Reklama

Reklama

State Zero

(festivalový název)
  • Švédsko State Zero
Krátkometrážní / Sci-Fi
Švédsko, 2015, 17 min

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti se hlavní město Švédska proměnilo v pustinu. Sledujeme čtyři vojáky na rutinní misi v zóně 3 s rozkazem obnovit spojení se starou strážní věží. Režijní debut Andree Wallina natáčený v Londýně s exteriéry ve Stockholmu s vizuální stránkou, za kterou se nemusí stydět ani před velkými hollywoodskými trháky. (Saur.us)

(více)

Recenze (11)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborné Švédské Postapo s tzv "Freaks", kteří vypadají skvěle. Technicky dokonalé, atmosféra hutná, má to krásný filmový look a chci okamžitě celovečerák. Takhle by to šlo! 8/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už lepší snímky na obdobné téma (protože samotná tvůrčí myšlenka není zrovna originální), to ovšem nic nemění na tom, že po vizuální stránce to nebylo špatné. Ozvučení ještě lepší – jen ty poněkud prkenné herecké výkony, to trošku sráželi. Škoda, že ti mutanti nebo co to bylo, nedostali více prostoru. Zdejší lepší průměrné procentuální ohodnocení zcela odpovídá kvalitám snímku… ()

Zmrv 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem, obzvlášť scénáristicky to není žádný zázrak. Na druhou stranu vizuální a technická stránka to vyvažují. Každopádně je tu dost dobrý potenciál, a jsem zvědavý s čím se Wallin vytasí příště. 60% ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Obsah: ...viz popis plus trochu zatajených "překvapivých" (...moc ne...) postapo zombies či čeho. na Dust channel. Hodnocení: V zásadě tradiční akční vybíjená bez jakékoliv přidané hodnoty. V jednu chvíli to má slušnou atmosféru, ale bohužel jen krátce. Chápu, že tvůrci chtějí udělat něco z oblíbeného žánru, ale nechápu, proč pořád plejtvaj námahou na věci, které neobsahují nic příběhově nového, natož zajímavého. ()

MAAUZ 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc vytuněná grafika než u RUIN. Herci nejsou tak dřevění. Alespoň nějaká katarze narozdíl od ostatních videí podobného typu. Část od 12:30 je znepokojivá. ()

jkpj22 

všechny recenze uživatele

Špatné herecké výkony a ucházející vizuál, ačkoliv postapokalyptický svět mohl být zpracován o poznání lépe. ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Vizuál na solidní úrovni, to be continued na konci ale zanechává hořkou pachuť v ústech. Až budou venku všechny díly, snad budu hodnotit jinak. ()

Priaxxa 

všechny recenze uživatele

Geneticky upravení lidé aka upíři v Evropě? Ve Stockholmu? Proč ne. Chvílemi jsem se i bála, atmosféra hutná a pěkná. Skvělá vizuální podívaná, byť příběh asi není nic moc nového. Tenhle "kraťas" mě rozhodně oslovil víc než spousta jiných krátkých filmů. Takže dávám s čistým svědomím 4*. Zajímalo by mě, jestli se někdy dočkáme toho "to be continued", docela bych chtěla vědět, zda je má teorie správná. ()

Reklama

Reklama