Reklama

Reklama

Berlínští psi

(seriál)
Německo, (2018–2022), 10 h 3 min (Minutáž: 50–62 min)

Hrají:

Felix Kramer, Fahri Yardim, Samy Abdel Fattah, Mohamed Issa, Anna Maria Mühe, Deniz Orta, Urs Rechn, Katharina Schüttler, Sinan Farhangmehr, Kais Setti (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(11)

Dva policisté vyšetřují vraždu slavného turecko-německého fotbalisty. Jeden z nich má ale kontakty s podsvětím, které z toho dělají kontroverzní případ. (Netflix)

Recenze (25)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jeden krok dopředu, dva kroky zpátky a tak to jde vlastně celých, deset dílů. Tomuhle seriálu spousta věcí chybí a spousta zase přebývá. Je v něm vměstnáno tolik společenských problémů, že víc to snad ani nejde. Ve finále to pak celé působí dost nevyváženě, což nezachrání ani velmi dobrý Felix Kramer, který si svou roli střihnul opravdu s velikou chutí a elánem, což však k nějakému lepšímu zážitku zdaleka nestačí. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se po nějaké době dokopal k dokoukání tohohle seriálu a bylo zajímavé sledovat jaké výkyvy jednotlivých epizod má tenhle seriál, první díl naladil na pořádnou jízdu, která vzápětí v dalších třech dílech pouze šlapala na místě a takhle nějak to jde celý seriál až do posledních dvou dílů, které jsou naštěstí velkolepé, záživné a zadostiúčiňující. Obecně to hodnotím kladně, protože si nevzpomínám na podobně drsný a syrový seriál z evropského prostředí, který by měl hned několik nezapomenutelných momentů a tím pádem bych rád uvítal i případnou druhou sérii, která by mohla krásně navázat. /80%/ ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velmi milé nečekané překvapení od sousedů z Turecka, teda pardon z Německa samozřejmě. Od prvního dílu si to drželo velice slušnou úroveň, ještě teď se ve mě mísí emoce a v hlavě mi proudí spousta myšlenek, takže než tohle sesmolím...akční a napínavé jako prase, hlavní postava Grimmer, to je teda sakra pořádnej hajzl...no ale stejně jsem mu svým způsobem fandil, nesouhlasil jsem zdaleka se vším, ale myslel to dobře, účel světí prostředky. Turecká mafie, Srbská mafie do toho nasraní náckové o korupci ve vrcholových kruzích a institucích nemluvě. No nemají to lehké v tom multi-kulti Německu. Pár much to mělo, pro někoho možná i víc, ale to nebudu řešit. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Najdebilnejšia a najviac cool smrť v histórii. Keby som napísala aká, vyzradila by som celú zápletku. Jednu z mnohých, lebo tých tam bolo dosť. Aj dosť psov, čakala som iba nemeckých ovčiakov, ale boli tam aj iní. Najviac ma upútal portrét nemeckého ovčiaka na stene starého nacistu. No predpokladám, že psi boli v podstate všetci, čo sa tam navzájom kántrili. Keď ich museli policajti pri hromadnej bitke sťahovať do reťazí, tak som sa skoro zadusila od smiechu. Takého čuráka ako hlavnú postavu len tak nenájdete, ale povedzme si na rovinu - v rámci toho, ako vyrastal, je ešte zázrak, že bol taký, aký bol. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Pochmurná detektivka ze současného Berlína o jedné vraždě, která řádně rozvíří životy mafií složených z potomků někdejších arabských migrantů, nácků, sázkařské mafie, fotbalové asociace a pár zkorumpovaných policajtů. Je radost konečně sledovat seriál od Netflixu, kde je těch deset epizod nahuštěných užitečným dějem rozvíjejícím řadu zajímavých postav a několik z nich je skvěle koncipovaných tak, že díky vcítění se do průserové situace některé z postav je napětí z blížícího se konce epizody skoro infarktové. Seriál má velmi kvalitní postavy (zejména jedna z ústředních je skvostný hajzl, kterému prostě nemůžete nikdy úplně fandit) a jejich příběhové linky jsou dobře napsané, že se často nepotřebuje zabývat vůbec samotnou vraždou - samozřejmě má řada z nich pro dramatický efekt komplikovanou povahu a chová se šíleně, ale je to strašná zábava. Dogs of Berlin je dobře odvedená zábava, které se daří občas nenápadně říct něco navíc - série je víceméně uzavřená, ale moc by mě zajímalo pokračování života postav, snad dá Netflix zelenou druhé sérii. Vyděšení voliči Okamury a Klause juniora budou tenhle seriál jistě opěvovat jako odvážný produkt ukazující přes teror "politicko-korektní liberální cenzury" (haha) , jak to ve skutečnosti je, ale Berlín v seriálu s realitou moc společného nemá: čtvrť Kaiserwarte neexistuje, žádná no-go zóna v Berlíně není a v Marzahnu určitě nesedávají na hřištích gangy nácků (což byl důvod slabšího nadšení německých recenzí). ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama