Reklama

Reklama

Ano, šéfová!

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2018, 6x55 min

Obsahy(1)

Nová dvojice v populárním pořadu začíná svoji misi! Jitka a Santo jako zkušení a úspěšní gastronomové budou zachraňovat nefungující restaurace. Sledujte každý týden zábavné i tragické příběhy z hospod, a jak se s nimi svérázná Jitka a její syn Santo poperou... Novinka s gastronomkou a podnikatelkou Jitkou Pagana a jejím synem Santem volně navazuje na pořad Ano, šéfe! Jitka dlouhá léta provozovala několik luxusních restaurací v Německu, ale před několika lety se i se synem vrátila do Česka. Každý z nich zde vede vlastní restauraci, v níž se snaží zúročit zkušenosti s italskou pohostinností a německou precizností. Diváci uvidí nejen to, jak svým osobitým stylem pomáhají neprosperujícím restauracím i hospodám, ale budou moci také nahlédnout do svérázného vztahu matky a syna. (TV Prima)

(více)

Recenze (138)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mne to baví více než Pohlreich, ten byl už ke konci totálně nudný. V reality show Ano, šéfová apoň vidíme, jak to v restauracích opravdu chodí... Prostě sice se nic po natáčení nezměni, ale aspoń vidíme tu tragédii českého pohostinství. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to proste iné, ako u Pohlreicha. Jeho verziu som sledoval od prvých dielov celé roky a svojho času som si v nej našiel veľké zaľúbenie. Za mňa jasné 4*. Pohlreich bol diabol, ale hoci bol drsný, až na výnimky, kedy občas prestrelil, som nemal dojem, že bol pred kamerou iný človek, ako v realite. Mal som jeho štýl rád, ale ku koncu som ocenil, že sa rozhodol pre odchod (aj keď s odstupom rokov verím, že ešte sa niekedy v živote nechá zlomiť na špeciálnu, "návratovú" sériu). Pokračovanie bez neho je, pochopiteľne, odlišné. Prvé minúty som sa chytal za hlavu, ale musím priznať, že postupne sa to zlepšovalo. Štýl Jitky a Santa Pagana je niekde úplne inde a hoci už to nie je taká show, ako u Pohlreicha, musím oceniť práve to, že sa na nič nehrali a boli sami sebou. Pani mama mi nesadala, ale sympaticky bezstarostný Santo mi pripadal v pohode. Vlastne je dobrý nápad zameniť satana za anjela. Relácia každopádne hľadala dlho samú seba (už názov je divný, je v ňom uprednostňovaná mama, ale v praxi si hlavné slovo predsa len podľa mňa berie skôr syn) a tieň slávneho predchodcu bol príliš enormný, takže nečudo, že po prvej sérii bola vyhodnotená ako fiasko a prepadák a skončila. Protagonisti sa proste ocitli v hnusne nevďačnej situácii, kedy v podstate nemali ani symbolickú šancu zavďačiť sa aspoň niekomu a zrejme žiaľ boli predurčení na krach. Aký by ale malo význam hrať sa na niečo a byť rovnaký, ako Pohlreich, nasilu ho kopírovať? Každopádne, aby som bol objektívny, séria bola vcelku nudná a miestami divná, napr. v zmysle, že rodičovský pár často ako keby hľadal chyby tam, kde skoro žiadne neboli; už tomu proste chýbal pohlreichovský drajv. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda mě může a bude bavit měnění „problémových“ restaurací v blízkosti „jiskřícího“ dialogu mezi otravnou matkou a otravným synkem, ale uvidíme. Tuzemská gastronomie už rozhodně není v plenkách, za poslední dekádu udělala obrovský posun nahoru. I díky tomuto pořadu. Není třeba zpochybňovat, prostě Zdeněk Pohlreich byl persona, pragmatik, manažer, přirozená autorita. Ano, také on před kamerou nějak začínal, ale nemyslím si, že pomoc spočívá v donesení dvou pánviček, ve sdělení „že práce práce práce a výsledky se dostaví“ či v dělání ramen, když v kuchyni pak za synka Santa stejně úřaduje jiný kuchař. Šokující je i to, že za tři nebo čtyři díly jeden podnik skončil, jeden majitel před resumé našich odborníků raději pláchl a dalšímu šly „rady“ jedním uchem sem, druhým tam. Shovívavý budu, ale Zdeněk je jen jeden. Hloupé strojené promluvy nepotřeboval. A měl kromě charismatu veliký přehled. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Osobnost vyměněna za dvě NUDY. Smrt pořadu. Unylost a otravný povídáníčko náramně završí hned druhá epizoda, kde restaurace na konci radši dobrovolně zdechne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S Pohlreichem to byla sranda a zábava. Tohle je běžná show, u které lze zabít čas, ale nic víc se asi očekávat nedá. Uvidíme časem. Zdenda však nastavil laťku hodně vysoko. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Vím, že málokdo může za svůj exteriér daný mu od Šéfa a pokud má navíc hlas kastráta a dikci ostravského(sorry pane Jiří)transsexuála, nemá to v životě lehké, byť by byl jeho údajný biologický otec opravdový postrach komisaře Cattaniho. Nehodlám nikomu ubližovat jen tak z plezíru. Jsem zkrátka dobrák od kosti...ale...ale takhle nějak si představuji svého nepřítele, Hohohó, rudého bolševického ňoka Santu. Nesrovnávám Zdendu, nesrovnávám formát pořadu, nesrovnávám nic, ani to nelze. Nelze to i proto, že jsem v naprostém šoku, že jsem až zapomněl na paní šéfovou...respektive rád bych. Tak takhle ne, takhle né, pánové a dámy. EDIT: 27.11., trošku se již chytám za rypák(a že mám za co)a musím konstatovat, že jsem byl lehce předpojatý. Pokud navíc Svatý přestane používat pro mě neznámé slovo "potencionální", bude to ještě lepší. Zvedám na dvě pizdy. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Bohužel důkaz toho, jak tragicky může pořad ovlivnit výměna moderátora. S minulou vizí to nemá moc společného... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, šéfová! - 21% vs. Ano, šéfe! - 78%. Takže jestli dobře počítám, tak 57% dělá absence / přítomnost "hlášek" typu "No ty vole, to ses asi posral, ne? Voe, takovou sračku někomu servírovat! Voe, do prdele, to je hnus, voe!"? Ano, uznávám, že Jitka a Santo nejsou zrovna nejcharismatičtější osobnosti, ale po té zdrcující vlně kritiky jsem čekal něco absolutně jiného a mnohem horšího. Čekal jsem arogantní kretény s nosem nahoru, kterým není nic dobré, protože jsou to všechno český hnusy, který by oni ve svých německých restauracích nikdy nikomu nepodali a který se s italskou kuchyní nedají vůbec rovnat... A co jsem dostal? OK, možná trošku nemastní neslaní, ale pořád milí, sympatičtí lidé, kteří působí dojmem, že gastronomii rozumí a snaží se pomoci, Ale bez těch kurev a prdelí se to zřejmě plebsu nelíbí, což...? 80% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Pohlreichových aut a motorek se tento pořad zase snaží vzbudit zdání lidovosti a že snad oba hlavní protagonisté jezdí všude MHD. Tomu ale asi nikdo moc nevěříme, stejně jako té bodré stylizaci čao, mámo - bon giorno, synku. Jinak ústřední dvojice zatím nic moc neprojevila, vše poměřují svými italskými chutěmi a jídly, ale ta zas nemusí sedět každému. Tvůrci se pak snaží hrát na nějaké ty citové struny a vydupat ze země příběh, ale jde jim to fakt mizerně. --- EDIT: Po více dílech mám pocit, že jde spíše jen o reklamního průvodce luxusními středisky nebo penziony s restauracemi. Navíc si ti dva odporují - v jednom dílu chlapa seřvou, že má moc vysoké ceny, v druhém ženskou, že je má moc nízké a nasadí je na cenu těch z minulého dílu, které kritizovali. Prase aby se v tom vyznalo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel souhlasit, že nová podoba již zažitého se mi moc nelíbí. Dva noví „šéfové“ mi nejsou zrovna moc sympatičtí, vlastně jsem o nich až dosud ani neslyšel – nemá to ten správný náboj – což znamená, že je to nudnější a to je špatně. Třeba se to dalšími díly zlepší a já tomu pak zvýším ohodnocení, ale moc tomu nevěřím. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Když budete mít mega velkou a ultra kvalitní plazmu, která jednoho dne z nějakého důvodu odejde a poté nebudete mít jinou možnost, než koupit menší televizi s o dost levnějšími parametry, nic moc dobrého z toho nevyplyne. Koukat se na to dá, barevný je to taky, ale smutek převládá, neb je jasné, že předchozí kvalita je absolutně nenahraditelná. ()

Colonist odpad!

všechny recenze uživatele

Jak si někdo na té Primě mohl myslet, že tohle bude dobrý nápad? Na první díl jsem se podíval ze zvědavosti a celé to na mě působilo jako špatná parodie na původní Ano, šéfe. Ten formát může samozřejmě fungovat i bez Pohlreicha, ale to by musela být novým šéfem (šéfovou) nějaká charismatická, zajímavá a zábavná osobnost. Všechny tyto atributy Jitka Pagana a její synáček postrádají. Zásadním problémem je také to, že nedošlo k žádné výraznější obměně formátu. Hudba při znělce je stejná, průběh návštěvy "šéfů" je víceméně stejný ("Máme tady třetí den u Černého kohoutka"), uděluje se stejná nálepka jako dřív, jen s tím rozdílem, že místo Pohlreicha jsou tam dva nesympatické ksichty. Jediným rozdílem je to, že naši přechytralí "šéfové" sami nevaří, zvou si svého kuchaře, který vaří místo nich. To, že se v této nové verzi více soustředí na servis a ostatní věci, jsou jen hezké řeči. I když byla za Pohlreicha jádrem pořadu kuchyně, šéf se věnoval i ostatním aspektům restauračního provozu - mnohokrát pendloval i servírky (jak se mají tvářit, jak nabízet víno atd.) a radil ohledně interiéru. Takže tento pořad nic nového nepřináší. Kdyby třeba udělali českou verzi show "Hotel Hell", mohlo by to fungovat. Tedy s jinými moderátory. Ale dělat to samé, jen mnohonásobně hůře, to je prostě mizérie. Sledování dalších dílů nehrozí. Hodně bych se divil, kdyby to Prima po těch 6 dílech nezařízla. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tento pořad se již od doby před svým odvysíláním potýkal s problémy. Jeden z nich bylo oprávněné srovnání s Pohlreichem. Formát prostě zůstal stejný. Noví hrdinové postrádali charisma a rozhodnost "šéfa" a také mi připadalo, že do svých podniků si je zvali majitelů spíše pro sebepropagaci. Proto mnohdy matka se synem postávali často někde v koutě jako bezdomovci, čekající na vyhozené zbytky. A bylo znát, že je tam vlastně nikdo nechce. Však také Jitka nebyla schopna pořádné rady a Santo měl více ukázat, že je v oboru znalý a rázný. Ale nešlo to a proto to nevyšlo. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Pohlreicha sice moc nemusím, ale jedno musím uznat. V Ano, šéfe skutečně pomáhal, učil ostatní vařit, ukazoval v praxi co a jak. Nevím, z jaké prdele vyhrabali tyhle dvě protekční nuly, ale dát kulinářský pořad někomu, kdo jen tupě čumí, má plnou hubu prázdných keců a neumí uvařit ani vodu na čaj, to je moc. ()

honza7 odpad!

všechny recenze uživatele

Mno... začněme tedy hezky od začátku - už podle TV ukázek jsem tušil, že to bude hrůza - ženská vypadající jak Štiková (zcela nesympatická) a její synáček - všeználek. Přesto jsem se řídil heslem - nesuď knihu podle obalu. Opět jsem byl zrazen. Když vešel do restaurace Zdenda, vytkl jim miliardu věcí, vleze do kuchyně a jdou se hýbat věci. Toto duo z toho dělá rodinnou show o ničem. Neupírám, že vařit bude frajer umět na úrovni, ale opravdu jsme nuceni poslouchat 10 minut kydů o potencionálu lokality? Ani se nedivím, že majitel restaurace měl arogantnější hlas. Dyť on pro to dělal první - poslední a stejně mu to zdůrazní, a dělají z něj idiota, jako by o tom nevěděl, a že to údajně nedělá (mezi řádky). Být tim majitelem, tak se toho frajera zeptam, jestli je blbej, nebo navedenej. Za mě soudím, že obojí. Fakt mě ten díl nasral a usínal jsem u toho... Šanci tomu ještě dám, ale pochybuji, že se něco změní na mém hodnocení. Je takřka sebevražda dělat "pokračování" a doufat, že změna v týmu nebude divákům vadit. Už jen můžeme čekat, kdy se uplácá Primácká "Restaurant Justice league" z Babici, Boučka, Mareše, Ládi Hrušky a šéfovat by jim mohla Pawlovská. ()

Reklama

Reklama