prostě nezapomenete... Za mě nejlepší film roku 2017! Vzpomínku mám. 100% ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Pixar je zárukou kvality už nějaký ten pátek a opět nezklamal. Pokud dáte tomuto animovanému dílku šanci, budete svědky dokonalé animace, poutavého příběhu, chytlavých písniček, velkého odhalení a srdcervoucího finále. A ač by se mohlo zdát, že jsou Pixarovské příběhy v tomto konceptu dělané tak trochu přes šablonu, nic není vzdálenějšího pravdě. Protože, ač před Coco vznikl podobně laděný animovaný film Kniha života (který se mi zdaleka nezamlouval tolik jako Coco), jedná se o příběh, který mě svou originalitou doslova smetl ze židle. Bez zaváhání 5 hvězdiček. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem podle csfd žebříčku nejlepší animák, který jsme s dcerou ještě neviděli a bude vhodný pro dítě věku 5 let. Coco o posmrtném světě tomu úplně nenasvědčoval, ale byla tam hromada kostlivců a ti jsou přece vtipní. Dcera to překvapivě celkem pobrala, taky proto, že to bylo krásně popsáno a vysvětleno (teda až možná na složitější rodinnou prapra zápletku). Vizuální orgie, hudebně nepřepálené, celkové se mi to koc líbilo. Asi to není ta typická pixarovka, kterou si můžete pustit pětkrát, ale má to hodně co do sebe. PS koukal jsem ma prstoklad akordů a bylo to strašně precizně zpracované. Fakt klobouk dolů za všechny ty barréčka! ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka o rodině a posmrtném životu zabaleném do oranžovozlatých lístků okořeněných trochou magie. Posmrtná říše vypadá opravdu skvostně a těch hlášek/topscén tam fakt je akorát a docela jsem z toho nemohl. Jediné, co nemohu vystát/dívat se na ně jsou takové ty cringe momenty, ale pro děti top... jen doufám, že brzo neumřou XD Ač se mi dost chvěje ruka na 5. hvězdičku, tak jí tam dát nemůžu, protože animák jsem viděl už lepší (napadá mě dost soldiní Sněžný kluk, ale nevím, asi je to zhruba nastejno), ale možná někdy změním názor a šoupnu ji tam. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Synek chtěl něco strašidelného k 31.10., tak jsme vybrali tento film, že už to s ním nějak přežijeme. Jenže ejhle, děj nás okamžitě vtáhl, animace nádherná, příběh velmi silný, hudba skvělá, no co budu komu nalhávat, na konci jsme brečeli všichni. Řadíme do domácích oblíbených, tohle se vážně povedlo. ()

Stepka.T 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkné, příběh asi takový, jak ho čekáte, poselství o rodině nade vše a přežití ve vzpomínkách milé. Mám ráda animáky a naštěstí je jich poslední dobou dost kvalitních, u kterých si člověk může oddechnout. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama