Reklama

Reklama

Daleká země

(TV film)
  • Austrálie The Far Country (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Kapitán wehrmachtu, lékař a plzeňský rodák Karel Zlinter (M. York), je chirurgem ve vojenské nemocnici. Po porážce Německa emigruje do Austrálie a pod novou identitou pracuje jako dřevorubec v odlehlé oblasti země. Netrvá dlouho, jeho původní totožnost je odhalena (zejména díky odbornému zásahu při těžkém zranění kolegy) a stane se vyvržencem. Najde oporu v přítelkyni Jennifer (S. Thornton), na jeho stranu se postaví také židovský dělník S. Šulkin, původem malíř. Nakonec všichni pochopí, že Zlinter neměl ve vlasti na vybranou, přijmou ho zpět a dokonce dostane příslib pracovat později jako lékař. (ČSFD)

(více)

Recenze (4)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Žádná země na světě, ani Austrálie, není tak daleká a vzdálená, aby vás nemohla dostihnout odpovědnost za vaše činy a Hippokratova přísaha, pokud jste doktor, samozřejmě medicíny. Zvláště když vám osud přichystá sérii rozhodnutí, kde je na výběr pouze mezi vetším a menším zlem. To menší může být ještě s otazníkem. Čechovi z Plzně Karlu Zlinterovi, ztvárněnému Michaele Yorkem, jich osud připravil více než dost. A to byl navíc svým způsobem imigrant, dnes (léto 2015) frekventované to slovo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No mnohí náckovia do takých vzdialených krajín ušli a mnohí odhalení nebolo. Možno aj väčšina. Veď potrestaných bol smiešny počet. Takže nesúhlasím s tým, že neexistuje krajina, kde by ste sa neukryli pred zodpovednosťou. Je ich spústa až dodnes. Film je inak silne romanticky ladený, čo je v kontraste očakávaného na základe témy druhá svetová, židia, fašisti... A je aj značne antirasistický, no trochu utopený v milostnom príbehu. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Samozrejme film je pre mňa lahôdkou veď dej, aj keď len okrajovo, sa dotýka 2. svetovej vojny. Vo filme prioritou číslo jedna je nádherná austrálska príroda a samozrejme námet filmu. Dokazuje, že dokážu žiť na jednej lodi bývalý dôstojník Wehrmachtu aj žid z koncentračného tábora. Film sa snaží logickým spôsobom pridať trocha svetla do temnej histórie aj Československa, nakoľko hrdina filmu pochádzal z Plzne a ja som tam x rokov pôsobil. ()

Machrovic 

všechny recenze uživatele

Možná SPOILER možná ne: Není moc zahraničních filmů, kde by hlavní postavou byl Čech z Plzně. Je to hrozně dávno, co jsem film viděl, takže hodnocení je by voko. ()

Reklama

Reklama