Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Los Angeles roku 1938. Losangeleský policejní detektiv Tiago Vega a jeho partner Lewis Michener vyšetřují vraždu. Na radnici mezitím svádí Tiagův bratr Raul Vega boj s výbušným radním Charltonem Townsendem kvůli výstavbě první kalifornské dálnice. Vůdce Německo-amerického spolku Peter Craft se setkává s Elsou, tajemnou matkou jednoho z pacientů. Tiagova matka Maria, která cítí nebezpečí, žádá Santa Muerte o ochranu své rodiny, zatímco ve městě nekontrolovaně roste napětí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (14)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Penny Dreadful byla moje srdcovka. Pohledy a hlas Evy Green se mi vyryly do mozku, příběhy a atmosféra rezonovaly s mým já. Penny Dreadful: City of Angels je úplně o něčem jiném, resp. jediná pojítka jsou John Logan, Paco Cabezas, Rory Kinnear a část názvu. A pravda...opět jde o tanec se smrtí a přetahovanou mezi temnou stranou a ...tou druhou, jestli nějaká je. Ale to není problém, všem nám bylo avizováno, že se budou nové příběhy odehrávat v předválečném LA. Věděli jsme i jací budou obsazeni herci. To stačilo, abych byl velmi skeptický, že by mě nové Penny zaujaly. A víte co? Nespletl jsem se. Přestože nesrovnávám a svým způsobem si vážím odvahy tvůrců pustit se do mytologie, kterou většina světa nezná, první epizoda mě nezaujala. Náročnou výpravu, pro někoho exotické prostředí, ani dobré herecké výkony neocením...čekám silný a temný příběh. Mám rád jakoukoliv mytologii, takže jsem spoléhal na to, že se aspoň něco nového dozvím. V první epizodě, která má být tou, jenž diváka navnadí, jsem se nového nedozvěděl nic. Postavy mě nechávají chladným a některé mě dokonce vysloveně nebaví. Pár epizod ještě dám, ale zatím je to načančaná nuda. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Moje prvé dojmy sú zmätené, moc sa mi do ďalších epizód nechce a som smutná z toho, že sa mi to nepáči .. Uvidíme. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sk*rvené liberálne fašistické americké prasa z HBO ukáže ľuďom že je v poriadku strieľať do neozbrojených BIELYCH policajtov ktorí ležia na zemi pokiaľ ste hispánec alebo afroameričan. Sk*rvené liberálne fašistické americké prasa párkrát zopakuje že za všetko môže BIELY bohatý muž, brutálne zavraždiť BIELU kresťanskú rodinu a zohaviť ich BIELE telá, aj keď sa jedná o teenagerov je tiež úplne v poriadku. Táto BIELA špina mala byť podľa liberálnych k*riev už dávno vyhladená. Starosta použije slová Trumpolíny urobme Ameriku opäť veľkou a rasistický podtext liberálnych rasistických americkych prasiat z HBO tak pokazí veľmi solidny úvod v štýle kultovej videohry LA Noire. Ak by sa liberálni fašisti z HBO dokazali vyhnúť prehnanému rasizmu toto mohlo byť jedno z najpríjemnejších prekvapení tohto roka čo sa seriálov týka. Pretože atmosféra roku 1938 v istých momentoch keď sa dej vyslovene nesústredí na rasizmus a hispánsky režisér sa nevyžíva v momentoch že keď hispánec v policajnom zbore pomôže hispáncovi je to v poriadku ale keď BIELY muž pomôže BIELEMU človeku tak je to rasizmus naozaj stála zato. Sympatická dvojica detektívov spolu so zvládnutou atmosférou a primeranou davkou nadprirodzeného solídne rozbehla mysteriózny triler. Bohužiaľ rasistický, plný nenávisti iba voči ľuďom BIELEJ farby pleti. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům asi bylo jasné, že atmosféru původního Penny Dreadful a působivost výkonu Evy Green prostě nejde zopakovat a tak v případě spin-offu zkusili úplně něco jiného. Namixovali prosluněné Los Angeles, mexický folklór, rasovou nesnášenlivost, nacismu a tajemnou démonku tahající za nitky a zatím to vypadá, že to vyšlo. Pokud někdo očekává "kopii" původního Penny Dreadful, bude zákonitě zklamán, atmosféra je úplně jiná, ale pokud stojíte o intenzivní podívanou s mystickým nádechem a působivou ženskou záporačkou (Natalie Dormer to neměla lehké, protože bylo jasné, že bude s Evou srovnávána, nicméně myslím, že se nemá za co stydět), tak budete spokojeni. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Bože, to je hroznej paskvil a název Penny Dreadful by neměl vůbec používat. To byla vymazlená podívaná. Tohle nemá ani atmosféru, ani herecké výkony, prostě nic. Nějak jsem nepochopila, proč se tohle vůbec točilo. Myslím že dál se ani dívat nebudu, ztráta času. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Par prvych minut som dufal, ze toto ma nejaky suvis s vynikajucou Evou Green v roli paradnej Penny Dreadful. Zial, nie je tomu tak. A to napriek tomu, ze John Logan bol pri jej zrode. Mexicka ludova La Llorona uvodom, prekvapenie v osobe Natalky, pekne zhnuce duhovky Lorenzy Izzo, jej serialovej sestry a nasledne nepodarene efekty. Strih a opat paradny spanielsky song - Tu solo tu. Povysenie v mexickej chudobnej rodinke. Vrazda so zrejme rasovym podtonom vyvolava napatie a opat sa objavuje Natalka a tentokrat nasleduju celkom vydarene vizualne efekty (ano, tie vytahove). A vobec, predostiera este nejaku tu postavu, kde maskerky a kostymerky celkom zamakali. ;) Zneju kubanske rytmy, hitlerovski Nemci maju svoje zaujmy a je tu taky miz-mas vsetkych moznych zaujmov, az je to zbytocne a matuce. Sme v obdobi rasovej neznasanlivosti takmer na hranici s Mexikom a na pozadi zaujmov dvoch sestier - "mexickych bohyn"?. Nebyt toho, mam dojem, ze sa divam na dalsiu z rad hlupych mexickych/argentinskych/alzirskych telenoviel. La Llorona zaverom. Rozpacite a ako otvarak velmi slabe. Uvidime, co prinesie dalsi diel, ale dufam, ze sa to rozbehne, v tejto epizdoe je atmosfera miziva. 35% Sklamanie. ()

anatheman

všechny recenze uživatele

Rozhodně tomuto počinu šanci dám. Hlavně kvůli Natalii Dormer, o které jsem přesvědčen, že se v tomto seriálu vyřádí. Má zde několik rozdílných "rolí" a zatím jí všechny sednou. A obsahová náplň? Ano, je zde nějaké mysterózno... dále zde máme krimi, Mexikánce, nácky.... A zatím to podle mě funguje. Je to zcela jistě odlišné od Penny Dreadful s Evičkou Zelenou, ale s tím jsem počítal a nemám s tím problém. Možná se ze seriálu vyvine nějaká nesourodá píčovina, ale zatím to celkem úspěšně drží. Rovněž je třeba ocenit výpravu a záběry. To je špičkové. Každopádně efekty jsou docela na štýru - například ta úvodní pasáž s ohnivým polem. To radši nekomentovat. Ale kvůli tomu asi tento seriál sledovat nebudeme. A ještě na závěr - opět zde máme Thomase Kretschmanna, který hraje nácka. Jeho přítomnost v obsazení by už měla být považována za spoiler. Ten chlap musí normálně už hajlovat ze spaní... :-D ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srovnávat to s původním seriálem je naprostý nesmysl, to se totiž nedá ani v nejmenším. Společného to totiž nemá absolutně nic, jen název. Děj se odehrává v Los Angeles ve 40. letech které jsou mimochodem perfektně ztvárněna. Atmosféra je vskutku parádní. Takže tu máme 40. léta a vše co k tomu patří, tedy národnostní etnické problémy, nacismus a jako bonus mexickou mytologii, která vypadá opravdu zajímavě a jistě se ještě ledacos dozvíme. Postavy zatím fajn a závěrečný masakr způsobení našeptávající démonkou byl opravdu parádní. Za mě slušný rozjezd se zajímavým nápadem. Mimochodem ztvárnění postav z mexické mytologie paráda. Zatím spokojenost a ty negativní hodnocení jsou mimo mísu. ()

Thug_Leo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rasová nevraživost a politika v Penny Dreadful namísto záhad a tajemna? Nezajímavé postavy vs. mýtická monstra? Upocení mexičani vs. démoni? Dormen vs. Green, Dalton a Hartnett? Spíše to připomíná The Terror série 2....tohle má společného s originálem asi jen R.Kinneara. 1* za úvodní scénu. Kdyby se to jmenovalo jinak tak ok, ale tohle je okázalá vykrádačka. Ptfuj! ()

005 

všechny recenze uživatele

Dobře rozjetý první díl. Hned se chytnete. Penny Dreadful o pár desítek let později a ne v Anglii a le v Americe. Pokud udrží tempo a napětí, bude to velice slušný seriál. Natalie v různých převlecích mě určitě bude bavit. ()

Reklama

Reklama