Reklama

Reklama

Listening

  • Velká Británie Brainstorm
Trailer

Obsahy(1)

Ľudstvo sa už dlhé roky snaží skrotiť silu ľudskej mysle... a zlyháva. Dnes je deň, kedy jeden prevratný objav zmení všetko a posunie náš svet za hranicu technológií, nad rámec ľudskosti, ale aj mimo kontroly.
Psychologický triler o nemajetných absolventoch, ktorí vynájdu technológiu na čítanie mysle, čím zruinujú ich vlastné životy. (xzajox)

(více)

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za nápad, ale to zpracování je úděsné. Barevné ladění obrazů jak z Limonádového Joea, děsně nudná a zdlouhavá hodina, než se začne něco dít, do toho rodinné drama a rodinná krize, a z toho všeho nakonec jen toto? Navíc s řešením, které mi přišlo zcela morbidní a jež zcela ignoruje to otřepané "vstanou noví bojovníci"? I přes tu rozvleklou stopáž se postavy chovají často hloupě, podivně, a ten buddhistický chrám to zabil. Blbě se na to kouká, k divákům to není moc vstřícné, a jen nápad (jeden nápad) často nestačí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nemělo hodinový úvod, kdyby se vše nepřitáhlo klišovitě podanými životními problémy, kdyby to celé nepůsobilo dojmem, že formu z Limonádového Joea někdo vzal vážně a takhle s ní seriózně natočil seriózní sci-fi (a ano, v komentáři už to píše táta, ale fakt to tak vypadá), kdyby to mělo zapamatovatelnější postavy a kdyby to mělo propracovanější a lepší závěr, tak by to nebylo vůbec špatné. Jenže těch "kdyby" je až moc a tak je Listening jen další podprůměrná sci-fi, která sice aspoň měla dobrý nápad, ale sama se (při)zabila slabým scénářem a nefunkční formou. Škoda. 2* ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční snímek. Ze začátku tomu možná moc nedáte, ale posléze se začne příběh rozvíjet a začne být dost zajímavý. Mám ráda filmy, které mají, co nabídnout a zvlášť když je to něco, co nenajdete ve sto dalších. A Listening tohle nabízí. Možná to není snímek, který byste hodnotili pěti hvězdami, ale rozhodně byste o něj neměli přijít. Zvlášť ten konec je dost dobrý. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Toto ma fakt prekvapilo. Film sa rozbieha celkom pomaly a vyzeralo to, že chalanom aj môjmu príjemnému zážitku lezie do cesty všetka smola. Ani jeden z hercov mi nebol sympatický, no vypnúť som to nechcel. Našťastie. Po polovici sa to výborne rozbehlo a dostalo to tretí rozmer, hĺbku. Až si človek povie "Kua, toto nesmú vynájsť! Chlapče, veď rob niečo!" a začne tomu nesympaťákovi držať palce. Koniec už eskaluje celkom rýchlo a divák sa veselo vezie. Dobre na mňa pôsobila hra so svetlom, ktoré sa mení podľa poprednej postavy/postáv na obrazovke (David - modrá, Ryan - žltá, spolu - zelená, CIA - červená). Herci, aj keď neznámi to zvládali výborne, takže sympatie sa dostavili a uveril som im. Príbeh možno nie je originálny, no stále zaujme. Silná je aj etická rovina, odkaz. Režisér tu zjavne spravil dobrú prácu, a ešte o ňom budeme počuť. Za mňa veľká spokojnosť. 79% - silné 4* ()

Googooplexer 

všechny recenze uživatele

Dobré, ale nevezme vás to niekam za hranicu bežného lacného filmu. Skoro celých 100 minút som rozmýšľal, aké by to asi bolo, keby to robil D. Cronenberg. ()

Reklama

Reklama