Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

pisvejc 

všechny recenze uživatele

Opravdu jedna z nejhezčích a nejlepších pohádek, jakou jsem kdy viděl. Je poučná vizuálně nádherná, krásná, dojemná, prostě pohádka, která ukáže člověku pravou podstatu tohoto svátku a celkově hudební základ, který je zde ztvárněn. Za mě jedna z nejhezčích pohádek, jakou jsem kdy viděl. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Za poslední dva měsíce druhý silný příběh od Pixaru, který mě naprosto dostal. Tím prvním bylo Vzhůru do oblak. S ním má Coco ledasco společného včetně některých dějových zvratů, které se od dalších animáků trochu liší. Takže jsem si v koutku mysli říkal, že něco podobného jsem už nedávno viděl. Jenže jak praví známá sportovní floskule "tohle je o srdíčku". Coco stejně jako Vzhůru do oblak tne ve vypjatých momentech mnohem hlouběji než jiné animáky. A když jste svůj život spojili s osobou, které se v dětství stalo něco podobného jako Coco, tak vás ten konec prostě sejme. Navíc miluju mexickou kulturu - filmy, hudbu, gastonomii i právě pojetí dušiček a představy posmrtného života. Takže ohledně hodnocení nemám co řešit, snad jen jestli po pár letech nepřidám do své filmotéky šestou hvězdičku. Mám teď obrovskou chuť pustit si po česky dabované verzi ne originál v angličtině, ale španělský dabing. Určitě si pořídím DVD nebo blu-ray, protože za tohle si autoři zaslouží moje peníze. Pak dám další projekci a potom u sebe možná šestou hvězdičku přidám. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

To je přesně ten animák, který mám rád. Velmi silný a zamotaný nepodbízivý děj a k tomu výborné barvy a hudba. Dojemný smutný i radostný a krutý a komplikovaný. Dospělí i děti si vezmou to co mají. Už dlouho jsem takový neviděl. ()

Zajacik08 

všechny recenze uživatele

Bol to veľmi dobrý film pri akom mi na konci vyšla aj slzička. Najviac sa mi páčila tá posledná najsmutnejšia scéna. Ja som ten film videl už 3 krát. Odporučam pozrieť ! ()

dundu 

všechny recenze uživatele

člověk by řekl, že když na něco bude muset koukat s dítětem pořád a pořád dokola, protože "tohle je prostě ta nejlepší pohádka a jinou nechci", tak bude mít za chvilku každé, i té nejlepší, plné zuby. Ale musím říct, že u této to teda nějak nefunguje, pořád mě na to baví koukat s ním a lituji každé chvilky, kdy od toho musím odejít :) ()

boss123 

všechny recenze uživatele

Nové dielo štúdia Pixar ma prekvapilo. Očakával som kvalitný animovaný film, ale, že sa Coco stane jedným z najlepších aké som kedy videl tak to som nečakal. V prvom rade musím všetkých tvorcov, ktorí sa na filme podieľali pochváliť za vynikajúco odvedenú prácu. Coco priniesol do vôd žánru svieži vietor a veľmi milo ma prekvapil svojou originalitou. Vyzdvihnúť musím aj hudbu a jednotlivé piesne, ktoré sú také chytľavé, že si ich pospevujem doteraz. Príbeh samotný je zaujímavý a ponúka nejeden prekvapivý zvrat. Aj, keď sa nájde pár klišé tak v konečnom výsledku to vôbec nevadí. Ďalším prekvapením pre mňa bolo, že napriek tomu, že je film určeným mladším divákom tak sa zároveň tvorcovia na celý príbeh pozerajú aj dospelými očami. Čo musím určite oceniť. Animácia je jedným slovom dychberúca a očarila ma hneď od úvodných momentov. Stopáž je tak akurát dlhá. Prvých dvadsať minút je možno trochu pomalších, ale potom sa to rozbehne a až do konca sa nezastaví. Strieda sa jeden zaujímavý a originálny nápad za druhým a celé dielo tým pádom na mňa pôsobí, ako ohňostroj nápadov vo skvelo fungujúcom celku. Coco nemôžem inak, ako doporučiť. Nie len deťom, ale aj starším a ich rodičom. Je to výborný animovaný film aký sa natočí raz za niekoľko rokov a aj napriek tomu, že štúdio Pixar už má niekoľko kvalitných animákov za sebou, tak napriek tomu by som ho zaradil na vitrínu toho najlepšieho od tohto štúdia. Som veľmi rád, že som si takí krásny film mohol pozrieť a veľmi rád mu udelím päť hviezd z piatich a 90%. ()

Koral11 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film. S animovanými filmy se poslední roky roztrhl pytel, že jsem hodně filmů pozadu,. O tomto jsem třeba vůbec neslyšela a jaká chyba! Hezký promyšlený příběh a mimoto miluji španělštinu. Jako hromady jiných se tu s klidem přiznávám, že jsem se také na konci dojala k slzičkám. :) ()

Da_reba 

všechny recenze uživatele

Priemerný až podpriemerný animák, ktorý vyhral oscara a má hodnotenie pretože..... prečo? Jaj lebo je o mexikancoch. Byť tak ešte o černochoch tak je to film storočia tutovka. 45% ()

Pozerac 

všechny recenze uživatele

Día de Muertos. Ja som obyčajný konzument čohokoľvek, vrátane filmov. Filmy, ktoré ma dojmú a vytlačia mi slzy do očí jednoducho milujem. Coco je presne ten prípad a najmä keď nastúpi ,,Babi Coco" na scénu. ()

Eric.Kosar 

všechny recenze uživatele

Disneyovka, všem se to líbilo, film jsem viděl o 2 roky později, klasika. Já ani úplně nevím co o tom napsat, film má naučný účel pro děti, výborná animace, všechno je barevné a kouzelné a zajímavé a úžasné. Akorát mi přijde, že se ty disneyovky od sebe neliší v posledních pár měsících, nevím třeba to je tím, že už se na disneyovky moc nedivám. Ale jo, stojí to za to, jen se to (asi) ničím neliší od ostatních animáků. 4/5 ()

Amina_ 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených pixarovských pohádek. Dobrý příběh o důležitosti rodiny a přijetí svých blízkých, atraktivní protagonista Miguel a neméně dobré vedlejší hrdinové a hrdinky. Doporučuji. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Toto hneď zlepší deň. Jedna z najlepších, najrozmanitejších a najkúzelnejších pixaroviek za posledné roky. Plná originálnych nápadov, ľahkých vtípkov, mexickej hudby a nabitá úžasnými emóciami, ktoré na konci rozhodne dojmú mnoho ľudí. Len škoda, že všetky pesničky neboli v španielčine, bolo by to ešte viac podmanivé, ale to je len detail. ()

kodwin 

všechny recenze uživatele

Přestože za mě slabší pixarovka, pořád nadprůměrný animák. Coco mi přišla až moc vysoustružená podle všech možných pravidel. Méně je někdy více ... ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Bulela jsem? No jasně že jo. Slyšela jsem o tom leccos, že to je boží, že to má ultra skvělé hodnocení, že to všichni milujou a že to je taky strašnej doják. A ano, zřejmě všechno platí. Den mrtvých je sám o sobě nevyčerpatelným zdrojem témat a tady si s tím tvůrci poradili mistrně. Děj odsýpá, nejsou žádné hluché pasáže, je to neskutečně vtipné a milé, a pokud se nerozbrečíte, tak nevím. Písničky děsně chytlavé. Občas by možná neuškodily titulky; užívají se běžné španělské výrazy, kterým jde z většiny rozumět (povětšinou ve stylu pozdrav nebo poděkování), ale pak tam byly i fráze, které jsem si musela domýšlet. A ano, jakmile se tam objevil Hector, odhadla jsem, kde je zakopaný pes, takže jsem kdovíjak překvapená nebyla, ale skvělá podívaná to byla i tak. Vřele doporučuju. Dokážu si představit, že se na to klidně za týden podívám znovu. ()

Orion12 

všechny recenze uživatele

Naprosto okouzlující animák od Pixaru, který se chová více dospěle a hodně útočí na emoce diváka. Hlavním odkazem Coco je chut jít si za svým sen , ale hlavně rodina a jak je důležitá. Coco má naprosto nádhernou okouzlujíci animaci, originální zápletku i příběh, který je nepředvídatelný, baví diváka celou dobu a hlavně po celou dobu je dojemný a nutí vás přemýšlet nad mnohými věcmi, k tomu přispíva i fakt, že postavy jsou úžasně napsané a každá má v příběhu svoje místo a žádná postava není kladná nebo záporná celou dobu a spousta z nich je černobílá. Pixar umí úžasně pracovat s vyprávěním , kdy od začátku budete něco tušit , ale jakmile se odhalí pravý záporak/ zápletka tak prostě tohle jste pravděpodobně nečekali a budete si říkat co ?. Úžasný je hudební doprovod , kdy sedí do pozadí a písničky jsou dojemné a úsměvné. Celkově celé zpracování světa mrtvých je velmi originální a je to podle Mexické kultůry (kdy animátoři Pixaru strávili v mexiku několik měsíců , aby pochopili kulturu a zvyky.) Za mě jeden z nejlepších animáků od dob Nema, kterého jsem si zamiloval hlavně jako dítě , ale tenhle animák jsem si zamiloval , ikdyž jsem o dost starší:). Úžasný dojemný , dospělý příběh a nádherné prostředí s perfektní animací a ponaučením , že rodina tady jediná pro tebe vždycky bude. 9/10. ()

Mrsina 

všechny recenze uživatele

Já nemůžu uvěřit svým očím, co jsem právě viděl. To je tak naprosto krásný a úžasný film s tak přenádherným příběhem, že 95 % veškeré kinematografie tomuhle nesahá ani po kotníky. Za mě rozhodně nejlepší animák, jaký jsem v životě kdy viděl. Na tohle budu vzpomínat hodně dlouho. ()

marttul 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější pohádka a zároveň jeden z mých  nejoblíbenějších filmů vůbec. Miluju Mexico, miluju jejich tradice a kulturu. Je to dokonalý vizuálně, příběhově, hudebně. A to si vždycky říkám-sakra, je ti přes třicet, nebudeš brečet u pohádek! No...a pak přijde Coco.:) ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama