Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

boshke 

všechny recenze uživatele

Výrazně "nevtipné", ale bohatě vyvážené silným příběhem a nápaditostí. Párkrát jsem k slzám neměl daleko. Dabing trochu zabolel, ale když jsem slyšel kus originálu, tak musím uznat, že český dabér se k hlavní postavě hodil mnohem více. Máme se rádi, ve stáří i v mládí! 100% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní animák plný barev se skvělou hudbou. Dlouho jsem váhal, jestli si to pustit. Začátek je sice pomalejší, ale konec vážně stojí za to. Je to taky dost originální. Čeká nás i pár zajímavých zvratů. Celý svět mrtvých mě dost zaujal a jeho fungování. Je hezké vidět tak dobrý film z mexického prostředí. Každý si tam asi najde svoje. Už dlouho mě žádný film takhle nedojal. Pixar prostě umí. Obsazení není moc známé. Hudební scény jsou parádní. "Chci být muzikant!" ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Statočne som celý film dopozeral a teraz by som mal obhájiť moje dve hviezdičky, ktoré znamenajú, že film nemal byť nakrútený. Detské filmy by mali mať fantazijný náboj a mravné ponaučenie. Coco s fantáziou zamieril medzi kostlivcov, čo ma znepokojuje rovnako, ako víťaziaci gangstri, tolerovaní devianti a obdivovaní násilníci. A mravné ponaučenie spočívajúce v téze, že rodina je nadovšetko je viac ako diskutabilné. Všetko ostatné je v poriadku, či už sa to týka vizuálu alebo hudobnej stránky filmu. Mňa však nikto a nič neprerobí na obdivovateľa nemŕtvych postáv, ožívajúcich cintorínov a podobných rekvizít. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na "Coco" som sa tešil pôvodne ešte v roku 2017, nakoľko som veril, že sa filmu dočkáme v novembri. Koniec koncov, Dia De Los Muertos sa slávi v novembri. No miesto toho sa do našich kín film dostal až v januári 2018, tak som si hold musel počkať. A v rámci toho, že som ešte nedávno zakončil "Pixar maratón" a mám filmy ešte čerstvé v pamäti, tak otvorene poviem, že toto je najlepší Pixar film od čias "Inside Out". Nemyslím si, že by som to hodnotil ako jeden z najlepších Pixar filmov vôbec, ale rozhodne ide o film, ktorý človeka zahreje pri srdci a veľmi pekne podáva svoju hlavnú myšlienku, ktorá je dôležitosť rodiny. Postavy vo filme sú skvelé, film má vynikajúcu atmosféru a okrem toho vyzerá absolútne nádherne. Vo svete mŕtvych, by človek mohol kľudne stráviť celý svoj život. Keby sa to dalo. Hudba vo filme je úžasná a skvele sa to počúva, a okrem toho sú tu ešte aj skvelé zvraty, ktoré ma dostali a posunuli film do úplne iného levelu. Páčia sa mi mnohé momentky z filmu. A nielen dobrý a kreatívny humor, ale rovnako aj momentky, ktoré ukazujú, aké dôležité je pamätať si svojich blízkych. A najlepšie na tomto filme je, že Coco je tu v podstate len vedľajšia postava, ktorá má ale v skutočnosti tú absolútne najdôležitejšiu rolu. A nie, nepoviem viac, lebo by to boli veľmi veľké spoilery. Myslím si, že príbehom to dokáže chytiť rovnako deti aj dospelých a vizuálne to budú decká milovať. Ak chcete ísť v januári na dobrý animovaný film do kina, tak "Coco" je jednoznačne skvelou voľbou. A rozhodne film hodný toho, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pixarovka s tradičně špičkovou animací, ale nějak na mě nezafungovala jako nejlepší snímky studia. Jakoby vážnější pasáže s tou rozjívenou komedií tentokrát hůře držely pohromadě (70%). ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pixarovka s nejvybroušenějším scénářem a těmi nejkrásnějšími rodinnými hodnotami. V závěru vzlykala půlka sálu včetně mě. Škoda, že se to pořádně rozjede až ve druhé polovině a je to lehce natahované. Ale ten svět, vizuál opět o kus dál (místama už to nevypadá ani jako animák!) a závěrečné emoce to u mě vytahují na jednu z nejlepších pixarovek ever. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prehodnotená rozprávka s nie výnimočným dejom a už vôbec nie postavami. Animácia je ok, ale chýbala mi farebnosť. Vtipu bolo tiež tak polovičato, nebola to žiadna mega zábava, čakal som viac humoru. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Asi nejemotivnější a nejdojemnější pixarovka, u které si ale netroufám tvrdit, že zaujme mladší publikum. Vizuálně se opět jedná o bezkonkurenční animák a nechybí i nějaké to ponaučení (tentokrát, že rodina je to nejdůležitější), ale příběh a hlavně tempo vyprávění mi přišlo trochu slabší. Vtipů je zde minimum a chybí více "akce", která by příběh posouvala kupředu. Přesto povedený, ale ve výsledku slabší kousek z produkce Pixaru. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Psema napsal naprosto dokonalý a výstižný komentář. Film je vlastně svým příběhem neskutečně fašistický a svojí vnitřní myšlenkou naprosto odporný. Za každou cenu nevyčnívat, nejít si za svým snem, být nikdo.....což mě jako člověka který se vzdal svého snu na úkor rodině a obyčejné (leč výdělečné) práci. Takže tyhle pocity jsem měl při sledování stejné jako Psema a když jsem si přečetl jeho komentář až sem se zděsil, jelikož dokázal použít slova která přesně byla v mojí mysli. Jenže sem se na tuhle stránku filmu prostě úplně vysral, nakonec sem to díky úžasnému vizuálu a zábavnosti filmu celé odpustil, což se mi nestává. Rád a z drtivé většiny chodím proti proudu a co na srdci, to na jazyku v boji proti ovcím, ale ten film je tak krásně kouzelnej, zábavnej a svět mrtvých tak krásně promyšlenej, že jsem se stal ovcí a nechal toho hnidopicha v sobě mrtvého a užil si super blbinu, aniž bych v ní musel za každou cenu hledat sračky které tam mezi řádky jsou a to pořádné. Občas prostě lepší vypnout.90%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Kvalita! Promakaná pixarovka, vtipná, pestrobarevná, zábavná jak pro děti, tak pro dospělé, výborný scénář a v závěru i slzička dojetí. Pěkné! ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Coco” vôbec nie je ani hlavná postava, ba ani vedľajšia, a pritom je neoddeliteľnou súčasťou animovaného, počítačového spracovania, veď i samotný názov snímku, na ňu odkazuje. Ako to vlastne teda je ? Väčšinou hrá „druhé husle” , a pritom je tak strašne dôležitá. K tomu sa ešte postupne dostanem. Coco je už v podstate prababkou na dôchodku, a to v extra pokročilom veku, keď malý chico Miguel je jej pravnukom. Patrí sa načrtnúť, že sme kompletne v Mexiku, kde sa schyľuje už k povestným "Dušičkám" , ale zatiaľ, čo sa u nás slávia v takom komornom, TICHOM duchu, so samými kvetmi a sviečkami, u nich sa Sviatok » Día de los muertos « (Deň mŕtvych), nesie v úplne opačnom význame, t. j. jeden príklad za všetky - hodovanie na cintorínoch a cetera, príde vám to následne, celé pomerne, dosť absurdné a bizarné, či trebárs čudesné ? Tak, to ste na správnej adrese, alebo ešte iba na samom začiatku, čo bude ďalej. Ak ste takýmto čudáckym zvykom čoraz viac naklonení, tak, nech sa páči, ale dopredu vás musím varovať, že vám bude tuhnúť krv v žilách, teda, aspoň mne, určite áno. Chlapec inak leští topánky, túži sa stať vychýreným muzikantom, ako jeho slávny prapradedo, je z generácie obuvníckej rodiny, no, tí o tomto nápade ani počuť, a preto mu i babka gitaru rozmláti na franforce ! Neznášajú hudbu, no, majú na to dôvod. Akýmsi zázračným spôsobom sa chlapčisko zrazu dostáva do ríše mŕtvych, kde musí vyhľadať svojho zosnulého príbuzného, aby mu udelil "požehnanie" , inak ostane už navždy medzi týmito kostlivcami !!! _ Trošku pritiahnuté za vlasy, čo poviete, že tento scenár poriadnych výmyselníkov Unkricha s Molinom, ktorí sú zároveň i režisérmi/spolurežisér, je ako z filmu Mŕtva nevesta Tima Burtona ? Pixar očividne zahral na mexickú notu, ale bohužiaľ súčasne s tým, že si rozladili struny, a tak je ich hranie tým pádom - rozladené i rozporuplné z pozície diváka ? „Digitálnu drinu” i napriek tomu neocením, pretože už samotná myšlienka mi príde, ako zo zlého sna. Bez vážnej ujmy na zdraví som absolvoval celú Coco, pričom mali po ruke aj nadštandardné/štandardné „eso v rukáve” , čím sa hodnotenie vyšplhalo na solídnych 60 %, nič viac, ani nič menej, je to konštantné, nemenné, trvalé, už stačí iba urobiť pevný zvar ! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc fajn animák. Nevím, jestli je lepší než jiné hitovky, ale určitě je dostatečně zajímavý a zábavný na to, aby dokázal zaujmout děti i dospělé. Jediné, co mě ještě bude zajímat, jak se povede dabing (a nebude to vzhledem k mnoha písním jednoduché). Takže poslední hvězdu si ponechám do doby, než to uslyším nadabované. Přece jenom animáky v originále zrovna nevyhledávám - už jen z toho důvodu, že je budu chtít pustit někdy svým dětem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety se tvůrcům od Pixaru podařilo ohromit dechberoucím V hlavě a pro tentokrát přebírá štafetu nejnovější kousek, který se skrývá za skromným názvem Coco. Divák má možnost na sto minut uniknout do nádherně barevného spektáklu, ve kterém se střetává svět živých a mrtvých - a také svět lží a pravd. Musím se přiznat, že mě už vskutku dlouhou dobu v kině (a vlastně ani doma na PC/TV) žádný film nedojmul tolik jako právě Coco. Pokud budete očekávat bláznivou taškařici na sto barevných způsobů, tak budete nejspíš zklamaní - o tom tento snímek rozhodně není. Humorných scén tu najdete spoustu, ale jsou podávány v rozumných dávkách. Tento snímek sází zejména na hluboký příběh, ve kterém se skrývá nejedna nečekaná odbočka a hlavně (již mnohými zmiňovaný) plot twist, kterému se divákovi ve většině dnešních animáků nedostává. Zkrátka velice vydařené dílo, které člověku připomíná, že bychom neměli soudit knihu podle obalu, že každá pravda i lež má stejně jako mince dvě strany, a hlavně, že tím nejcennějším klenotem, kterého se nám může dostat, je milující rodina. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Día de los Muertos je možná nejzábavnější způsob slavení Dušiček na celém světě. Žádné zádumčivé návštěvy u hrobů, ale spousta masek, lebek, alkoholu, veselí - a duše zemřelých přicházejí za živými, ne naopak. Jednu noc v roce se tak prolínají světy, které jinak paralelně existují vedle sebe. Je proto riskantní si s mrtvými něco začínat, co kdyby se nepodařilo včas vrátit... Poprvé se tak hrdiny v animáku stali Mexičané. Není divu, že Coco bořilo rekordy návštěvnosti v tamních kinech. Film se ovšem nevyhnul otravným klišé, jako je proměna vzpurného chlapce ve vzorného hošíka, hektolitry patosu a kýče, povinný doják... Blbý taky je, že popkulturních narážek tu vůbec není mnoho, zaujme snad leda specifické focení selfíček s lebkami, a sice se mihne i největší mexická celebrita všech dob Frida Kahlo, ale děj s kulturně jiným světem vůbec nepracuje. Přitom kolik fórků se mohlo vymyslet! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Táto veľkolepá pestrofarebná smršť sa zachránila v druhej polovici, keď sa dofantazírovala k peknej pointe a napokon zachránila príbeh. Ten potreboval priveľa kľučiek a neuveriteľné množstvo slov, ktoré príbeh zabíjali. Našťastie všetko dobre dopadlo. Technicky je film na dobrej úrovni, ale to sme si už u Disney-Pixar zvykli. Lepší priemer. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle latino animák mi hodně připomínal Knihu života z roku 2014. Oba to jsou latino hudební animáky, jsou si celkem podobné. No tady už to na mě až tolik nezafungovalo. Tedy určitě se jedná o kvalitní počin, líbilo se mi to, příběh je zajímavý, ovšem je to film na jedno zhlédnutí. Měl jsem u toho ten pocit, že to bylo fajn, ale příště bych si to už nepustil. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Napaditý kousek. Nejlepší animák posledních let. Způsob, jakým se tu staví příběh i využití křesťansko pohanské (aztécké) posmrtné mytologie je skvělý. Dojemná místa i humor jsou tam, kde mají být a fungují. A taky tu skvěle funguje český dětský dabér v hlavní roli. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Pro začátek. Animované filmy nejsou nic pro mě. Nikdy mě to nedojímalo, nějak zvlášť nerozesmálo, nepřišlo mi to roztomilé ani nic podobného. Já sám bych na to do kina nikdy nešel. Trailer také nenaznačoval, že by mělo být něco jinak. Přesto tomu tak je. A ne že by si mě to získalo humorem. Coco boduje úplně jinak, na takové animáky by měly chodit malé děti do kina a ne na ty nicneříkající blbosti. Dojemná připomínka toho, že na zesnulé nemáme zapomínat. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Že je Coco animák o rodinných hodnotách, to asi nikoho nepřekvapí. Zpracování tématu ale už určitě ano. Nemluvím ani tak o originální inspiraci mexickým svátkem mrtvých a výletu do záhrobí, které je vizuálně překrásné. Jde o neinfantilní poselství o rodinné dynamice, vzpomínkách na mrtvé a fakt, že vzpomínky na mrtvé nemusejí nutně vést k pláči. Právě kvůli poslednímu bodu bych film doporučila spíš dětem starším devíti let, které ho už budou schopné pobrat. Coco je pro mě jeden z nejpovedenějších animáků za poslední roky a třebaže je těžké nebýt na konci filmů citově pohnutý, Coco nikdy nesklouzne do takové té brutální formy citového vydírání. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama