Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Může něčí prapradědeček, který má podobu pomalované kostry, působit sexy? Coco mi na to dal překvapivou odpověď. Může někdy americký animák o rodinných hodnotách nepůsobit trapně a obehraně? Může! Pojednal to téma vtipně, přemýšlivě a tak, že jsem měla velkou část filmu slzy na krajíčku. Coco, Coco, přes počáteční rozpaky, na jakou to omletou záležitost se dívám, jsi mě dostal. Mexické písničky mi zní v uších a já mám náladu se usmívat. ___ P. S. Oscara za "Remember me?" Za tu nejkýčovitější písničku? Za tu vypočítanou na efekt pro nepřemýšlivé? Běžte do --- hudebky! Všechny ostatní písničky tohohle filmu jsou mnohem lepší! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Coco vypadá nádherně a má sympatický příběh. Přišlo mi to celé ale tak nějak chladné, a nebrnalo to na stejně chytlavou notu jako kdysi třeba Ratatouille. Jako by Pixar ve snaze vytvořit další opulentní dechberoucí svět nevnímal, že nejsilnější je v jedné uzavřené místnosti na konci filmu... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slušně to pracuje s jihoamerickou (a nejen jihoamerickou, v Asii i Africe a některých jižních a severských zemích Evropy to funguje obdobně) tradicí a přesvědčením, že mrtví žijí stále s námi, a dokonce je jednou v roce možné je spatřit a setkat se s nimi. Ostatně, kdo četl Marquézových Sto rok samoty, ví, o čem je řeč. Na to je napasován poměrně ústrojně příběh kluka, který chce být slavným muzikantem, ale rodina je proti, a tak musí do říše mrtvých pro „požehnání“. Ale věci se poněkud zamotají. Je fakt, že konec tvůrci dojili - zbytečně - až přespříliš, všem nám bylo jasné, že kluk MUSÍ vzít tu kytaru a tu písničku zahrát, ale trvalo pár minut, než k tomu konečně došlo. Ale jinak hodně pozitivní film o síle rodiny (i když se ne všichni vždy musíme) a myšlenek i na ty, kteří s námi právě nejsou. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Vypiplaný vizuál a příběh s opravdovým poselstvím v mých očích sráží na kolena fakt, že hlavnímu hrdinovi vychází všechno na jedničku. Zároveň se všechno děje tak rychle, že v konečném důsledku nejsou finální emoce zasloužené. Tahle Pixarovka mi zase tak nesedla nejen svým humorem. V kinech každopádně zaválela a odnesla si přes 800 mil. USD. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na doporučení kolegyně jsem si to s dcerkou pustil a věděl jsem, proč jsem se tomu bránil. U toho asi opravdu nemůže zůstat ani jedno oko suché, ani u těch nejzarytějších cyniků anebo lidí s ledovým srdcem. Na druhou stranu ti asi tento příběh ani vyhledávat nebudou. Všechno do sebe krásně zapadá, nádherný vizuál, zvláště v Říši mrtvých, silný a dojemný příběh, k tomu ten latinos prvek, který všemu dodává větší šmrnc. Když nad tím přemýšlím, možná nejlepší a nejkrásnější snímek, který jsem od Pixaru viděl. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka o tom není pochybu ale to je asi vše není nic co by mě donutilo jít víš a zase se na to rád podívat. Začátek se mi líbil ale v momentě světa mrtvých sem se bohužel začal nudit. Mexico kostlivci nepřesvědčily. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nikterak se nevyhýbám animovaným filmům s nemrtvými (jak bych taky mohl, že?), ale Coco se k mým oblíbeným určitě nezařadí. Od záhrobního světa očekávám určitou atmosféru, kterou výborně zvládá Tim Burton, v tomto případě jsem dostal jakýsi karneval barev a štěstí. Chápu, že mají Mexičani jiné tradice, ale z tohoto snímku jsem měl dojem, že se na smrt vyloženě těší, pokud si někdo nezapomene vystavit jejich foto. Příběh mě v první půli nezaujal vůbec ničím, v té druhé se situace sice zlepšila, ale že bych byl štěstím bez sebe, to říct nemůžu. Na mě tu bylo příliš mnoho hudby a rodinného štěstí, ale k tomu, abych se bavil, bych potřeboval lepší humor a méně průhledný děj. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nic, z čeho bych se posadil na zadnici. Vlastně jsem ani neměl potřebu to nějak sledovat a dost mi toho uteklo při hraní si s dcerkou....že bych toho litoval a rád si to pustil znovu? Ani náhodou :-D ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pixar opět útočí na ty nejvyšší filmové příčky a vážně se mu to daří! Coco je totiž rozmáchlým vizuálním a příběhovým "animákem", který nabídne mimo jiné i skvělé písně a nezanedbatelný sociální přesah. Na snímku Vás rovněž zaujme i fakt, že se pravděpodobně jedná o příběhově a scénáristicky nejzhuštěnější snímek studia a animace se místy blíží téměř realitě. Takže, co dodat na závěr? Coco je perfektním filmem na který se krásně dívá a který nám nenásilnou a vtahující formou vštěpuje rodinné hodnoty. V kombinaci s chytlavými písněmi se tedy jedná o prvotřídní audiovizuální zážitek, který byste si rozhodně neměli nechat ujít! „Remember me, though I have to say goodbye...“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - super! Pixar animované filmy umí a mě se líbí. Sice kvalitou to Toy story a ani Hledá se Nemo nedožene. Přesto mě tahle oslava mrtvých ale bavila. Miguel je sympatický mladík a jeho výlet o jedné noci do říše mrtvých je zajímavý. Říkám zajímavý, ale příběh velmi často poukazuje na rodinné hodnoty a na konci ještě přitvrdí. Finále je pak dojemné a jak už u Disney bývá, tak i dopadne dobře. Celým příběhem Coco zní skvělá hudba a několikrát se dostane i na humor. Musím říct, že kvalita filmu se neustále stupňuje a baví čím dál víc. Takže jsem si po velmi dlouhé době užil animák v kině. Sice mám jiné favority na žebříček nejlepších či nejoblíbenějších animovaných filmů. Přesto si ale myslím, že je Coco podařený. Naanimováno je to skvěle, hudebně pěkné a po příběhové stránce super. Takže za mě určitě podařený film. (80 %) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Viac Disney než Pixar (ale to už platí dlhšie... vlastne pridlho... či nezvratne?). Ale okrem toho, a až na pár prepálených scén, tomu niet čo vytýkať. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Co říct... Naprostá bomba a minimálně jeden z nejdojemnějších animáků, jaké jsem viděl. Vím, že to u mě mají animované filmy trochu jednodušší, nicméně Coco je prostě... nádhera. Tenhle neskutečně nápaditý snímek s mistrovským scénářem je jednoznačně můj osobní favorit roku 2017. Hlavně díky originálnímu námětu, úžasnému mexickému nádechu, odvážnému plot-twistu a extrémně emotivnímu závěru (tentokrát jsem měl teda pořádně co dělat, abych se nerozbulel v kině plných dětí) je snímek dobře zapamatovatelný i mezi těmi x dalšími skvělými animáky, které vznikají každým rokem. Za mě maximální nadšenost. 100 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Najkrajší kino zážitok hneď takto na nový rok. Coco má srdce, dušu, krásnu hudbu a plejádu nezabudnuteľných postavičiek. Príbeh je pekne zauzlený a hoci sa prekvapivý zvrat dá čakať, je podaný s citom a hlavne kúzelne. Finále vo vás potom len žmýka pozitívne emócie. Mal som strašný problém nerozplakať sa pred deckami. Oči mi slzili ako divé. Nádherný príbeh o smrti, jej pozitívnom aspekte a presahu v podaní mexickej mytológie. Neviem či som videl krajší a silnejší film od Pixaru od Toy Story 3. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Coco je podľa mňa jeden z najlepších Pixar filmov, aké doteraz vznikli a zároveň pre mňa tvorí jeden z najsilnejších zážitkov, aký som na poli animovanej tvorby zatiaľ videl. Perfektné piesne, výnimočne aj bezchybný slovenský dabing a v neposlednom rade to, že smrť nepredstavuje úplný koniec je to, čo tvorí z Coco taký nezabudnuteľný film, akým dnes je. 10 Ernestových gitár z 10 ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

Pixar se vrací zpátky na výsluní a prezentuje se v jednoznačně nejlepší formě od třetího Toy Story.. Coco je moc příjemná (nejen) rodinná podívaná s mistrně propracovaným scénářem, chytlavými songy, spoustou vtipných scén a extrémně dojemným finále, které mě rozložilo na molekuly.. nebýt pár hlušších míst uprostřed, šel bych do plných, tak snad Pixar tuhle nastavenou laťku udrží i nadále.. silné 4* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Takto by to asi vyzeralo, keby bol Burton veselý človek. Záhrobný animák nabitý veselými barvami. Zo začiatku nuda o nudnej rodine, že som začal uvažovať o vypnutí. Po prechode na druhú stranu moju myseľ začali stimulovať informácie o posmrtných pravidlách, dej sa rozutekal a miestami slabšie chvíle vyvažoval krásny vizuál. Potom prišiel zvrat č. 1 a následne č. 2. Tie kvalitu príbehu predsa len zachránili. Doják na konci už vlastne len zaklincoval celé snaženie o srdcervúce ponaučenie o hodnote rodiny. Hodnotenia typu najlepší animák za posledné roky sa u mňa nemôžu stretnúť s pochopením. Skvelo vyzerajúci, so zaujímavým príbehom, ale bez schopnosti nadchnúť a s absenciou toho najdôležitejšieho čo od animákov potrebujem. Je totiž bez nezabudnuteľných postáv. Nemáte si koho zamilovať, aj keď to Coco po Vás tak strašne chce. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Krásný vtipný i dojemný emotivní příběh o soudržnosti rodiny v nádherně barevném a dokonalém vizuálním balení. Díval jsem se na film s dětmi 10 a 13 let a v polovině filmu už jejich zájem ochaboval. To je bohužel u těchto kvalitních animáků problém, že jsou pro starší či dospělé publikum, které ocení přesah více. Přesto však vydržely do konce a starší, který to od třetiny sledoval už jen na "půl oka" a před koncem, kdy příběh graduje do velkého dojáku, se jeho zájem navrátil, ohodnotil "bylo to zajímavý!" - což je v překladu vysoké kladné ohodnocení :) 92% (viděl jsem: 1x cz) ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Trochu předvídatelná nuda - Pixar od převzetí Disneyem je více vidět pohled na svět od myšáka než co jsme byli zvyklí od lampičky. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem o filmu naprosto nic. Asi o to více mě dostal. Je zajímavé, kolik emocí snímek dokáže vyvolat. Opravdu jeden z nejlepších a nejemotivnějších animáků. Bravo! ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama