Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (787)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Trailer ma sko odradil, ze nieco podobne uz som videla a co tam chcu 105 minut riesit... Ale nakoniec ano, pekne to je. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ten pravý Pixar se v tomhle fimu vrací. Vtipný a v závěru i hodně dojemný příběh o tom, co znamená rodina. Tedy vlastně docela klasika, ale zasazení do mexické mytologie tomu dává opět něco nového neokoukaného. Pro Evropana obzvlášť. Animace je krásná, barevná, občas bych ale možná někde veprostřed krátil. I když je to animák pro děcka, občas toho poskakování a klasických padacích gagů bylo moc. Protože jinak je Coco vlastně dost dospělý film, obsahuje pár nečekaných dějových zvratů a jednoduše má, na rozdíl od mnoha jiných animáků, co vyprávět. Finále nedojme jen toho největšího cynika. K mému překvapení to ani není muzikál. Písničky tam sice jsou, ale jsou součástí děje a navíc jsou příjemně nevtíravé. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

To bylo tak roztomilé a smutné... Pixarové animáky nikdy ještě nezklamaly, člověk zcela nevědomky absorboval cizí kultůru a tradice, které ještě navíc byly podané skvostným příběhem. Hned bych takovouhle tradici zavedla i tady. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Prvú hodinku som bol smutný. A nebolo to z dôvodu námetu tohoto animáku ( posmrtný život, spomienky na zosnulých ). Bol som skleslý skôr z toho, že sa dívam opäť na brutálne preceňovaný snímok. Ale potom prišiel booom ( od pointy ) a následný príval zábavy a emócií, z ktorých som bol už rozžialený tak, ako si to štúdio želalo. Ono tá nevyrovnanosť je vlastne k dobru, pretože divák by asi nezvládol, aby bol celý film v takej intenzite, ako záverečná polhodina. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Pred Cocom bol už tradičný disneyovský kraťas....tentokrát vlastne ani o kraťas nešlo, prišlo mi to neskutočne dlhé.....a až po filme som si uvedomil aké sú všetky postavy okolo ľadového kráľovstva tuctové, ploché a povrchné. Coco je úplne iný. Pohladí na duši, zahreje pri srdci a dojme k slzám. Krásny príbeh o chlapcovi pre ktorého je hudba všetkým a až v posmrtnom svete zisťuje aká je rodina pre neho dôležitá. Musím tradične pochváliť perfektný slovenský dabing ktorý zase raz dokazuje že v dabovaní animákov nemáme konkurenciu. 3D tentokrát skôr priemerné. Neurazí, nenadchne. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Úžasný animák, který ač se tomu dalo těžko věřit, tak překvapil a překvapil hodně moc. Velmi nápadité, ale hlavně je to jak pro malé, tak hlavně velké diváky. I přesto že hudební pohádky nevyhledávám, tohle mi neskutečně sedlo a dojalo. To se mi u pohádky nestalo už hodně, hodně dlouho. Ale zde jsem nejednu slzu uronil. A myslím že v sálu jsem jediný nebyl. Prostě téma nad kterým nejednou každý člověk přemýšlel na filmových plátnech a ještě z dílny Pixaru… No prostě nádhera. Hlavně výborná lokace děje. Mexiko je svérázné, to bezesporu, ale zajímavé a kouzelné (,,Ale kdo by chtěl žít v Mexiku?“ Tři Billboardy kousek za Ebbingem). A písničky též super a hlavně výborný český dabing, po také dlouhé době. Jedinou kapkou na filmu nakonec zůstává tedy jen předfilm Vánoce s Olafem, jehož reklamní tah chápu, ale tohle přece Disney zapotřebí nemá….90% ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Je to krásný příběh a stále znova a znova mne překvapuje, že u Pixarovských filmů uroním téměř vždy slzu. Na jejich majstrštyky Ratatouille, Wall-E a Up! tam sice ten chlup schází, ale i tak patří Coco nově k mým oblíbeným animákům. Díky! ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

WOW...teda Caballeros! Tak dlouho jsem odkládal tento Pixar počin. Zapnul jsem TV a tam COCO. Krásně barevný svět s krásnou mexickou hudbou a jednoduchým, ale o to více silným smyslem pro rodinu. Jedna hvězda šla dolů jen za až moc rychlé odhalení a vypořádáním se záporákem. Chybělo mě jeho konec doslova! Spoiler:  že lidé na něho opravdu zapomněli a on se postupně vypařil. Konec spoileru. Hodně osvěžující od Pixaru. Ten konec nenechá nikoho bez slzy. Hodnocení OST: Giachino opět super, ale i ty mexické písničky byly skvělé! 9/10 ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako např. s filmem Scott Pilgrim vs The World - těžko objektivně hodnotit film, kde se člověk ve hlavním hrdinovi tak moc vidí. Pro člověka znalého Pixarovských animáků byl(a) Coco taková Greatest Hits kompilace - některé aspekty si to půjčilo z Up, některé z Brave, některé z Inside Out a určitě by se našly i jiné. Což samo o sobě není nic špatného. Je to kvalitní film. Krásné dvouhodinové ponoření do (pro mě) cizí kultury. Ale čekal jsem něco víc než jen Frankensteinovo monstrum, jelikož poslední dva filmy nebyly new IP a vím, že Pixar new IP prostě UMÍ (s tím, že se na minulé dějové prvky nespoléhají). Stále je tam znát taktovka Disney, částečně ve špatném, ale hlavně v dobrém - Pixar se vždy mohl chlubit prvotřídní animací a i tady je to znát díky produkci od Disneyho - zejména hřbitov plný zapálených svíček, s tím spojená hra se světly, prostory plné "lidí" nebo renderování textů v lokální řeči. Další velké plusy - kulturně odpovídající chytlavý soundtrack, který zároveň díky tomu je nezaměnitelný. Rodinná dynamika Miguelovy rodiny a postavy celkově. Některé trefně vypointované situačně-komické chvilky. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na Coco vadilo, jak se ten film snažil být dojemný a sladký. Nejdřív jsme museli litoval Miguela (chudák si nemůže zahrát a zazpívat (zazpívat si u nás doma nemůžeme taky, protože se tím navzájem tak akorát štveme), pak i Hectora, který se k Miguelovi připojí "jen tak náhodou". Ono by to v jistých chvílích možná i fungovalo, kdyby se pokaždé nenašlo nějaké "náhodné" nebo náhradní řešení vzniklé situace - všechno tak samozřejmě nakonec dobře dopadne a Miguel tak bude na výlet do říše mrtvých (ano, mrtvých, ne do Disneylandu) vzpomínat jako na takový fajn výlet. Oceňuji ten nápad s využitím mexické kultury, byť to silně zavání současnými požadavky na rasovou a kulturní pestrost a toleranci ve filmech a seriálech jak pro dospělé tak i pro děti (zajímavé, že v Alabamě jim i tak vadí homosexuální zvířata v animáku). Také mě mrzí, že tento nápad nebyl využit trochu hororověji nebo že říše mrtvých nebyla od našeho světa nějak výrazněji odlišena - až na ty kostlivce je zde říše mrtvých téměř totožná s naším světem. Vadily mi i písničky, jenž by možná vyzněly lépe ponechané v originále, ale zase - kvůli dětem - to s titulkama prostě být nemůže. I přes všechny poznámky se mi na Coco překvapivě dobře koukalo, tvůrci si opravdu dali záležet nejen na animaci ale i na tom, aby si člověk pokud možno co nejméně všímal všech klišé - což si hodně lidí podle mě nevšimne - a nechal se dojmout. To nutkání bylo někdy opravdu silné. Pro děti to musí být zážitek, jen aby se pak nedivily, jak říše mrtvých vypadá v jiných filmech. 7/10 ()

annanah 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejoblíbenější pixarovka, příběh Miguela má skutečné srdíčko a o jeho rodinné historii se zde dovíte mnoho. Od začátku vás příběh vtáhne do děje a nepustí. Animace je nádherná a říše mrtvých oplývá tunou skvělých nápadů. A pak je tu hudba... Remember me je geniální song, který si Oscara zasloužil. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Návrat legendárního lampičkového studia včetně klasické pixarovské ždímačky emocí na konci. Velkolepá hudební i vizuální žranice, neotřelý příběh i scénář, chytlavá hudba i sympatičtí hrdinové. Jo, prostě Pixar může slavit, i když mě tentokrát nedostal úplně a nebýt toho opravdu silného konce, možná bych šel s hvězdou ještě dolů... 75% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem u Zootropolis chválil dospělý přístup, zde to platí dvojnásob. Neskutečně promakaný příběh do nejmenších detailů a namíchaný přesně tak, aby děti pobavil a dospělé donutil k zamyšlení a možná i k dojmutí. To, jak si tvůrci pohráli s "umíráním" v říši mrtvých a to jak dokázali vše proměnit ve zlato a nikoliv kýč je neskutečné. Smekám své pomyslné sombrero především za dokonalé finále, které má velkou, opravdu velkou sílu. 90 procent za mistrovské dílo mezi animáky. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Aby mi u animáku vytryskly slzy z tak emočně nadupaného závěru, to už se mi dávno nestalo. Nádherný barevný film, s krásným poselstvím, neokoukatelným příběhem a kouzelným vizuálem z latino světa. Rozjezd je sice maličko pomalejší, ale celkově jen málo chybí k dokonalosti. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Triumf se tentokrát nekoná. Potoky slz přijdou až v poslední desetiminutovce, do té doby sledujete vcelku zábavnou a originální cestu jednoho ne úplně sympatického puberťáka za jeho muzikantským idolem. Je to ale takové divně poslepované, skoro až bych řekl umělé, a neodsejpá to jak by správná 100minutová pohádka měla. Ale ve výsledku Coco doporučuju rodičům, dětem i sólistům. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Na to, že je mi tato tématika vcelku cizí, překvapilo svým zpracováním. Propracovaný, ale jednoduchý příběh, uvěřitelné zvraty, krásný konec, prostě pěkné pokoukání. Dokonce i ta slza by se možná i "skoro" našla :-) Remember... 75 % ()

Womanizer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, překrásné písničky a neočekávaný plot-twist. Jeden z nejlepších filmů od Disney, který jsem viděl. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Coco by zasloužila minimálně pět nominací na Oscara, protože strčí do kapsy 99 procent hraných filmů - od scénáře a režie přes hudbu až po celovečerní film roku. Pánové z podlampičky, smekám. I pod Disneym vám to šlape. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama