Reklama

Reklama

Recenze (3)

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Těžko hodnotit... Tato adaptace WS má své obrovské klady, ale ty jsou natolik zastíněny spoustou chyb, že ani nemají tak úplně šanci vyniknout. Světlou stránku utváří dobře řešená scéna, hudba a několik herců ze staré školy - konkrétně excelentní Ian McKellen, pak představitel Glostera (D.Webb) a hrabě z Kentu (kterého zde však hraje S. Cusack). Tito tři dělali představení naprosto výjimečným. Naopak co mi opravdu nesedlo byla režie, zjednodušená interpretace, nehodící se modernizace a celkové pojetí. Scény nevyzněly, tak jak měly (např. oslepení Glostera, což je jinak logicky naprosto emočně silná scéna) zde vyšla zvláštně doprázdna a zachraňoval ji právě výkon zmíněného Webba. Z ostatních herců byli ucházející představitelé Edgara a Edmunda (byť ten chvílemi značně přehrával) a také Goneril; zbylé dvě sestry mi opravdu nesedly, ať už se jednalo o afektovanou Regan nebo o vojensky pojatou, avšak emočně zcela plochou, Cordelii. Ani ten šašek nebyl správně chytrý, cynický, trefný a kousavý, jak by být mohl. Cumberbatchovu Hamletovi se to bohužel ani zdaleka nepřiblížilo...(nicméně McKellenův výkon by neměl zůstat opomenut, byl hvězdou představení!) ()

pencho 

všechny recenze uživatele

Skvělé představení v hezkém malém divadle. Bohužel, ale musím říct, že v porovnání s Hamletem ze stejné ‘série NTL’ je toto představení mnohem slabší, ale přece jenom Hamlet je pro mě přece jenom mnohem atraktivnější hra než Král Lear. Herecký výkon McKellena byl dechberoucí, i přesto, že ostatní odvedli také obstojný herecký výkon, tak mi byli z většiny nesympatičtí. Hru bych doporučil už jen kvůli brilantnímu výkonu Iana. Velice příjemný zážitek. ()

Naty94 

všechny recenze uživatele

Jak to tady čtu, vidím to úplně naopak než druhý komentátor. Mně se King Lear jako hra líbil mnohem víc než zpracování Hamleta s Benedictem (nikoliv jeho vinou samozřejmě). Modernizace se mi líbila. Za mě asi jedno z nejlepších shakespearovských představení, co jsem viděla. ()

Reklama

Reklama