Reklama

Reklama

Pohled zevnitř: Severní Korea: Tři Kimové

(seriál)
  • Česko Severokorejská dynastie (více)
Velká Británie, 2018, 3 h 8 min (Minutáž: 47 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

V době, kdy se vztahy Severní Koreje se zbytkem světa neustále mění, uvádí National Geographic Documentary Films zbrusu nový čtyřdílný seriál Pohled zevnitř: Severní Korea: Tři Kimové, jehož těžištěm je zmapování neobyčejných dějin jediné komunistické vládní dynastie na světě, která stojí v čele státu již po tři generace. Příběh úzkého vztahu mezi dědečkem, otcem a synem je vyjádřením síly a moci rodiny. Nový dokumentární seriál přináší pohled na dynastii Kimů daleko komplexnější a obsáhlejší než kdy dřív a odhaluje pozadí mocné dynastie v srdci pozoruhodné země. Diváci nahlédnou do temného a neskutečného světa rodiny, která je srdcem pohánějícím více než 70 let dějin Severní Koreje. Porozumíte-li fungování rodiny Kimových, porozumíte i fungování celého státu. (National Geographic)

(více)

Recenze (18)

baribal 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený dokument, zejména oceňuji komplexnost informací v souvislosti s jejich srozumitelností. Nijak glorifikující a zároveň demonizující dokument ukazuje dynastií Kimů takovou jaká je - což je důležité zejména v dnešní době kdy dochází k obnovování vztahů mezi Koreou a západem. Někomu se může zdát že se KLDR mění k lepšímu, pravda je však taková, že s jaderným arzenálem můžete na západní státy tlačit snadněji. Nadprůměr a spokojenost. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Kácení topolu, Rodman, strýc, který netleskal, severokorejské Spice Girls, masové truchlení, únos jihokorejských filmových hvězd, popravy protileteckými střelami, letím! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O neuvěřitelné technologii moci. Jak zaznělo v dokumentu Kim Čong Il měl jako jeho rodina dobrý instinkt vychmátnout ty lidi, kteří mu nejsou nakloněni. Kim Ir Sen je přímo dělil na ty, kdo jsou věrní, kdo váhají a kdo jsou nepřátelští. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Srozumitelné, uspořádané, hodně dobových záběrů a různých drobných a často velmi bizarních zajímavostí, které jsem o dynastii Kimů dosud neslyšel. Je to k mému překvapení, až na mírné snahy o dramatizaci, vlastně dost nezaujatě odvyprávěno, s důrazem na historická fakta. Tvůrci tu nijak zvlášť nedémonizují, nesnaží se hrát na city skrze utrpení, ale opravdu z dostupných materiálů dost zevrubně studují trojici vládnoucích diktátorů, i za cenu toho, že je mnoho obecnějších informací poměrně výrazně upozaděno. Naneštěstí on ten režim a Kimova dynastie je sama o sobě taková šílenost, že explicitně vysvětlovat důsledky jejich tyranie v každém dokumentu není ani nutně potřeba. Severní Korea, jak je na jednu stranu svou ojedinělostí neskutečně fascinující země, tak je zároveň i maximální možnou měrou odpudivá, z pohledu běžného západního člověka cenícího si svobody a z ní vycházejícího blahobytu dost děsivá a z humanitárního hlediska nakonec i strašně smutná. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Rodina psychopatů a sociopatů... 😨 Dožít se jejih pádu by potěšilo.. Místy zmatečné a zdlouhavé.. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Dokuement, ktorý nebol (prekvapujúco) nijako zaujatý a kontroverzný proti politike KLDR, avšak smerujúci na všetky uhly pohľadov, aby obraz pozorujúci mal čo najpresnejší zoom. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Je to pohľad zvonku (správy z USA, prípadne Južnej Kórey) s klasickou dávkou veľmi podarenej prozápadnej propagandy založenej žiaľ výlučne na odhadoch a dohadoch ("myslíme si", "predpokladáme", "utečenec povedal, tak je to pravda", "vodca vraj robí to a to", "všetkých z rodiny popravili, len ja som sa zachránil aj keď som bol v tábore" atď.). Takže v podstate nič nové. Oceňujem doteraz neodvysielané zábery. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Moc víc toho tvůrci asi vymáčknout nemohli - i proto, že zdroje informací jsou značně omezené. Ale jinak portrét jedné z nejzvrácenějších diktatur podrobný, přesný, a řádně děsivý. 85% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Severní Korea je pro mě jedna z nejzajímavějších zemí světa. Je to i proto, že o ní stále nevíme mnoho. O struktuře a o tom, jak se lidé v této zemi mají. Byť nějaká rámcová představa existuje. I způsob nástupu a udržení moci je pozoruhodný. Lidé měli možnost, alespoň zpočátku určitě, se vzbouřit. Nikdy jí nevyužili. Soudí se, že považují rodinu Kimových za bohy. Ale je to pravda? Nebo to tak musí hrát, aby je režim nevytrestal? Škoda, že těch vzpomínek lidí, kteří přišli s režimem nebo posledním Kimem do kontaktu nebylo více. Přeci jen studenti ve Švýcarsku musí mít spousty zážitků. Jsem sám zvědav, jak dlouho je ještě situace v Severní Koreji udržitelná vzhledem k chudobě a hladu, která v zemi panuje. USA se cpou do mnoha zemí světa, většinou bez reálného výsledku. Toto je snad jediná země, která by si pomoc opravdu zasloužila - tedy její obyvatelé. Nicméně když rvou víc do zbrojení než do potravin, tak je složité nějak zasáhnout. ()

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele

O dynastii Kimů jsem už viděl hory dokumentů a přečetl množství informací, ale přesto mě dokázal tento cyklus něco nového ukázat a naučit. Hezké, stručené, přehledné a velice srozumitelné. Navíc se mi velice líbí intro se všemi třemi po sobě jdoucími muži. ()

fooggyy7 

všechny recenze uživatele

V prvním díle amíci zapomněli natočit jak dostali od Korejců na prdel a dali tam jenom ty bombardéry. 300 mil. stát proti 20 mil. To oni amíci umí. Takže americká propaganda jako dycky, když bojují s malinkým státem anebo přijdou, když je válka vyhraná. ()

tuctovychlap 

všechny recenze uživatele

dokument, ktorý ani nemusel byť nijako zaujatý..je to ako so ZSSR, stačí ukázať realitu a inteligentný človek pochopí..je to jasné, politický čurákizmus, patologická jebákovina je dedičná..a snáď tretí Kim Pi-Čus syna mať nebude..(nie, ani sa nepokúšajte zistiť, ktorý z Jeblej Trojice / Fucky Trinity bol / je postihnutejší..) ()

tomma 

všechny recenze uživatele

Dennis Rodman je kandidát na trotla století, ledaže by se za pár desetiletí zjistilo, že byl agentem CIA. ()

Reklama

Reklama