Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Další Pixarovský film který je dokonalý. Nová pixarovka odehrávající se v Mexiku a její posmrtné verzi má dokonalý scénář což znamená, že každé pravidlo posmrtného světa dává smysl. Je to hodně emotivní film o rodině a naších blízkých a o tom, že i když nám někdo blízký odejde v naších pamětích pořád zůstává. Jak je u Pixaru zvykem každá hlavní postava má dokonale vykreslený charakter. Miguel je naprosto sympatický klučina, jeho pes Dante je výborná komická odložka a i každý člen rodiny je perfektní vybarven. Především je ale vidět, že je Coco od Pixaru kvůli tomu, že má naprosto dokonalou animaci která dokonce někdy vypadá... jako, že nenacházíme v animovaném filmu. Například vrásky Miguelovy prababičky Coco vypadají tak reálně a nebo záběr na dvě skleničky které vypadají jako pravé skleničky. A jede se i na emoce. Uvažoval jsem nad tím a už delší dobu (Opomeňme Posledního z Jediů a jeho dvě emotivní scény) mě nikdy nic tak nedojalo a posledních 5 minut jsem si myslel, že jsou ty chlapi z Pixaru snad opravdu z jiný planety. Pixar prostě opět nešlápl vedle a stačí doufat, že jim to ještě dlouhou dobu vydrží. Tuhle pohádku uchovat do trezoru a pouštět jí dětem i za 1000 let! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar mě zase dokázal dojmout až k slzám. Povedlo se mu to s Toy Story 3, Wall-E, V hlavě, ale závěr Coco byl pro mě zatím snad nejintezivnější. Scénář je sice předvídatelný a někde za polovinou je chvilku hluché místo, kde je zápletka zbytečně natahovaná, ale finále je dechberoucí a samotný svět mrtvých je dokonale promyšlený. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Coco se tváří jako obyčejný animovaný snímek. Dějově se postupně dostává někam, kam divák nemůže čekat. Originalní příběh i myšlenka, sympatické postavy, dobrá muzika a dojemný konec, který donutí i ty nejsilnější urojit slzu. 9/10 = 95% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Půl filmu jsem litoval, že jsem si ho pustil, druhou půlku jsem se chválil, že jsem vydržel. Občas bych ubral na pile, ale jinak sympatický způsob tvorby rodokmenu a nimrání se v rodinné historii. Byť ten příběh je prostě hodně předvídatelný a vůbec nevadí, že podivný mexický záhrobní sous nemáte naštudovaný. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Dabing 8/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Animace 8/10/// PLUS: tak předně nečekané dějové zvraty, nesnaží se za každou cenu bavit, ale chce vyprávět a příběh je tu nejlepší co za poslední léta byl k vidění, morální poučení není nucené, není to ani tak o hudbě a zpěvu (není to muzikál), ale je to především o rodině, rodinných tradicích a o tom co je v životě důležité MÍNUS: český dabing je zdařilý, ale myslím že originál bych si užil více/// Shrnutí: Je to jiný film, než jsme od studia Pixar zvyklí, je to vlastně docela neobvyklý příběh, který se nesnaží používat osvědčená schémata vyprávění nebo dokonce samoúčelné scény jen pro pobavení nebo představení nějakého gagu, ani klasické humorné postavičky tu nenajdete, je to dospělý příběh, ale neškodný pro děti s dojemným závěrem./// Celkem 89%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Coco je naozaj vynikajúco natočeným animákom a dokonca aj v prípade, že vám tento žáner veľa nehovorí, návštevu kina určite nebudete ľutovať. Pokiaľ dokážete prehryznúť nevýraznú úvodnú časť, ktorá z celkového dojmu predsa len strháva nejaké tie body, mali by ste byť v konečnom dôsledku nadmieru spokojní. Čaká vás mimoriadne pôsobivá vizuálna stránka, dobre vystavaný príbeh, dobrodružná zábava a pozoruhodné rozuzlenie. 8,5/10 P.S: Nerád by som tvrdil, že slovenský dabing je v prípade Coco nejakým veľkým negatívom, ale predsa len, pokiaľ máte možnosť zájsť na pôvodné znenie s titulkami, využite túto možnosť. Mexické hlasy by animáku Coco skrátka pristali omnoho viac. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase zase jeden animák, ktorý ma dokázal potešiť i po tej obsahovej stránke. Ide o zaujímavo spracovaný príbeh malého chlapca, ktorý sa túžil stať muzikantom. Pomôcť mu pritom majú jeho predkovia... Odhliadnuc od peknej animácie (u štúdia Pixar nič nezvyčajné) je príbeh prešpikovaný chytľavými songami, ktoré sa dokonca páčili aj mne, a to i napriek tomu, že mexickú hudbu moc nemusím. Na spoločne strávený filmový čas s deťmi je táto rozprávočka ako stvorená. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Opět jsem si potvrdil, proč se vyhýbám těmhle animákůk (nejen) od Pixaru - prostě mi to nic neříká. Ta animace zde je sice něco neuvěřitelně překrásného, podobně jako se mi líbil původní anglický dabing a soundtrack, ale po stránce děje mi to přišlo tak strašně klišoidní a rodinně krotké, že mě to skoro unudilo k smrti. Chápu lidi, kteří se touhle animovanou produkcí nechají okouzlit a dostane to z nich maximální emoce, ale mě to takřka dokonale minulo - bohužel. Možná i proto, že se mi tam strašně vnucovalo srovnání s Mrtvou nevěstou Tima Burtona, kterou bezvýhradně zbožňuji a která mi ve srovnání s Coco přijde lepší ve všech myslitelných ohledech. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Morbidní Coco(tina), co bych dětem ani nepustil. Dívat se na vyčuhující stehenní kosti zpod oděvů mrtvých postav a další hnusy musí jejich mozečkům přivodit lehčí trauma. Já se nemůžu vzpamatovat, co moje bulvy zhlédly. Nejraději bych si do nich vrazil šroubováky a kvalitně je vydloubl. Na mě se vyvalil jakýsi odporně animovaný, mnohem infantilnější a hlavně dokonale vykradený shluk Křídel slávy, kdy jakýsi mexický spratek dovedně obráží kytarou anál Petra Rezka v říši Koster, přičemž se dožaduje, aby si lidé pouštěli neustále jeho Duhovou vílu, hlavně aby se na něj nezapomnělo. To se děje celou drahnou dobu, než pár minut před koncem vezme místo úžasný zvrat(ek), kdy byl spratek mystivyfakován, neb cesta vede přes hit Dovolená zapomenutého zpěváka Lišky, a mohutně začne rozesílat jeho lístky na koncert. Napětí i vtip spočívá v tom, že širá veřejnost netuší, jestli Liška ještě vůbec žije. Když u mě vzaly náhlý konec comicsové adaptace, nemám nejmenší problém ze svého okruhu zájmu vyřadit animované filmy, zvláště ty nesmysly od Pixaru. Film má tolik zjevných příběhových vad, úplně dementní je celý. Už jen ten elementární debilismus, že kostry myslí, zpívají a cosi cítí, na čemž jsou položeny základy filmu. Ano, cítí, leda tak hnilobný zápas kostí. Ne, odmítám přistoupit na tuhle logiku. Nejstrašnější sekvencí byla ta, kdy stoletá bábinka si měla ve své senilitě upomenout na svého papá. Co myslíte, podařilo se ji vytrhnout z její agónie? Akademie letos hulila kvalitní matroš, neb tomuhle může udělit cenu jen absolutní trotl. Pár poutavých hudebních čísel rozčíslo tu bídu. 1/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Místy je to roztomilé, asi dvakrát téměř kouzelné, ale celou dobu je to sentimentální. Bohužel celkem dost nad snesitelnou míru. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Trailer k tomuhle novému animáku mě popravdě moc nezaujal, ale tím spíš jsem byla překvapená, jelikož mě film nejen chytl hned od začátku, ale musím uznat, že tak vyvedenou pohádku jsem už pár let neviděla. Pixar skutečně zaválel (jako většinou). A navíc přišel s novým námětem a kulturním zasazením, které jsou skutečně neokoukané. Příběh výborně napsaný a vystavěný, dva skutečně překvapivé zvraty k tomu, vše do sebe hezky zapadá, nechybí vtip, emoce, sympatické postavy... Konec mě dojal k slzám. Zkrátka a jednoduše, za mě není filmu téměř co vytknout. Snad bych jen přihodila nějakou o něco chytlavější titulní píseň, ale to je asi spíš subjektivní dojem a rozhodně to neznamená, že by hudba byla slabá, právě naopak se mi moc líbila. Velmi milá, moudrá a lidská rodinná pohádka, kterou ráda uvidím znovu. (Viděno v originále s titulky, ale možná se do kina vydám i na dabingovou verzi, jelikož mě zajímá, jak si s tím Češi poradili.) Aktualizace: Viděno podruhé i s dabingem a musím říct, že jsem nadšená ještě více - titulní píseň "Remember me" se mi nakonec přece jenom zažrala pod kůži, film mě dojal k slzám i napodruhé, no a český dabing je opravdu výborný včetně přezpívaných písniček (kluk, který daboval a zpíval hlavní postavu, maximálně překvapil). ~(4,6)~ ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Mexický Den mrtvých mám ráda pro jeho úžasnou barevnost a pozitivní přístup k ne úplně veselé stránce života. A díky Coco, že ho představil i mezinárodním masovým divákům. Jako všechny pixarovky je i tahle v jádru působivým a dojemným příběhem, velké mexické rodině, která musí zahojit jednu velkou ránu ve své minulosti. Originální je, že titulní Coco je prababička hlavního hrdiny, taková seschlá bábuška, která má ale v příběhu zásadní roli. První třetina filmu se trochu vleče, ale když se Miguel dostane do světa mrtvých, tak už film jede na plné obrátky. A konec je opravdu dojemný, ale ne ve smutném smyslu slova - spíš je povznášející. Vizuálně působivé, kulturně zajímavé a dobře vyprávěné. Nej animák roku 2017. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

El Fantastico. Snáď len tej Fridy bolo trochu moc, na úkor trebárs nejakých narko-barónov, ale možno som si ich len nevšimol. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Úplně nechápu, nad čím celé zástupy lidí onanovaly. Neměl jsem pocit, že sleduji něco výjimečného. Jediné, co odlišuje tuhle pohádku od tuctu tuctů dalších, je originalita. Tou se zde nešetřilo. Příběh je do jistého momentu velmi nepředvídatelný, což je také fajn. Uši potom potěší velmi pěkný soundtrack. Lehce mi scházel větší příval humoru. Je fajn, že už i mexikánská menšina má v USA vlastní animovaný film. Není úplně zvykem, že by do hlavní role Pixar někdy stavěl postavy jiné barvy než bílé. Jsou to staří rasisti. Zřejmě tímto filmem otevřeli novou éru. Sympatický mi hlavní hrdina bohužel nebyl a sympatický mi nebyl ani jeho divný kámoš, ze kterého se brzy vyklubal jeho ještě divnější táta. Myšlenka snímku byla rozhodně fajn a finále bylo správně dojemné, ačkoli se slzičky nedostavily. Také cesta k němu byla strašně zdlouhavá a v mnoha pasážích otravná a nudná. Úplně si nedovedu představit, že by si tento animák užily děti. Coco je zkrátka popo loco. Svoji fanouškovskou základnu si evidentně našel. Lepší dva kousky. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to milá "pohádka". Smrt, respektive posmrtný život je tady ztvárněn opravdu hezky. Nicméně koukat celý film na kostlivce a ještě poslouchat písničky z Mexika je trochu moc. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mála animáků, kde hlavním postavám nejde každých 5 minut o "život," ve zběsilých akčních scénách. Coco naopak klade důraz na propracovaný scénář se zajímavou originální myšlenkou. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pixar zase zaválel a tentokrát odeslal diváka rovnou do světa mrtvých. Coco je neuvěřitelně zábavná a hravá komedie, která se ale některými svými prvky mnohdy na míle vzdaluje dětským ideálům a představám. Díky tomu se nejedná jen o pestrobarevnou rozhašteřenou blbinku pro nejmenší, ale i o film s poselstvím a přesahem pro dospělé. Svět duchů je vyobrazen neskutečně detailně, s funkčními zákonitostmi jeho existence a díky zasazení do Mexika ve svátek mrtvých nabývá až mýtických rozměrů. Film se sice nevyhne kýči a ždímání emocí, na to už jsem ovšem u Pixaru zvyklej, takže i když se mi tradičně nezamlouval soundtrack Michaela Giacchina a příběh není kdovíjak objevnej, zasluhuje Coco plnej počet! ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama