Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

bigmatko 

všechny recenze uživatele

kombinácia Dysney Pixar jednoducho vie ako sa robí rodinná zábava v kreslenom svete. Opäť tú máme vizuálne a hudobné divadlo s mexickou atmosférou a piesňami so skvelým slovenským dabingom. Má to vtip, morálne ponaučenie, lásku a aj zásah na emócie divákov v tej správnej kombinácií. Raz darmo dysney je kráľ rozprávok. ()

zipS 

všechny recenze uživatele

Ine nez 5* sa dat neda.. po velmi dlhej dobe opat animak, ktory stoji za tie peniaze do kina. Animacie, detaily, odkazy, humor, smutok a zaroven krasny pribeh ci posolstvo.. vsetko toto robi Coco jednym z naj animakov vobec. ()

marai 

všechny recenze uživatele

Dlho to vyzeralo na Charlie and the chocolate factory na mexicky sposob. Bol som zvedavy, ako sa s tym scenaristi vysporiadaju. Napokon vsak prisiel twist a dej nabral iny smer. ()

Emanuela 

všechny recenze uživatele

Krásne spracovanie od Pixaru. Tlieskam. Úžasný animák so živými farbami a krásnymi piesňami. Krásny príbeh, dobrodružstvo a zábava... ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Brillante! Úžasné! Že má Coco skvělou animaci, úžasnou hudbu a písničky, povedený dabing, chytrý a dojímavý příběh, odkazy na mnoho mexických tradic... zde vlastně není ještě ani to hlavní. Protože že si zrovna animák tak dobře a zároveň citlivě poradí s tématem smrti, by čekal jen málokdo, a už to samo o sobě je minimálně na toho animovaného Oscara. Na běžné poměry je film trošku delší, ale to vůbec nevadilo. Krom kratšího pomalého úvodu se totiž všechno hezky rozjede, střídá se suprová akce proložená rytmickou hudbou a druhá polovina je doslova nabitá zvraty a emotivními momenty, kde už místy nedostanete vydechnout. Coco je krásnou ukázkou toho, že každý úsměv vyvážený trochou slz prostě dělá ty nejlepší a nejzapamatovatelnější animáky. Miguelovo dobrodružství chvílemi bodalo jako šíp do srdce, ale potom o to víc a dýl příjemně hřálo. Paradoxně jedinou nevýhodou pak je, že je třeba zvážit, v jakých letech je to pro ty nejmenší už film vhodný… Ale pokud jsou vaše niños přece jen trochu povyrostlejší, pak nelze než všemi deseti doporučit, abyste si udělali výlet do kina. Nejenom ony, ale i vy odejdete s výborným zážitkem a odnesete si velké životní poselství. // 2D // orig. znění // 19. 1. 2018 // 100% P.S.: Nazvat film Coco byl naprosto geniální tah. Mnohonásobně to umocňuje celou myšlenku. ()

sebulba1981 

všechny recenze uživatele

Nádherný animovaný snímek.Pixar je zpátky a předvádí opravdu to nejlepší,co zatím natočil.Na konci jsem brečel jak želva.Opravdu nádherný film. ()

revere 

všechny recenze uživatele

Silné téma, skvělé provedení a mimořádná nápaditost. Mnoho diváků, nevím kolik, viděl jsem je rozmazaně, slzelo. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Film pro celou rodinu s poměrně originálním námětem a spoustou nápadů, vizuálních gagů, humorných i dojemných okamžiků. Něco jiného na tom zaujme malé děcka a něco jiného dospělé a seniory. Dělalo to studio Pixar, od kterého určitě znáte Příběh hraček 1-3, Hledá se Nemo i Dory, Auta 1-3, Ratatouille, V hlavě nebo Vzhůru do oblak, přičemž k těm posledním dvěma to má tématem, stylem i kvalitou asi nejblíž. Fakt velice příjemné překvapení! Předem nezasvěcení budou možná překvapeni už tím, kdo je vlastně tím titulním hrdinou Coco. Také mě příjemně překvapila většina různých nápisů v obraze, vyvedených v češtině. A ještě jedno malé doporučení: Film si vychutnejte až do samého konce závěrečných titulků, nechci vám hned prozrazovat proč, ale pro mě to byla přesná třešnička na skvělém dortě... Za mě 95 % a obava, že lepší animák možná letos v kině neuvidím. ()

Tezuka 

všechny recenze uživatele

"You have to seize your moment". To je hláška, na které tento film po celou dobu stavěl. Když se podíváte na složení žánrů, tak můžete vidět, že jich je celkem 7. A musím potvrdit, že se doopravdy jedná o širokou škálu motivů, které se mezi sebou vůbec neperou a jako celek do sebe zapadají stejně jako jednotlivé puzzlíky. Moc se mi líbila paralela světa živých a světa mrtvých, ve kterém žijí lidé po smrti tak dlouho, dokud na ně jejich živí potomci nezapomenou. Jakmile se na někoho na světě zapomene, navždy zmizí ze světa mrtvých tzv. konečnou smrtí. Vše se točí kolem malého Miguela, jehož snem je být muzikantem jako jeho idol Ernesto de la Cruz. Když si jednoho dne chce "vypůjčit" jeho kytaru, aby se mohl zúčastnit soutěže talentů, přenese ho to do světa mrtvých a právě tady začíná jeho cesta za hledáním pravdy a podstaty života. Vřele doporučuji originální anglický dubbing, protože postavy mají parádní mexicko-španělský přízvuk a filmem se prožene celá řada španělských slovíček, kterým jsem bohužel se svojí chabou španělštinou vždy neporozuměl. Určitě patří mezi žhavé kandidáty na Oscara a vysoké hodnocení tady to jen potvrzuje :) ()

Zaba 

všechny recenze uživatele

Upoutávka mě moc neupoutala, ale o to větší překvapením byl film. Naprostá spokojenost. Po dlouhé dobbě film, který má co říct. Líbilo se mi, jak je tam krásně ukázána lidová oslava Día de Muertos. Dušičky, jak je slaví v jiné zemi. Od zdobených oltářů oranžovými lístky s fotkami přes pohoštění zesnulých až po metaforickou ukázku mostů do onoho světa. Líbilo se mi, jak je tam prezentována důležitost rodiny. Dalším příjemným bonusem je hudba. Písničky hezké, nevtíravé. Jednoduše řečeno krásná pohádka a za mě jednoznačně 100% ()

petrce 

všechny recenze uživatele

Moc pekny pribeh, ktery nuti k zamysleni o smyslu a dulezitosti rodiny. Tento kresleny film je myslim vic pro dospele nez detske obecenstvo. Dalsi skvostna pixarovka, ktera bude patrit mezi me nejoblibenejsi. ()

kaller 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc sympatický animák s příjemným a stylovým hudebním doprovodem a zajímavým žánrovým přesahem. ()

Carcooli 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, probulela jsem to jako želva. A právě proto nemám ráda tyhle filmy hrající na city - tady toho bylo až až. Všechny děti brečely, myslím, že některé ani nevěděly pořádně proč :) Každopádně na filmu musím vyzdvihnout český dabing, zejména u Migéla (rozdávají se ceny za nejlepší dabing?) Mně, jaké dospělému, se také líbila dobře vymyšlená dějová linka s překvapivým koncem. Pro děti to možná bude trochu náročný film, ale našim se to líbilo. To, že nemám ráda tyhle brečící filmy je můj problém. Chybělo mi ale přece jen trochu víc vtipnějších scén. Těch tam bylo opravdu hodně málo. ()

jenspifa 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejlepší animak za poslední roky, a jestli ne nejlepší, tak rozhodně nejdojemnější. Vryje se do duše. Vzpomínku máš. 90% ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama