Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (787)

cimrman2. 

všechny recenze uživatele

Pixar to je jistota! Barevný svět, dobrá nálada, prostředí, barvy výborně postavený příběh, který graduje až do konce. Propojení světů živých a mrtvých a silné poselství. Opět jsem strávil s Pixarem čas u kterého jsem se zase cítil jako malý a naplno se bavil. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Coco je nádherná pohádka, která okouzluje výborným a originálním vizuálem, melodiemi, které jsou komplikované a příběhem o důležitosti rodiny, který není kýč. I když jsem to viděla už potřetí a třeba začátek mě již tak neokouzlil, tak z konce pořád čiší tolik emocí, že mě to až překvapilo. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Ďalšie úžasné dobrodružstvo od Pixaru. Coco má silný príbeh, veľké množstvo emócií ktoré Vás hlavne v závere totálne preválcujú. A k tomu dokonalá animácia s niekoľkými nezabudnuteľnými scénkami. Pixar sa nebojí riskovať a stále dokáže prekvapovať s novými nápadmi a za to mu právom patrí prvé miesto na trhu. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Není to to nejzázračnější, co u Disneyho předvedli, ale výsledek je velmi uspokojující. Hlavní zápletka je možná ta nejoriginálnější ze všech animáků posledních let a scénář vás krásně provede jak příběhem, tak celým světem, který neskrývá svůj potenciál a sype nápady jeden za druhým. Zároveň se bohužel už nevyhýbá některým klišé jako záporák převlečený za hrdinu nebo kratičké odloučení hlavních postav, aby se ve finále znovu daly dohromady. V hudbě se jedná o Giacchinův nadstandart a hudba se příjemně poslouchá, zvlášť písničky, ale nic v hlavě mi neutkvělo a nic není tak výrazné, abych si u toho klepal do rytmu. Vizuál je tu hezký, sice nějaké originální prvky v sobě nemá, ale na film se dívá opravdu pěkně. Naopak co se tvůrcům hodně povedlo je drnkání na emoční notu, kdy si film dovoluje ukázat nečekanou a docela bodlou smrt přímo na plátně a ve finále jednu dojemnou scénu, u které jsem si musel hlídat oční kanálky. SCÉNÁŘ 4/5 POSTAVY 4/5 HUDBA 4/5 VIZUÁL 5/5 = JE TO SKVĚLÉ, ALE...ALE... ()

kockodan 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem nečekal že mě nějaký animák takto dojme. Finále mě emotivně úplně dostalo. Doják jako prase a velmi pěkné celé jako poučení pro děti, děj měl hlavu a patu a o něco tam opravdu šlo, narozdíl od pseudo progresivních "zápletek" některých disneyovek. Nosná myšlenka pro malé (ale i velké) diváky, že smrt je naprosto přirozená a patří k životu byla ztvárněna opravdu lehce a hravě, bez zbytečného duchaření a křečovitého patosu, kteréhožto bychom se asi dočkali, kdyby téma bylo ztvárněno pohledem na smrt "evropsky". I když občas mi postavičky mrtvých připomínaly vykradeného Tima Burtona z jeho Corpse Bride. Přechod Miguela do světa mrtvých, i vše v něm, bylo velmi přirozené a "normální". Film krásně ukázal že latinskoamerická kultura si umí života opravdu užívat se vším všudy a to i se smrtí, která k němu patří. Za mě 100%! ()

Indian0 

všechny recenze uživatele

Ako staršiemu divákovi mi táto rozprávka nepriniesla skoro žiadny filmový zážitok. Prvú časť filmu som sa nudil, pár minút ma to asi aj v kine zmohlo na spánok. Druhá časť už bola o niečo zaujímavejšia ale aj tak to nebolo nič moc. Slovo komédia v tomto filme je komédiou samou o sebe. Vtipných chvíľ bolo minimum. Cez to všetko je to aj tak pekná rozprávka. 50% ()

wick 

všechny recenze uživatele

Geniální animák...ač se to z prvních minut nezdá, špičkově vizuálně zpracovaný originální nápad a scénář. Jeden z mála filmů, který si z mého pohledu z nominací zaslouží Oscara. ()

RoseThrone 

všechny recenze uživatele

No jo, Pixar zas pro jednou nenechal mojí tvář suchou a já si hezky poplákla nad tímhle vyvedeným animákem. Scénář je naprosto dokonalý (fakt tomu nejde nic vytknout) a hrozně se mi líbí vývoj, ve kterém jsme se mohli kouknout na tradice určité kultury a ne furt dokola omílat jednu a tu samou věc. Jen ty songy mohly být lepší. Ale i tak to překonalo mé očekávání. 4.5 * ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Byli jsme se synkem a po skončení filmu jsme si plakali v náručí. není nic víc než rodina. Škoda, že jsme na tom nebyli s tou naší mamkou :-) Uf, to jsem se tu zase emocionálně vylil..... ()

listo

všechny recenze uživatele

Od projekce filmu V hlavě jsem vzdala komentování a vlastně i sledování animovaných filmů. Jsem prostoduchá blondýna, která spadne smíchy z křesla, když Dory ve filmu Hledá se Nemo hovoří velrybštinou (v originálním znění, nikoliv v dabingu). Seru na vytváření animáků s velkolepým poselstvím (Pan Lišák), multikulti vycpávkami (Zootropolis), chci se jen odreagovat a vidět své děti škytat smíchy (zlatej Shrek 1). Takže výlet k sousedům na jih, spojený s velkým poselstvím o významu rodiny, za doprovodu mexické hudby nechávám na hodnocení svých dětí. Čtyřletá dcera: Mami, to už mi nikdy nepouštěj, je to strašně smutné.... Jedenáctiletý syn: Mami, ty Oscary si to zasloužilo aspoň tři....... Obrázek si udělejte sami :-) ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná snímka. Sme už akosi zvyknutí na kvalitu a krásu animákov. Pre mňa je dodnes aj tak stále top Nemo. Keďže hrám na gitare a téma flamenco espaňa mi je blízka, mám ju rád, tak dávam 4*. Príbeh je pekný, miestami príliš rozkokošene rozprávkový (farebné mačky a psy), ale pointu to má. Svet živých a mŕtvych. S deťmi na to do kina nechoďte. Nepochopili by to. Je to skôr rozprávka pre dospelých. Aj tak klobúk dole, takéto niečo natočiť. To chce poriadny manažment. Ale tak robí na tom stovka ľudí a peňazí do toho ide milióny. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprávka, no vysoké očakávania v súvislosti s dvoma udelenými Oscarmi ostali nenaplnené. Nebyť vtipných animácií vo svete mŕtvych, tak pre mňa dokonca podpriemer. ()

BlueRaven 

všechny recenze uživatele

Krásný důkaz toho, že RGB má několikanásobně větší barevný rozsah než CMYKové barvy, což zde rozhodně neocení epileptické bytosti. Jak jde v poslední době vidět, že drtivá většina holywoodských filmů o ničem moc nevypovídá a je dělaná jen pro zisk, tady tomu tak není. Po dlouhé době bylo opouštění kina velmi příjemným momentem, kdy to člověka opravdu obohatilo. Dojemnost příběhu se dá chvílemi přirovnat k Toy Story 3 a děj není absolutně předvídatelný. High five za geniální scénář. Pojetí rodinného stigmatu mi přišlo chvílemi až moc nepřejícné ale tak to prostě je, když jednou babičce spálíte buchty, už vám to do smrti nezapomene. ()

izinka 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že docela zklamání. Vizuálně moc pěkné, ale to je tak všechno. Děj předvídatelný, písničky nic moc, trochu nuda. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama