Reklama

Reklama

Noc s agamou

(studentský film)
  • angličtina The Night of the Agama (festivalový název)

VOD (1)

Obsahy(1)

Praha, noční nádraží v zimě. Radka s malou dcerou, kufrem na kolečkách a sportovní taškou vystupují z autobusu. Ulicemi stejného města se pomalu vrací domů Luděk s vědomím, že na něj nikdo nečeká. Pár hodin před rozbřeskem může původně účelové protnutí osamělých osudů připomínat rodinu. Noc s Agamou je o setkání lidí, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých, a přesto si musí pomoct především sami. (FamuFest)

(více)

Recenze (2)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Tomáše Janáčka se vyplatí určitě sledovat. Film je záměrně dějově sporý. Jedna žena, jeden muž, jedno dítě a jedna podivná noc - krásný atmosferický film. A jako vždy výborný Jan Hájek. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Táhne se to, zvlášť když je ten film tak stračně moc čitelný. Robot-holčička-MacGuffin mohla být o kus propracovanější, aby nebyla jen příhodnou rekvizitou. Vůbec celá ta premisa je poměrně zvláštní, i když se snad možný, že se to jednou někde stalo. Když se snažím hledat vyjmenovatelné klady, nejde to snadno - snad že je fajn, že se s chlápka nevyklual jednorozměrný záporák. I když nerad bych takovou věc považoval za laťku. Přesto jsem k tomu filmu cítil sympatie, něčím si mě získal. Možná tím, jak v něm všechno klape? Je to vlastně jeden z mála filmů FAMU festu, kde vidím u režiséra (teda s zajímavějším scénářem) potenciál pro celovečerák. (Ne že bych to bral jako metu - v jiných režisérech jsem naopak viděl velký potenciál pro kraťasy a klipy, což zase nevidím tady.) ()

Reklama

Reklama