Reklama

Reklama

Penny Dreadful: Město andělů

(seriál)
  • USA Penny Dreadful: City of Angels
Trailer 1

Epizody(10)

Obsahy(1)

Penny Dreadful: Město andělů, duchovní potomek původního příběhu Penny Dreadful z prostředí viktoriánského Londýna, se odehrává v Los Angeles roku 1938, v místě a době hluboce zmítané společenským a politickým napětím. Když městem otřese hrůzná vražda, detektiv Tiago Vega (Daniel Zovatto) a jeho partner Lewis Michener (Nathan Lane) se zapletou do epického příběhu, který odráží bohatou historii Los Angeles – od budování prvních dálnic a tradičního mexicko-amerického folklóru, až po nebezpečné špionážní akce Třetí říše a rozmach evangelických rozhlasových bohoslužeb. Zanedlouho je Tiago nucen zápasit s mocnými silami, které ohrožují celou jeho rodinu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že s původní sérií nemá City Of Angels nic společného, ale hodnotit seriál mizerně pouze z tohoto důvodu mi přijde trochu na palici. Tvůrci v tomto případě nabízí obrázek LA 30.let se vším, co k této době patří. Divákovi se dostane ukázky života mexické menšiny, nahlédne do politického zákulisí, kde mají své místo jak zkorumpovaní kariéristé, tak ti poctiví, dozví se jak je těžké být prvním mexickým policistou v LAPD, dojde i na typicky americké show samozvaných církví a své si k tomu všemu řeknou i nacisté, kteří tu mají své zájmy a neprosazují je jen skrze místní německou komunitu. Tohle všechno je propletené v kompaktní celek, který sice občas trošku zadrhne, ale pořád dává smysl. Upřímně řečeno ten nadpřirozený prvek je tu vlastně zbytečný, ale autorům budiž přičteno ke cti, že s ním pracují celkem šikovně. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak je to vlastně krásná ukázka toho, jak by měl ďábel fungovat. Démonka Magda tu má na práci lepší věci, než posednout nějaké tele o točit mu hlavou. Našeptává, manipuluje, rafinovaně ubližuje a nepracuje na ničem menším, než na globální zkáze. Ale nikdy ne přímo. To mě bavilo a Natalie Dormer si to tady užívá dosytosti. jediný větší problém jsem měl se Santa Muerte, což měla být protiváha k mocnostem zla, ale i přesto, že měla něco do sebe a Lorenza Izzo jí zahrála na jedničku, přišla mi tu její postava tak trochu zbytečná. Ale co už. Líbilo se mi to snad i víc než první tři řady, tak doufám, že Logan a spol. v tomto ohledu ještě neřekli poslední slovo. 85% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když sem viděl celý "původní" seriál,tak nejsem zrovna velký fanoušek,protože za mě je to kus s ohromným,leč většinou nevyužitým potenciálem.A prakticky to samé se dá říci o jeho odnoži City Of Angels.Začátek solidně navnadí,ale postupem času začne klopýtat a tím jak si bere do hrbu hodně témat a podzápletek (rasismus,nacisti,politika,náboženství,vztahy,...) si moc nepomáhá.Není to sice nic co by nějak uráželo,nebo to snad bylo úplně hloupé,ale bohužel nedokáže nabídnout cokoliv zapamatovatelného a myslím,že za pár dní nebudu vědět o čem celá tahle série pořádně byla...60% ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Seriál svoje kvality má, technicky je na úrovni, dobou zasadenia je tiež pútavý. Ale žiaľ ako fanúšika pôvodného a "skutočného" Penny Dreadful ma hnevá, že tento seriál doslova parazituje na jeho názve a mene, pretože nemá s ním okrem toho svojho názvu naozaj ale naozaj absolútne nič spoločné. A toto ja osobne nemám rád, parazitovanie kvôli lepšej sledovanosti a hodnoteniam na slávnejšom predchodcovi. Dá sa to, ale musí to byť s gráciou a musí to spolu aspoň okrajovo súvisieť a posúvať dej, mytológiu, či myšlienku. Toto šlo úplne mimo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Téma o rasismu a netoleranci je zasazené do /téměř/ alternativní Ameriky před Druhou světovou. Američani sočí na Mexičany. Ženy jsou v podřadném postavení. Uzurpovaní se začínají bouřit a náckové staví dálnice (to je, mimochodem, jejich hlavní poznávací znamení – takže bychom měli být rádi, že stav našich dálnic je prachbídný, protože kdyby se o ně náhodou naše vláda začala zajímat, bylo by to podezřelé ). Série se vyznačuje převážně stupiditou. Vedou nablblé dialogy („Žijeme v chatě, procházíme se po pláži – připadám si tu jako ve vězení.“). Dvě mysteriózní sestry, z nichž jedna vychází z mexického náboženského folklóru, spolu vedou souboj o duše členů jedné rodiny a snaží se postavit bratra proti bratru, rasu proti rase. V předvečer Druhé světové se o něco takového pokoušet v Americe, svědčí o tom, že sestry nejenomže neměly ani špetku věšteckého nadání, ale tápaly i v běžném pochopení aktuální situace. ___ Tak trochu se vyšetřuje nějaký kriminální čin, to je však záminka, která nikoho nezajímá, dokonce ani hlavní postavy – detektivy. Ti sami o sobě se chovají jak děti. Ten jeden druhého stále podráží, ten druhý mu stále – neznámo proč – věří. ____ Špatná, nesrozumitelná motivace, rozhodnutí, která nedávají smysl, prudká vzplanutí, která počala z ničeho – postavy jsou spíš materiál pro psychiatra, než důvod, který by diváka přitáhl k seriálu. Od druhé půlky se mi zdá, že autoři vyměnili medikaci, a to k horšímu, takže se mizerný děj začne ještě víc rozpadat. Série končí evidentním našlápnutím do druhé řady, kam však já už tyto patetické šílence doprovázet nebudu. SHRNUTÍ: Snaha o mysterióznost zakopla o neschopnost tvůrců. Místo napětí dostane divák trapnost a nezáměrnou směšnost. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak by to nebolo tak prehnane rasistické človek by našiel niekoľko dobrých momentov, ale v konečnom dôsledku sa dozvieme že Hispánsky detektív má právo zakryť páchateľa vraždy belocha, pretože ním je jeho Hispánsky brat a poprava belocha Židovským detektívom je vlastne tiež v poriadku, načo nejaký súd...Z rasistických filmov či seriálov sa mi vždy zdvíhal žalúdok, najmä ak ich cieľom bolo šíriť nenávisť. Toto je bohužiaľ súčasný trend médií, sociálnych sieti a televízie, šíriť nenávisť medzi ľuďmi. ()

Galerie (179)

Zajímavosti (1)

  • Pre Rory Kinneara je toto už druhé účinkovanie v Penny Dreadful, zahral si aj v pôvodnej sérii. (fAZEN)

Reklama

Reklama