Reklama

Reklama

David Attenborough: Zvířecí dynastie

(seriál)
  • Česko Zvířecí dynastie (více)
Velká Británie, (2018–2022), 12 h 3 min (Minutáž: 44–59 min)

Série(2) / Epizody(13)

Sir David Attenborough se vrací s novým fascinujícím přírodovědným seriálem. Sledujte skutečné příběhy pěti nejslavnějších, a přesto nejohroženějších zvířat světa: tučňáků, šimpanzů, lvů, tygrů a psů hyenovitých. Každá z těchto zvířecích dynastií hrdinně, s obrovským nasazením, bojuje o život nejen proti svým soupeřům, ale i proti samotným silám přírody. V sázce je všechno: budoucí přežití jejich vlastního druhu. (TV Prima)

(více)

Recenze (12)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pro tohle už ani nejsou slova. Kamera, Atteboroughův komentář, samotná zvířata. Můžu obdivovat sociální vazby tlupy šimpanzů, držet pěsti samici tučňáka, aby se i s mládětem vydrápala ze zrádné průrvy, která se stala pastí (a ptát se, stejně jako filmaři, jak se přesvědčíte v denících, zda bych dokázal jen přihlížet), trnout, jak dopadne boj mladého lva s dvaceti hyenami. Mimochodem, jestli má vysoké rozlišení nějaký smysl, tak pro podobná díla. Naprostá dokonalost, ještě lepší než obě Planet Earth/Blue Planet. P. S. David je alfa samec :))) ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Žeby som sa odkrvil, nemôžem povedať. Epizóda o tučniakoch úplne zbytočná, videli sme veľakrát, vždy o tom istom. Akurát mi to vyriešilo otázku, či tí vtáci vôbec serú... áno, serú, v HD rozlíšení to konečne vidieť... a poriadne. Zvyšok tu zaujímavejší, tam menej, psi hyenovití asi najviac zaujímaví. Akurát, že Attenborough, akokoľvek zrozumiteľný a pútavý, nikdy nebol v interpretáciách chovania živočíchov až natoľko "personifikujúci". To mi tu vadilo asi najviac. Mal im povedať nie, veď vyše 90 ročný a po takej úspešnej kariére snáď ešte nespláca nejakú brutálnu hypotéku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je trochu znát, že na jednotlivých dílech pracovaly různé týmy. První a poslední díl mi přišly celkově o trochu slabší. Díl s tučňáky císařskými je takový klasický, ale opět napínavý a vizuálně naprosto úchvatný. Třetí díl zrovna tak. Nejvíce mě ovšem dostala epizoda, od které jsem to původně čekal nejméně. Čtvrtý díl opět sahá po vrcholu a patří mezi to nejlepší, co jsem na poli přírodopisných dokumentů viděl. Skvěle zrežírované drama s dechberoucí kamerou, špičkově nasnímanou a sestříhanou akcí a výborným africkým soundtrackem v podání pražské filharmonie. Jestli jsem původně přemýšlel spíše nad 4*, asi i proto, že tenhle formát - 1 druh zvířete, 1 epizoda - mi nevyhovuje tolik, jako pestrá exkurze komplexními biomy tak, jak je u BBC běžné, tak po zhlédnutí čtvrtého dílu nemohu jinak. Ale pastvou pro oči i uši je každopádně celý seriál. Je k neuvěření, co a v jakém detailu dnešní kamery a šikovní filmaři dokáží zachytit. Jediné technické zklamání pramení z idiotického rozhodnutí vydávat UHD blu-ray verze některých BBC sérií v osekané podobě. V tomto případě zcela chybí making of dovětky a já se ptám: proboha proč? ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dílo génia. David Attenborough je pořád ve formě a Dynastie jsou opět naprosto excelentním dokumentem s fantastickým komentářem, úchvatnou hudbou a nesmírně dramatickými a napínavými osudy všech aktérů. Úchvatná záležitost. 100%. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Krása této šestidílné série (i díl ze zákulisí stojí za vidění, přináší lidský element a některé neviděné záběry) nespočívá jen ve vysoké kvalitě, s jakou jsou záběry pořízeny, a v blízkosti, kterou umožňují, ale především v časovém hledisku, které umožňuje zvířata, konkrétní jedince, lépe chápat a nahlédnout do jejich sociálního a intimního života, a není mnoho dokumentů, které to dosud umožnily. Ráda jsem i za výběr druhů, ať už méně známý pes hyenovitý, houževnatí tučňáci či impozantní tygřice. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

David ani vo veku, keď väčšina jeho rovesníkov neudrží moč, prípadne sú už dávno vo večných lovištiach nespustí nohu z plynu. Výsledkom sú dychberúce zábery ostatných zvyškov divokej prírody sprevádzané fantastickou hudbou pražskej filharmónie a nezabudnuteľnými komentármi samotného sira. Vždy je to urobené pútavo ako príbeh a tým, čo za tieto veľdiela dajú menej ako 4 odkazujem ,nech sa strčia do.. ()

Jolee 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je jenom jeden. V Dynastiích samozřejmě nechybí dechberoucí záběry volné přírody, detailní studie zvířat ani Davidovi komentáře, které se tak skvěle poslouchají, ale dokument jakoby navazoval útlý vztah se samotnými zvířaty. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to tentokrát spíše lehké zklamání Dejvide, sorry jako... Jde o to, že tentokrát je to udělané tak nějak nudně. 55% ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi zatiaľ najlepšia Attenboroughova dokuséria. Fasinujúce príbehy z divočiny, prenádherné zábery, do toho geniálna hudba...bravo. Len nechápem prečo to má tak málo hodnotení a nie je okolo toho taký hype ako okolo iných, podobných dokumentov. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Rosie Thomas už vytvořila vynikající Úžasný svět opic. Ani tento dokument nezaostává v kvalitě záběrů. Nutno dodat, že jsem některá fakta a příběhy již viděl v jiných dokumentech. Nicméně detailní záběry, nesmírně zajímavé, dramatické situace a nakonec i pohled do zákulisí dělají ze seriálu opět nadstandartní podívanou. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledných najnovších prírastkov do bohatej zbierky geniálneho Davida Attenborougha, sledujúci päť odlišných zvieracích rodín a ich boj o samotné prežitie, kde si k ním navyše divák dokáže vytvoriť i určitý vzťah. Opäť bravúrny komentár, opäť podporený úžasnými zábermi, najmä počas behu a lovu, no i pri mnohých iných fascinujúcich momentoch. ()

Reklama

Reklama