Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesnická komedie z dob nedávno minulých vypráví o vzniku jedné kapely. Vesničané chystají na svatého Martina tradiční posvícení a celá vesnice se těší. Jenže kapela, kterou měli na posvícení domluvenou, slíbí místo toho zahrát na svatbě, která se koná ve stejný den. Jak takovou nepříjemnou situaci vyřešit? Předseda místního JZD (L. Suchařípa) chce umluvit bývalého kapelníka Bártu (O. Sklenčka), ale ten nepovolí. Za to, že mu kdysi znárodnili nejlepší pole, jim teď nezahraje. Jeho dcera Hanka (D. Veškrnová) se ale chopí shánění muzikantů a přesvědčí pár sousedů včetně místního faráře (K. Greif) a učitele (M. Vašut). Kapele se podaří secvičit natolik, že na posvícení opravdu zahraje… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

topi 

všechny recenze uživatele

Je strašně vidět, že film se natáčel už v uvolněné době, v závěrečných titulcích tvůrci děkují občanům vesnice Hrusice za pomoc při předrevolučním, revolučním a porevolučním natáčení, film byl dokončen v roce 1990. A proto taky tak záhy zapadl a reprízoval se snad až teď. Jitka Němcová sehnala celou tehdejší hereckou plejádu a rozjela vesnickou komedii, která se točí kolem tradičního svatomartinského posvícení a na takovou událost je potřeba zajistit kvalitní muziku a s tím samozřejmě i kapelu. Já z toho sosal hlavně tu listopadovou atmosféru a určité uvolnění, které bylo ze snímku cítit. Člověk se pobaví, vydechne a nechá se unášet humornými a absurdními situacemi, jaké nám Jitka Němcová připravila. Za mě paráda. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pomlouvání hudebníků na posvícení ukazuje to typické z české povahy v předrevoluční, revoluční i porevoluční době. Ale jinak je to hrozné a ani výborní herci s tím nic nesvedou. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi prostinký a nevěrohodný námět... Řemeslně i obsahově čistokrevný odpad...Němcová ztratila soudnost i schopnosti. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Pane vedoucí, já jsem ještě neplatil!" Ono taky není za co. Tahle dechovková komedie je asi jedním z nejslabších děl, které naše televize zplodila, a přitom za účasti skutečně velkého množství našich skvělých herců. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je docela poznat, že film byl zaznamenán roku osmdesát devět. A jak stále dokola tvrdím, že v poslední dekádě socialismu se moc dobrých filmů nenatočilo, tenhle do tohoto hodnocení zapadá. Už název. Tak Dědek Bárta je Ota Sklenčka a přitom do děje prakticky nezasáhne nebo jen minimálně. Hrálo v tom mnoho kvalitních herců, ale shánění kapely dohromady s toporným scénářem a slabšími dialogy. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že toto veledílo (s nevužitými talenty obsazených) vzniko v nějakém bezpřestávkovém porevolučním rauši z oslav naší VSL (velké sametové revoluce). Nepochopil jsem to stejně jako název. Myslím, že mělo (mohlo) být včetně toho názvu všechno úplně jinak kdyby to vzniklo za střízliva. ()

totleben 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomto dílku je herecké obsazení na čele s paní prezidiální,major Zeman ve zmijovce,Vašut učitel hudební výchovy a jiné paradoxy. ()

Reklama

Reklama