Reklama

Reklama

VOD (1)

Když se najde tělo zašité v kravské kůži, vyšetřovatelka z Vratislavi zjistí, že vražd, které napodobují trýznivé popravy zločinců z 18. století, bude víc. (Netflix)

Recenze (115)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mít Patryk scénáristické a režisérské IQ třeba takového Pasikowskiego, který mu svým jediným Pitbulem dominantně ošukal a levou zadní pochcal všechny jeho dosavadní Pitbuly, byl by absolutní špička. Takhle to místy vypadá, jako by při psaní i natáčení poměrně poutavých námětů s dobře napsanými pitoreskními figurkami Rzeczi pospolitej pravidelně přebíral kontrolu nějaký vypatlaný bulvární skinhead a pičoidními olmerovinami schválně kurvil celkový dojem z filmu. Ale nevadí. Těch pár slabších momentů, co nápadně připomínají poštěvák Ornely Štikové, jakož i fuckt, že Patryk zjevně nakupoval u Finčra, jsou vyváženy solidně vypointovanou, výborně zahranou a nevídaně makabrózní wroclawskou řezničinou, jaká by neudělala ostudu ani na Festivalu otrlého čuráka. Tahle Šestka rozhodně patří k vrcholům evropské sériově vražedné produkce, přičemž přecitlivělí gejové a močopudně založené hospodyňky by před jízdou měli užít Kinedril. Nebo se na to radši úplně vysrat a držet se nadále korejských romantických komedií. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Patryk Vega má neskutečněj drive, v současný době není v Evropě lepšího režiséra a především scénaristy tvrdých mafiánek nebo kriminálek. Tady hned ze začátku je to nakoplý v neskutečným tempu až jsem se bál, že tohle film nemůže vydržet, ale až na závěrečných pět minut jsem nenašel jedinou chybu. Hlavní hrdinka silná, trošku temná ženská jak je ostatně u Patryka zvykem je zajímavá sama o sobě, protože pro tempo příběhu není prakticky ani čas jí věnovat větší pozornost. Film patří mezi ty, kde se pachatel odhalí poměrně brzy, ale bohudík i mezi ty, který díky tomu začnou mít ještě zajímavější rozměr a přidají na žánrové pestrosti. Velká škoda posledních pěti minut, kde jsem moc nerozuměl příčině jednání Heleny bez toho by se jednalo o absolutní majstršty, takhle se jedná "jen" o skvělou kriminálku, která ani chvíli nenudí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s filmařským řemeslem Patryka Vegy a rovnou solidní nářez. Plagi Breslau jede na vlně mysteriózního krimi thrilleru, kde je v hlavní roli postava vyšetřovatelky, která je stejně tak extravagantní, jako snad naposled Lisbeth Salander v trilogii Milenium…a to prosím pěkně mluvím o té originální švédské verzi. No a té se ve Vratislavi kupí každý den jedna vražda, takže je jasné, že má co dočinění se sériovým vrahem. Líbilo se mi prostředí Vratislavy, které je samo o sobě nádherné a rozhodně stojí i za navštívení. Tady Wroclawi režisér se sériovým vrahem reklamu úplně neudělal, ale myslím si, že některé záběry na město si pozornost rozhodně zasloužily. Navíc atmosféra jak z legendárního kousku Sedm od Finchera dokazuje, že Poláci jsou v dnešní době prostě evropští filmoví bozi. Super ponurost! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Do půlky fakt dobrá, atmosférická a drsná detektivka. No a pak se to změní v absurdní bordel, který je chvílemi směšný, ale většinu času jen víc a víc smutný. S každým dalším "zvratem" se z filmu stává čím dál tím větší pitomost... a přitom to tak dobře začínalo! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Polsko a Patryk Vega je dnes už záruka kvality Patryk Vega můj oblíbený Polský režisér servíruje hodně brutální krimi se sériovým vrahem, který předvádí Morový týden v Breslau. tzn, každý den brutálně popraví špínu z města na veřejnosti a je to velké. V zahraničí se Vegův styl moc nelíbí, ale nám zatraceně jo. Film má skvělé tempo, velmi inteligentní detektivku i solidního vraha s dobrým motivem, dojde i na dva slušné zvraty a vyniká Gore! kde každá vražda je hodně nepříjemná ( vidíme přípravu i následky) a při pitvě se Vám okamžitě musí vybavit 3.díl Saw. Highlight je pro mne scéna kdy splašený Kůň běží po městě a tahá za sebou kusy těla. Velmi dobré, ale kdo nemá rád násilí bude trpět. Vega je totiž Polský řezník! Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí*****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ta hra na tvrdost je strašně směšná a brání mi k nadprůměrnému hodnocení. Jinak s tím ani nijak zásadní problém nemám a vzhledem k tomu, jak je to celé vystavěné mě ani netrápila ta závěrečná část. Je sympatické, že se Patryk Vega nesnaží působit příliš západně a své filmy jasně ukotvuje ve východní Evropě. Prim tu hrají podivně vyhrocené charaktery, kde byste někoho kdo je alespoň částečně normální hledali těžko. To samozřejmě znemožňuje divákovi se s někým identifikovat a spíše než aby tak někomu fandil je zvědavý, co z tohoto bizarního mixu vzejde. Na druhou stranu ani to není v dnešní době málo. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pomsta chutí najlepšie vychladená a dobre odležaná. Jednoduchý film si, originálnymi spôsobmi mordov, pointou a trefným poukázaním na úlohu prokurátora v trestnom procese, cez karikatúru bľabotajúco uslintaného a utáraného roztraseného neschopáka, štyri wodky wyborowe zaslúži. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to vyzeralo na riadnu somarinu (selfie policajta s obeťou). No potom sa to našťastie poriadne rozbehlo a ja som sa nestihol čudovať, čo to tí Poliaci natočili!!! Perfektná tvrdá krimi, kde nieje núdza ani o poriadne gore zábery. Film odsýpa, nenudí ani chvíľu, všetko do seba pekne zapadá...Neskrývam nadšenie, bravo poľskí bratia! My s našou kinematografiou sa môžme tak ísť zahrabať. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“A kurwa! Ja pierdole”. Poľská varianta na americký “Se7en”, ktorá na prekvapenie dopadla lepšie, ako sa očakávalo. Nie je to taká “temnota” ako v onej, kultovej záležitosti, no stále sa jedná o veľmi solídny thrill, ako vraha dolapiť. Kombinácia originálnych mordovačiek s nadštandardne prevedeným gore: to relatívne stojí za pozornosť. Postupná rozuzlovačka príbehu je síce extrémne pritiahnutá za vlasy, avšak kde by človek hanil, tu rád bratom Poľakom odpustí. Navyše! “Kurwa ja niemožliwie kocham polski humor!” ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prevedenie vrážd nemalo chybu, ale scenárista ma nedokázal presvedčiť, že bol páchateľ niečoho takého reálne schopný. Každú chvíľu extrémne riskoval len preto, aby sa film posunul k záverečnému zvratu, ktorý mi prišiel vykalkulovaný pritiahnutý za vlasy. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V roce 1741 když Fridrich II. Veliký dobyl Dolní Slezsko zavedl tzv. "Morový týden" během kterého kat každý den v 6 hodin večer na očích lidem umučil jednoho provinilce jenž se dopustil jednoho z těchto prohřešků: ZVRHLOST,KRÁDEŽ,ÚPLATKÁŘSTVÍ,POMLUVY, ÚTLAK a NEČESTNOST. Film Mory Vratislavi pojednává o vyšetřování vražd inspirujících se touto historickou událostí. Další Vegova pecka. Hodně silný 4 hvězdy.....PS: Definitivně jsem propadl VEGAmánii. Kéž by i češi měli takovýho Vegu. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tiše mluvící policistka s krevní skupinou vytetovanou na zápěstí mi zpočátku přišla jako nezajímavá, spíše leklá ryba. Ale brzy si mě zcela získala. Zločiny z Fincherovy učebnice vyšetřuje „Millsová se Somersetovou“ ve zběsilém tempu. Vraždy jsou nápadité a pointa si zároveň bere na paškál poměry v současném Polsku. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Taký poľský Se7en. Možno by to chcelo viac rozviesť a pridať na psychologii. Začiatok nahovado! Hned' úvodný nástup šupa; temne hororová a znepokojujúca muzika, blesková zoznamovačka s hlavnými postavami (okamžité sympatie s policajtkou Helenou v podaní Malgorzaty Kozuchowskej) a úvodná brutálna vražda , ktorá vyšla z mozgu psychopata, avšak dokonale premakaného psychopata, ma totálne a mocne chytili za jaja a pustili až pri záverečných titulkoch! Rád by som dal aj päť hviezdičiek, ale zdalo sa mi to príliš krátke na to, aby sa odohrala nejaká väčšia psychologická hra so šokujúcim odhalením. A práve toto mi tam chýbalo. Vega si zachováva svoj osobitý štýl a i teraz častuje diváka dávkou čierneho a drsného humoru, ktorý tentokrát fungoval perfektne. Za mňa 85%! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Úplne tie isté chyby jak vo Vegovom Służby specjalne. Cool postavy, hrajú ich dobrí a typovo presní herci, má to drive, feeling svojich západných vzorov po východoeurópsky, a hromadu drsnej akcie. Ale scenár písal naivný idiot, ktorý očakáva, že divák pre ktorého točí zhltne bez otázok aj ten najstupidnejší nonsens. Nemôžete nikdy natočiť seriózne vážny film, pokiaľ máte zo všetkého najviac napozeranú Kobru 11. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Polská hra na Sedm, která by chtěla být strašně drsná, seriózní, osudová a morálně ambivalentní. Zpočátku se to sice docela daří, ale klíčový zvrat je celkem snadno dopředu čitelný (navíc je jak přes kopírák z jiného Sedmičkou inspirovaného temného krimi thrilleru) a čím víc se film blíží do finále, tím víc se odhaluje, jak moc je celá zápletka kostrbatá, plná náhod a celkově přitažená za vlasy. 50 % ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem náhoda, dnes jsem zhlédl Pitbull. Nowe porządki a jako blesk z čistého nebe se objevil s titulky tento Vegův další počin. Opět se jedná o dost drsnou, brutální kriminálku, kde není nouze o Gore scény. Asi nejlepší scéna byla s koňmi. Škoda jen toho nesympatického obsazení. I tak se ale jedná o další kvalitní polský námrd a Vega se stává zaručenou kvalitou. (9. hodnocení, 3. komentář) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vemte dvě afektované (ex)policistky, jednoho úplně dementního prokurátora, naprosto neproveditelný, krvavý příběh, hloupé dialogy a máme tady krimi roku. No možná pro ostatní, pro mě však určitě ne. Kouká z toho jen chladný kalkul alá Skandinávie a s tímhle napodobenina nemá vůbec nic společného. Chvíli jsem uvažoval i to třech hvězdách, ale úplný konec mě jen přesvědčil v tom, že by to bylo vzhledem k těch předchozím devadesáti neskonale moc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je extrémní násilí. A jako niť se jím táhne zanedbávání žen ve společnosti a jejích nejslabších členů. Každý třicet minut je nějaký obrat a k odhalení dojde poměrně brzy. ()

Reklama

Reklama