Reklama

Reklama

Island City

  • Indie Island City (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tři rozdílně laděné příběhy, které jsou zasazeny do současné Bombaje, oscilují mezi absurditou, komičnem a tragikou. V prvním z nich se představuje úředník, jehož manažeři pověřili účastí v zábavných aktivitách, které by podle nich měly utužit morálku zaměstnanců. Ve druhém příběhu se příbuzní domnívají, že hlavní hvězda televizního seriálu přemístila hlavu jejich rodiny z nemocnice domů. A v poslední povídce začne obyvatelka chudinské čtvrti dostávat dopisy od tajemného ctitele. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nástrahy elektronických médií, televize a propadnutí se do fiktivní reality namísto žití reálného života v pomalém a posmutnělém filmu, které se tváří značně artově. Zejména dlouhými záběry, aby si divák uvědomil, že tohle je fakticky umění. Bez této zátěže by byl snímek dívatelnější a vynikl by i nezřetelný černý humor, kterým disponuje. _____ Tři povídky – zdánlivě osamocené – se doplňují a ústí do přece jen už hodně fantazírujícího finále. Zaměstnanec statistického úřadu dostane příkazem se bavit. Rodina se zbaví despotického otce a užívá si záři televizní obrazovky. Dívka nahradí necitelného snoubence zamilovanými dopisy (mimochodem, všimli jste si, jak ten hňup, co ho měla za snoubence a nikdy si jí nevšímal, najednou velice znejistěl a vzalo ho, když mu dala kopačky? – typické). Trochu mi to připomnělo britský seriál Černé zrcadlo. SHRNUTÍ: Indové se začínají bát virtuální reality. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Absurdní a skvěle černohumorná první povídka je dokonalost sama, neskutečně jsem se bavil, ale i zbytek stojí rozhodně za to. Podle mého názoru rozhodně nadprůměrný povídkový film. Pro nás tady i s bonusem v podobě vhledu do života obyčejných lidí v Bombaji, kde přeci jen vládnou trochu jiné zvyklosti a mravy než u nás. ()

Reklama

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Snímek složený ze tří příběhů, které se nijak nekryjí, ale mají společné asi jen jedno, a to „Systematickou statistiku". První příběh je naprosto úžasný a dominuje v něm můj oblíbenec Vinay Pathak. To se prostě musí vidět. Dokonale ukázková přehlídka konzumní společnosti, vypatlávajících pracovních sloganů, neuvěřitelně mělkých a stupidních frází a způsobů bytí, robotického schématu života..., a ten konec? Naprosto dokonalý příběh za plných pět bodů! Druhý příběh je také zajímavý. Je to o rodině, která prožívá svůj život na dvou úrovních, které se nazvájem podobají, ale jedna dává radost a svobodu (zidealizovaný televizní seriál) a druhá, ve které až zamrazí, neb to je realita a je velmi rozporuplná. Toto pochopí asi jen ti, kteří mají, či měli doma nějakého tyrana. Jinak se to může zdát necitlivé, ale jsou věci, které je potřeba zažít... Druhý příběh je už slabší, ale rozhodně za čtyři hvězdy. Poslední příběh je nejslabší a rovnou hodnotím za tři hvězdy. Zde dostává dívka velmi hezké milostné dopisy od neznámého ctitele a žije si svůj sen o krásné a čisté lásce. Mezi tím je v reálném životě příslíbena takovému..., no idiotovi. Hodnocení souhrnné musí tedy býti za čtyři hvězdy. Nečekal jsem, že to bude až tak silné a určitě mě to příjemně potěšilo, i když to mělo klesající tendenci. Tvůrci dokázali z takového utahaného nic udělat silné témata. Kdo na to nemá nervy, tak určitě doporučuji tu první povídku. Kdo i poté řekne, že indická tvorba je na nic, tak nad ním už lámu hůl a je mi ho líto. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Má to čosi do seba. Akurát že druhá poviedka je dosť stupídna "telenovela", ktorej sám osobne udeľujem najnižšie možné hodnotenie a tým pádom sa to odzrkadlilo i v konečnom výsledku. V poslednej poviedke je dosť prekvapivý záver, ktorý som abslútne nečakal! A tiež hlavná postava takého samoľúbeho kktka sa mi lúbila, kôli jeho vyrezanosti a kecom. Ale nad tri nepôjdem. 55% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Fun Comittee Rulezzz! 1) Kafkoidní povídka Fun Comittee (Výbor pro pořádání zábavy pro firemní zaměstnance) skvěle vystihuje atmosféru moderních firem okořeněnou indickou mentalitou. 2) Druhá povídka již méně zajímavě popisuje vliv televize na rodinný život. 3) Ve třetí povídce vidíme, co udělá s dívkou jeden anonymní ctitel. 4) Celý film je zajímavým pohledem do života bombajské střední a nižší střední vrstvy. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama