Reklama

Reklama

Nekonečná řeka

(festivalový název)
  • Jihoafrická republika The Endless River (více)
Trailer

Obsahy(1)

„Nekonečná řeka" je jménem venkovského městečka Riviersonderend, kam se po propuštění z vězení vrací Percy, netrpělivě očekáván svou manželkou Tracy i její matkou, která mu nemůže odpustit jeho zločiny. Události dávno minulé i šokující vpád brutálního činu do domácí idyly jejich souseda, Francouze Gillese, dávají vzniknout naturalistickému dramatu o cyklu nekončícího násilí, vině a předsudcích. Nejvýraznější jihoafrický režisér současnosti zkoumá kolidující osudy nedobrovolných účastníků tragédie v tvářích výjimečného hereckého ansámblu i krajině samotné, přičemž dává vyniknout čisté síle filmových obrazů sahajících až k alegorii. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

vladivostok 

všechny recenze uživatele

Jeden nikdy nevie co ho caka za rohom. Mna cakal tento film, hlavneho hrdinu nestastie, atd. Jednotlive casti na seba pekne nadvazuju, dej je plynuly, leje sa az sa niekedy pred koncom nejako zabrzdi, zasekne. Zrazu nie je co objavovat. Cele je to vsak fajn drama s peknou zapletkou / 65 % ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Vo filme ostalo vela nedopovedaneho. Vela takeho, co by hlavnym postavam dodalo nejaky treti rozmer. Od temy podobneho charakteru som asi cakala viac. Napriek celkom plynulej sledovatelnosti mi obcas chybali nejake suvislosti a "hlbka". Pre mna priemer. ()

Reklama

Reklama

Reklama