Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

Morzael 

všechny recenze uživatele

To jako vážně má tohle lepší hodnocení než Kniha života? Smutné. Podle mě jedna z těch slabších Pixarovek. Scénář nebyl tolik originální a přirozený jako obvykle. Naopak místy až moc tlačil na pilu a měl dost vážné díry ve scénáři. Normálně bych takhle přísný nebyl, ale Pixar má u mě laťku hodně vysoko a jejich scénáře beru většinou za vynikající. Vynahrazovat své nedostatky se film snaží netradičním barevným prostředím a možná největším počtem akčních scén ze všech Pixarovek. To bohužel ale nestačí. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný a úžasný animák. Pixar prostě pořád umí a tohle jsem si nemohl v kině nechat ujít, ačkoliv věkový průměr jsem opět kazil. K vizuální stránce není vůbec co vytknout a naprosto parádní soundtrack, který si teď sjíždím na Spotify tomu jen dodává šmrnc. Několik příběhových twistů taky moc mile překvapilo a já se nebojím tuhle věc zařadit do svých animákových top hodně vysoko. Remember me... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Největší letošní animovaný Oscarový kandidát a podle reakcí jeden z nejlepších animáků posledních let. Resumé to je zajímavé, ale jaká je skutečnost? Opravdu je to skvělý animovaný film, který těží ze zajímavého prostředí latinsko-americké mytologie a bere si z ní to nejlepší. Scénáristicky se Coco opravdu povedl, především několik zvratů dokáže osvěžit stojaté vody animovaných filmů. Rozhodně jeden z těch animáků, kde se budou bavit jak děti, tak dospělí. Opravdu velmi dobře odvedená práce. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Zatímco se Trump snaží kultury rozdělovat a staví zdi, Pixar rozeslal do celého světa pohádku, která připomíná, že Mexiko není zdaleka jen zemí přistěhovalců, ale že je kolébkou jedné z nejzajimávějších civilizací. A nebyl by to Pixar, kdyby zase neposunul animovaný film dál. Tolik barev...ani jeden pixel obrazovky mé televize se nenudil a oči měly co dělat, aby tu hromadu barev a hlavně detailů pobraly. Skoro si říkám, že to bylo až zbytečně dokonalé. Sakra, vždyť to měla být jen pohádka pro děti! Kdyby se tak snažili tvůrci zamaskovat chatrný příběh...ale ono ne, A. Molina vymyslel krásný scénář. Takže co? Dokonalost sama? Možná. Ale nemyslím si, že to tak vnímaly děti. Podle mě to už na ně bylo moc. Co moc? Všechno moc. Moc složité, barevné, nepochopitelné, dojemné... .Je spousta animáků, kde si na své příjdou jak děti, tak dospělí. Tady to podle mě bylo namícháno trochu zvláštně. Víc pro dospělé, ale přitom velmi málo dospěláckého vtipu. Takže trošku film pro všechny, ale na nikoho cílený. Ale to teda už šťourám, abych mohl aspoň nejakou výtku napsat...protože pocitově, to pro mě za full není. Nechci být totiž za troubu, že dávám dokonalému filmu jen 4* ()

carly 

všechny recenze uživatele

Pozerala som to po španielsky, lebo ako inak. Naposledy ma takto na súčiastky rozložilo Up! A keď som si myslela, že už je dobre, prišiel záver titulkov. Bola to farebnosť s nádhernou hudbou. Bolo to o dôležitosti rodiny. Sile spomienok. A že treba nasledovať svoje srdce a sny. A hlavne to bolo krásne. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, pěkná pohádka a příjemné zpracování posmrtného života. Bavil jsem se dobře, animace se mi líbila, písničky byly fajn. Většinou mě v animácích baví hlavně ty vedlejší postavy, ale tady mě vysloveně štvala postava psa. Přesto je příjemné vidět, že Pixar pořád umí přijít se zajímavým a originálním příběhem, ale podle mě má i lepší filmy. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Ak má animovaný film ponúknuť deťom spôsob, ako spracovať smrť, je ťažké si predstaviť temperamentnejší, dojemnejší a sviežejšie zábavný príklad ako Coco. 8/10 ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Animované filmy odjakživa byly určené dětem, ale tentokrát studio Pixar udělalo výjimku. V tomto filmu se najdou jak dospělí, tak malé děti. Nebo dokonce může tento film sledovat celá rodina. Příběh se točí okolo malého Miguela, který se chce stát uznávaným hudebníkem. Takže po celý film na vás dýchá mexická hudba a atmosféra. A to je velké plus. Do toho všeho se proplétá říše mrtvých a říše živých. Řeší se zde věci jako úmrtí v rodině, kamarádství nebo zklamání. A to je právě ta věc, kterou malé děti v pěti letech úplně nepochopí. Nebo jim to aspoň nedojde. A v ten moment se film obrací na dospělé a dává jim kolikrát zabrat na city. I já jsem měl na konci filmu na krajíčku a nedovedu si představit, co by u tohoto filmu dělali citliví lidé, kteří se rozbrečí i u krásných štěňátek. Studio Pixar prostě udělalo po několika letech změnu, ale velice dobrou změnu. Animáku Coco proto nemůžu nic moc vytknout a dávám rozhodně *****. Skvělý děj, hra na city, krásné mexické prostředí a hudba. 9/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Pixar umí slzu vytlačit :) Mytologie příběhu rozšíří obzory, nadchne a svou propracovaností se zaryje hluboko do paměti. Určité každý prožil nebo žije silnými vzpomínkami propojenými napříč hranicí smrti, proto Coco zapůsobí i přes to, jak typická je to hollywoodská pohádka, a možná i o to silněji. Možná tam byla kapka nutných scén pro příběh navíc, to ale není podstatné. Moc fajn. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků všech dob. Zajímavý, vtipný a současně smutný děj tuto "pohádku" posunuje úplně na jiný level, do nebeských výšin. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Já nějak nevím. Sice je to technicky krásné, děj je fajn a zápletka taky, ale je to ten typ filmu, co nemusíte vidět znovu. Angličtina je tu cizí, spíš bych čekal španělštinu a babička s dcerou jako jediné vypadají jako indiánky (ta hranatá hlava asi není dědičná). Po 'V hlavě' spíš "jenom" další výplň čekání na Úžasňákovy 2... 3.5* ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Hovoril som si kedy príde skutočný adept na oscara na animák. Tak sme sa dočkali. Coco však predčí veľa tohtoročných filmov svojím skvelým scenárom, nápaditým spracovaním a prostredím a pravidlami v ktorých sa odohráva. Aby nebolo málo, skvelé temperamentné pesničky ako Un Poco Loco alebo La Llorona rozpohybujú aj tých najhlbšie zarytých do kresla. Dej bol pre mňa jemne predvídateľný. Twist som predpokladal už niekde v prvej polovici. To mi však neubralo na chuti dopozerať film a nechať sa unášať v rytmoch Mexika :) ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Ľudsky podaný príbeh o smrti. Posledné roky ma Pixar milo prekvapuje (V hlave, Zootropolis). Coco je určite najhorúcejší kandidát na oskara, plný emócií, chytľavej a hlavne neotravnej hudby a originálneho prostredia. Ukážkovo sa tu vyvážil humor so sentimentom a dva krát mi vybehla slza. Suverénnych 5* u mňa bolo istých pár sekúnd po skončení filmu. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Pixar se po letech marného tápání ve tmě plné sequelů a prequelů vrací ve velkém stylu. Coco typově navazuje na V Hlavě, Vzhůru do oblak a servíruje vyzrálý příběh, který dojme dospělé k slzám a děti oslní světem mrtvých. Po dlouhé jsem se v kině nechal unést bezbřehou fantazií, skvělým soundtrackem a emoční masáží v úplném závěru, která se u animáků jen tak nevidí. Pixar byl vždy nejsilnější v budování fikčních světů a v Coco dokazuje své mistrovství v této disciplíně. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Oproti běžné infantilnosti animovaných filmů působí Coco (stejně jako Rango) jako zjevení, na které by si divák přivykl velmi rychle. Strhující zápletka v kombinaci s parádním vizuálem je současně podpořena propracovaností jednotlivých exteriérů, které v provazbě na Los Muertos působí parádně. 89% Celosvětový příjem k 22. 2. 2018: $732,078,259, což je 3,66 násobek rozpočtu ()

Script 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, kteří nemají v oblibě písničky je tento film učiněný horor, Půlka věcí, která se ve filmu odehrávala se dala naprosto předvídat. Ale co... Tohle je Disney, tak ať to baví batolata. S chutí bych dal dvě hvězdy. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9,5/10). Jedna z nejkrásnějších animovaných pohádek, kterých jsem viděl. Krásná hudba, příběh, poselství. Je zde krásné úplně všechno a nejlepší je na tom to, že si film užijí i dospělí a to se nestává moc často. Nečekal jsem, že budu mít slzy v očích na konci animované pohádky. Coco si mě získalo. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Kouzelné, zábavné, hravé, poučné a dějově našlapané. Dlouho jsem nebyl tak okouzlen animákem od začátku do konce. Všechny linky, nápady a provedení šlapaly bez problémů. Postavy zaujmou, sidekickové předvádí to, co se od nich očekává a hlavní hrdina projde krásnou cestou poučení. Tohle se pasuje na ty nejvyšší příčky v kategorii animák a to bez diskuze. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama