Reklama

Reklama

Krásy černomořského pobřeží

(seriál)
  • Německo Das Schwarze Meer (více)
Německo, 2018, 5x45 min (Alternativní 5x52 min)

Obsahy(1)

Černomořské pobřeží patří k nejkrásnějším místům světa. Vydejte se za jeho poznáním do Bulharska, Rumunska, Ruska, Gruzie či na Ukrajinu... Černé moře nás odjakživa fascinovalo. Potvrzují to i mnohé legendy, které v této oblasti vznikly. Místní krajina je překrásná. Dějiny některých usedlostí na pobřeží sahají více než tři tisíce let do minulosti. Je to místo plné kontrastů – takových, které vycházejí z bouřlivé historie, dávných tradic, ale i euforické atmosféry. Na severu leží Evropa, na jihu se zase rozkládá Asie. Podél pobřeží Černého moře se postupně táhne šest zemí: Turecko, Rusko, Gruzie, Ukrajina, Rumunsko a Bulharsko. Rozdíly mezi nimi by nemohly být větší. Seriál Krásy černomořského pobřeží se pečlivě věnuje tomuto fascinujícímu regionu a odhaluje jeho půvaby. Zároveň shrnuje, jaké mají lidé žijící v poměrně neznámé části světa touhy, problémy a naděje. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Issaden 

všechny recenze uživatele

Díl o Gruzii mě vyloženě potěšil a to hlavně díky tomu, že jem se vrátila aspoň na obrazovce do Ureki. Jistě bych mohla říct, že jsem tam viděla více neobvyklých a zajímavých věcí, než jen "magnetyčnyj" písek, ale i tak ten díl ukázal mnoho. Jediné co mě zaráží je, že je někdo ochotný platit za to, že ho do toho písku někdo zahrabe a pak zase vyhrabe. Pláž je celá volně přístupná a kdokoliv tam může být zahrabaný celý den. Tedy ne od brzkého rána, to by vám tam olízali hlavu toulaví psi, kteří se tam tou dobou svobodně prohánějí po pláži a užívají si to, co mají zabrané lidé po zbytek dne :) Pro mě to byl nejlepší díl seriálu, i když jsem stejně zaujatě koukala na Ukrajinu, či Rumunsko/Bulharsko. ()

Reklama

Krupe 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se hned na první díl, protože mě zajímal díky mým návštěvám těchto lokalit. Ovšem sledovat podstatnou část o svatbě v mafiánské rumunské rodině, nebo o bulharském cikánském baronovi ( kápovi ), který postavil jeden z největších kýčů bulharského pobřeží ( osobně jsem měl možnost se na místě přesvědčit ), to mně hlava nebrala. Jako by tito dva zasponzorovali celou sérii. Ostuda, dokument jako noha... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Když vám hned v prvním díle ukážou, ja si Australani jezdí vybírat manželky na Ukrajinu, že to je ta země, kde se uchovávají ještě ty "tradiční" hodnoty a na prvním místě je rodina... budete se pak chtít dívat i na jiné díly? I když třeba Oděsa je zrovna místo, tam se určitě podívat chci. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama