Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historický thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, se odehrává v podzemí ministerstva vnitra v listopadu 1956, několik dnů po rozmetání boje za nezávislost. Výchozí situace je neuvěřitelná, ale pravdivá: ti, kteří potlačili revoluci v listopadu ’56, čelili trapné situaci, kdy nemohli proniknout do vlastního trezoru pro důvěrné osobní materiály. Kvůli zmatku při revoluci se ztratily speciální klíče a dveře trezoru jsou tak odolné, že ani ruční granát není řešením. Nakonec policii nezbývá než si ‚vypůjčit’ z vězení bankovního lupiče Becka, který se kdysi do tohoto trezoru dostal. Odsouzeného však čeká velké překvapení. Zde začíná vzrušující hra plná zvratů, kde nikdo a nic není tím, čím se zdá být. (3Kino Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Došlo k ozbrojenému povstání?“ - „Nacisté.“ - „Odkud přišli? Co chtěli?“ - „Chtěli zpátky starý systém. Ale lidé je kopli do koulí.“ - „Tak to je dobře.“ Jenže jak se ukáže, některé věci jsou trochu jinak…Péter Bergendy mě zaujal už svou Zkouškou. Tematicky na svůj o 7 let starší film navázal, dějově ho umístil v podstatě před události Zkoušky. V base bručící kasař Beck dostane možnost zkrácení trestu. Tedy pokud se mu podaří dostat se do trezoru ministerstva vnitra, a to během stále probíhajícího maďarského povstání. Nabídka, která se neodmítá, nebo pořádně riskantní podnik? Každopádně v něm půjde o hodně…Snímek má poměrně neotřelou, zábavnou zápletku, sympatického hlavního hrdinu, a od chvíle, kdy začne otevírání trezoru, i špetku toho napětí. Zároveň je v něm důraz na tehdejší politickou situaci a humanitu. V tom ale vidím paradoxně i největší slabinu filmu. Snaha o zobrazení lidskosti v nebezpečné situaci činí Trezor trochu naivním a od momentu s výtahem mě už film tolik nebavil. Za většinu stopáže ale dám slušné 4*. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu kombinácie „dĺžka filmu / scenár / herci / réžia“ veľmi dobrý výsledok. Príbeh, jeho skutočné základy a to čo je za ním, dokáže pochopiť hlavne ten národ, ktorý si to na vlastnej koži zažil. Herci, najmä Zsolt Anger podávajú slušné výkony. Jedine, čo mi chýba, je skutočný moment prekvapenia. Keby to tam bolo, tak vyššie hodnotenie je isté. Záver jednoduchý a dojímavý. Každopádne, čas venovaný pre tento film by ste nemali oľutovať. P.S.: „Kedy sa stal z teba komunista?“ „Nie kedy, kde. V base.“ Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Další utajený maďarský skvost, který mě odtajnil festiválek 3 kino. Kásná jednoduchá zápletka, která se postupně za pomocí dialogů hezký vyvýjí až dospěje do silného finále. Opět se ukazuje, že maďaři k tomu aby natočili kvalitní podívanou nepotřebují efekty, rozpočty, prostě maj v sobě mě mimořádně sympatickou vyprávěcí hravost a filmařskou kreativu. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře vystavěný maďarský heist movie, který je sympaticky napínavý, ale zároveň odlehčeně baví. Pod tím vším neskrývaná obžaloba komunismu a povzdech nad moderní maďarskou historií trpí snad jen poměrnou polopatičností a scénářem, který až moc perfektně do sebe zapadá, stejně jako součástky mechanismu trezoru. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Tak zde by se světoví tvůrci od pana Bergendyho opět mohli učit. Takhle perfektně zvládnuté historické akční drama a nepotřeboval k tomu ani plochu hodinu a půl času , miliony rozpočtu a tisícové komparsy.  Jinak hláška "Plakal jsem , když zemřel Stalin . Já taky , štěstím." Opravdu nemá chybu. Zajímalo by mě , kde rostou střihači , kteří dají dokupy takovéhle filmy naprosto bez vaty a vystačí si s necelými 75 minutami a přitom filmu nic nechybí. ()

Galerie (92)

Reklama

Reklama