Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

Parlay 

všechny recenze uživatele

Další z řady pixarovských úspěchů. Coco zaujme především atraktivní a neotřelou tematikou a v rámci animáků až překvapivě nevyzpytatelnými dějovými zákruty. Humoru je tu možná o něco méně než obvykle, ale není to ke škodě – zvolená umírněnější forma se mi vzhledem k příběhu zdála vhodnější. Vizuál jako z říše snů je u Pixaru snad již samozřejmostí. Závěr je kouzelný, vřelý a dojímavý. Krásný film pro všechny věkové kategorie. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Sice jsem se snažil vyhledat u této nové a vychvalované animované disneyovky nějaké zápory, ale moc se mi to nepovedlo. Je tu hezky skloubený příběh o hledání svých kořenů s typickým mexickým folklórem, připomínající své předky, který se objevuje i v jiných místech na naší matičce Zemi. Sice se nevyhne sentimentu a nevyhnete se kapesníkům, ale podle mě netlačí na pilu přespříliš. Určitě si na své přijdou jak děti, tak rodiče a tentokrát si Oskara určitě zasloužil. Takže doporučuji, i díky smyslupnému a poučnému příběhu. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednozančně a suveréně nejlepší pixarovka od Wall-Eho (a UP!),která sice pracuje s tradičními (a mnohdy ohranými a skoro až vlezlými) tématy - v tomhle případě je to rodina, a vývoj příběhu se dá celkem snadno odhadnout dopředu,ale tentokrát to ani trochu nevadí.Coco totiž krom skvělé animace,která už není ničím vyjímečným,operuje s velmi dobrým příběhem a hlavně vysloveně přetéká nápady.Již zmíněný příběh je celkem jednoduchý,ale ačkoliv viditelně nechce být slzopudičem,nakonec diváka dostane...90% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podobné mexické motívy z prostredia sveta mŕtvych sme tu už síce mali v inom animáku The Book of Life pred 3 rokmi, ale napriek originálnemu námetu to proste nebolo ono. Ale COCO - to už bola iná káva! Vynikajúco zvládnutá výzva s kvalitným príbehom, zaujímavou zápletkou, skvelou pointou a celou škálou detailov. Prvotriedna animácia je pri Pixare už prakticky samozrejmosťou. Naozaj, veľmi dobrá práca vo všetkých ohľadoch. Presne takto má vyzerať globálne využitý potenciál a ten celý koncept rodinnej ságy do seba tak vyvážene zapadal. Takže viacmenej veľká spokojnosť. Jediné, čo mi azda prekážalo, bol ten otravný pes, ktorý mi išiel parádne na nervy (a v podstate bol pre celý príbeh maximálne zbytočný a bezprínosný). ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Klasický slzopudný Pixar na téma rodina, tentokrát s kostlivci a mexickou muzikou. Pokud už jste nějaké pixaří věci viděli, od první třetiny myslím zvládnete docela dobře tipnout zbývající dvě. Nechápu, jaktože to může pořád zabírat, ale zabírá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se trochu bál prostředí svátečního mexického venkova a toho, že je film hudební. Později jsem si obojí vychutnal. Příběh je stejně barevný, jako prostředí. Písničky milé a vkusné. Pointa mě zahřála u srdce. Prostě tento animák dokázal zahrát na noty všech možných emocí. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která po dlouhé době umí v člověku vyvolat něco, co je v podstatě nepopsatelný! Nádherná story, supr songy, bezva nápad! Takovej velkej skvost animovanýho jednadvacatýho století!!! Moje manželka a dcera tenhle barevnej svět a říši mrtvých milujou!!! 90% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Pixar prostě umí dělat animáky co mají hloubku a zároveň vtip, u Coco je to převážně to první, někdy až v takové míře, že uroníte slzu. .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to pohádku Knihu života a když to srovnám, tak se mi Kniha života líbila o chloupek více. Nicméně Coco má svůj potenciál, je to krásně barevné, spousta úžasné hudby, hlavní postava Miguel je velmi sympatická, jeho si musí zamilovat snad každý divák. Místy mi ovšem film přišel až příliš dlouhý a tím pádem i nudný, přemýšlela jsem, že filmu dám pouze 3*, ale konec mě naprosto rozsekal. Nevím jestli jsem nějak citově nevyrovnaná, každopádně jsem se rozbrečela jak malá holka a nemohla jsem to vůbec zastavit. Coco je pro mě zatím nejlepším letošním animovaným filmem. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Pixar "team-to-beat", i mistr tesař se někdy utne, a tak je na startu přemotivovaný, nešlápne na plyn a motor přejde do anti-stall režimu. Z dolních příček se pak musí probíjet dopředu, ale zajíždí u toho o 2 sekundy rychlejší kola než konkurence, takže není pochyb o tom, kdo bude vítězem. Má totiž všechno - hlavního hrdinu, se kterým je snadné sympatizovat, spoustu charakterních vedlejších postav, dva uvěřitelné a pospolu fungující světy, místy až fotorealistickou grafiku a scénář na Oscara. Nominace na nejlepší film by jej též neměla minout. Člověku je až líto, že šachovnicovou vlajku protnula tak rychle. Coco se dostává do společenství těch nejvyvolenějších. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Jen žďibíček chyběl k té pomyslné dokonalosti typu Burtonovi Mrtvé nevěsty. Písničky skvělé, humor pixarovsky dokonalý, doják v závěru, že nestačily kapesníky. Ano, toto jsou ty filmy, které v animované podobě chci vidět a mrzí mě, že Pixar už je nesype jako třpytky z rukávu. Nicméně i za toto velký dík. Má to náboj, má to charismatického hrdinu i odpudivého padoucha. Není to blbost pro děti, ale inteligentní kvalitativní podívaná pro celou rodinu. A nebýt toho ne příliš tak dobrého vizuálu a místy natahovaného děje, určitě by šlo o podívanou z ranku V hlavě. Takhle velký palec nahoru a pátá hvězda unikla jen o nehet mrtvého kytaristy. 80% ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu velice povedená pohádka, která osloví širší obecenstvo, jak pro malé, tak pro velké fandy animáků. Příběh byl parádní, hudba taky super, bavil jsem se od začátku do konce, hodně srandy a napětí, ale i mnoho smutných pasáží, oko opět nezůstalo suché, takže pro mě to mělo přesně to, co to mělo mít. Plná palba za 5*, skoro topka pro mě z animovaných filmů. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho, hlavně proto, že mi to přišlo strašně nadhodnocené. Tak jo, je, ale ne moc, sám bych to viděl kolem 75%. O žádný převratný animák se nekoná, avšak dobře se na to dívá, hlavní hrdina je sympatický, příběh se rozvíjí (ale zas nic velkého nečekejte, je to další varianta poselství o rodině (btw, strašně by mě zajímalo, kdyby to poselství někdo obrátil naruby a natočil to, co by z toho vzniklo)), takže se mi to i líbilo. Máme tu i celkem zajímavý náhled na mexickou kulturu. Jenže, problémy s tím mám. Třeba ten konec tak strašně tlačí na to, aby byl hrozně dojemný, ale mě ten pokus o to, abyste posledních 20 minut brečeli dojetím, neskutečně vytáčel - a nejvíc mě naštvalo, když SPOILER se děj o rok posune, zase tu máme ten svátek mrtvých a mezi tím se dozvíme, že Coco je mrtvá - KONEC SPOILERU vážně, bylo to třeba? Když se chci u nějakého filmu dojmout, pustím si drama, ne animák pro děti. Úvod je takový zbytečně táhlý a postavu psa bych z filmu úplně vyškrtl, jelikož je tam vlastně k ničemu a je neskutečně otravný. Na Disney tam je kupodivu málo trapných vtipů, což oceňuji. Původně jsem měl jasno o 4*, dokud nepřišel ten megadojemný konec (mám teorii, že je Coco tak úspěšný film jenom kvůli němu). Já nakonec ty 4* dám, sice slaboučké, ale dám je. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Coco som si teraz pozrela už druhýkrát a bavilo ma to možno ešte viac. Musím len súhlasiť, všetky prestížne ocenenia boli zaslúžene udelené!!! Toto je jedna z NAJKRAJŠÍCH ANIMÁCIÍ ever seen😉. Krásne. 4 a pol*. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Skutočne skvelo vystavaný scenár s geniálne fungujúcimi postavami naprieč dvoma svetmi. Práve takéto emócie z rodinnej latky som už čakal pri UP, ale to zostalo niekde v 2/3 cesty. Ďalší z vrcholov Pixaru! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dokud se bude Pixar držet toho, co ho dělá jedinečným, bude mít ve mně vždy oddaného fanouška. Nebyl jsem nadšený tak jako po V hlavě, ale pořád ještě je to kurevsky parádní film, kterému nechybí vůbec nic - dokonalý vizuál, krásný příběh, humor, nečekané zvraty a halda emocí rovná pěti jiných filmům dohromady. Díky, Pixare, za další úžasný zážitek! 100% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků od Disneyho za posledních pár let. Příběh je pojat velmi origiálně, okamžitě vás zaujme, navíc je zde až nebývale mnoho twistů, které děj záměrně komplikují, aby se posléze mohlo vše řádně vyřešit. Tuhle pohádku si užije jak dítě, tak dospělý díky své nádherné, precizní vizuální stránce. Všechno je krásně barevné, prokreslené do detailů, tudíž jsou postavičky jako "živé". Postava psa Danteho byla skvělým zpestřením a pokaždé mě rozesmála. Nejvíc ale asi potěší atraktivita mexického prostředí, a o to více budete mít lepší zážitek, pokud rozumíte pár základním slovíčkům španělštiny. Můj zážitek byl opravdu stoprocentní a ač mě závěr nějak výrazně emocionálně nezasáhl, zpracování tohoto tématu bylo obdivuhodné. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

V podstatě pohádka s jednoduchým příběhem. Zajímavé je ale prostředí, kde se odehrává. Navíc celková myšlenka je tak jednoduchá a zároveň hluboká. A na konci něco, co se těžko vysvětluje, ale co vás vevnitř prostě chytne. Těžko to slovy popsat. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama